رئیس دانشگاه تبریز در دیدار با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهوری مطرح کرد؛

ضرورت ایجاد مجتمع فناوری شمالغرب در آذربایجان شرقی

۱۶ دی ۱۴۰۲ | ۱۱:۵۱ کد : ۲۱۱۶۶ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۱۱۲۷

رئیس دانشگاه تبریز به همراه معاون پشتیبانی و توسعه‌ی منابع دانشگاه با معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و دکتر رضا محمودی معاون حقوقی و امور مجلس معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز در این دیدار  با اشاره به برخی از افتخارات این دانشگاه در حوزه‌ی پژوهش و فناوری اظهار کرد: دانشگاه تبریز براساس ارزیابی‌های وزارت کشور، به‌عنوان دومین دانشگاه فعال در حوزه‌ی فناوری انتخاب شد و در طول دو سال اخیر نیز تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان را دو برابر کردیم که تا سال آینده سه برابر خواهد شد و تبدیل پردیس علم و فناوری دانشگاه به پارک علم و فناوری یکی دیگر از برنامه‌های دانشگاه تبریز می‌باشد.

وی ادامه داد: باتوجه به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در استان، فعالیت یک مجتمع فناوری در تبریز نیاز است و ما در همین راستا تاکنون یک فضای 10 هزار متری در محدوده‌ی دانشگاه تبریز، به‌همراه یک فضای 5 هزار متری دیگر و همچنین به همراه مجتمع جواهر تبریز -با مشارکت شهرداری- در مجموع فضای 20 هزار مترمربعی را برای مجتمع فناوری شمالغرب در نظر گرفته‌ایم و یکی از خواسته‌های ما ایجاد صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه‌های تبریز با یک سرمایه‌ی اولیه در مجتمع فناوری شمالغرب کشور است.

دکتر نصراله‌زاده خاطرنشان کرد: مساعدت در تجهیز دفاتر مستقر در مجتمع فناوری، صدور مجوز برای شرکت‌های مستقر در این مجتمع برای استفاده از تسهیلات پارک‌های علم و فناوری و استفاده‌ی این شرکت‌ها از خدمات قانون جهش دانش‌بنیان، دیگر خواسته‌ی ما از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

تبدیل آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز به آزمایشگاه ملی شمالغرب

وی با اشاره به فعالیت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز، تبدیل این آزمایشگاه به آزمایشگاه ملی شمالغرب را خواستار شد و افزود: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز بسیار مجهز بوده و امکانات و فضای کافی در تمامی حوزه‌ها از جمله کشاروزی، فنی، برق و ... در این آزمایشگاه وجود دارد که در صورت تبدیل به آزمایشگاه ملی شمالغرب، علاوه بر جلوگیری از خریدهای تکراری دانشگاه‌‌ها، می‌توانیم در قالب تفاهم‌نامه‌ی همکاری و قرارداد، به پارک‌های علم و فناوری و سایر دانشگاه‌های استان‌های هم‌جوار نیز خدمات ارائه کنیم و در صورت ایجاد این آزمایشگاه در تبریز، شرکت‌های دانش‌بنیان نیازی برای اخذ مجوز تجاری سازی توسط تهران ندارند و از این بابت نیز می‌تواند برای شرکت‌های دانش‌بنیان مفید واقع شود.

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خطر پذیر در تبریز

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود وجود صندوق سرمایه‌گذاری خطر پذیر در تبریز را ضروری دانست و عنوان کرد: ما می‌توانیم از این صندوق برای حمایت از شرکت‌های نوپا استفاده کنیم که جای خالی این صندوق در تبریز احساس می‌شود.

وی در ارتباط با ایجادکارخانه‌ی نوآوری در استان نیز گفت: در حال حاضر زمینی برای ایجاد کارخانه‌ی نوآوری در استان اختصاص داده شده است ولی عملا کاری پیش نرفته است و ما آمادگی خود را برای کمک جهت راه‌اندازی این کارخانه اعلام می‌کنیم که در واقع سرچشمه‌ی توسعه‌ی شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان است.

دکتر نصراله‌زاده در خاتمه با اشاره به فعالیت پردیس بین‌المللی دانشگاه تبریز اظهار کرد: ما با چهار کشور همسایه‌ هستیم و می‌توانیم نقش مهمی در حوزه‌ی ارتباط با کشورهای همسایه ایفا کنیم و در همین راستا اکنون حدود 3 هزار و 400 دانشجوی تحصیلات تکمیلی در پردیس بین‌المللی دانشگاه تبریز در حال تحصیل هستند و حتی در صورت حمایت‌های لازم، می‌توانیم در جلفا نیز کارخانه‌ی نوآروی ایجاد کنیم.

80 درصد اقتصاد آذربایجان شرقی متعلق به بخش خصوصی است

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهوری نیز گفت: یکی از ویژگی‌های خاص آذربایجان شرقی و تبریز سهم زیاد بخش خصوصی در اقتصاد این منطقه است به‌طوریکه اگر در سایر شهرها 80 درصد اقتصاد دولتی و 20 درصد خصوصی است، در آذربایجان شرقی 80 درصد اقتصاد در اختیار بخش خصوصی است.

استفاده از ابزار اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری قانون جهش دانش‌بنیان

دکتر روح‌اله دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: یکی از راه‌های جذب اعتبار برای هاب فناوری  و نوآوری، استفاده از ابزار اعتبار مالیاتی سرمایه‌گذاری قانون جهش دانش‌بنیان است و شما می‌توانید با استفاه از ظرفیت‌های صنعتی موجود در آذربایجان شرقی از این ابزار استفاده کنید. همانطور که در جلسه‌ی اخیر شورای راهبری فناورانه با حضور رئیس جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف موفق به اخذ مجوز اعتبار مالیاتی 600 میلیارد تومانی یکی از گروه‌های سرمایه‌گذاری شد، شما نیز می‌توانید علاوه بر بحث مولدسازی، از این ابزار نیز استفاده کنید.

وی در ارتباط با ایجاد صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه‌های استان نیز گفت: باتوجه به ایجاد صندوق پژوهش و فناوری در آذربایجان شرقی و ازطرفی چون سیاست‌ وزارت اقتصاد و اموردارایی، بانک مرکزی و صندوق نوآوری و شکوفایی جلوگیری از افزایش تعداد این صندوق‌ها در کشور است، احتمال ایجاد صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه‌های استان بسیار پایین است و شما می‌توانید در صندوق پژوهش و فناوری استان سهیم باشید.

هیچ محدودیتی برای استفاده شرکت‌های دانش بنیان از تسهیلات قانون جهش تولید دانش‌بنیان وجود ندارد

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهوری در خصوص استفاده‌ی شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه تبریز از تسهیلات قانون جهش تولید دانش‌بنیان اظهار کرد: شرکت‌های مستقر در پردیس علم و فناوری دانشگاه تبریز هیچ محدودیتی برای استفاده و برخورداری از تسهیلات قانون جهش تولید دانش‌بنیان ندارند و ما می‌توانیم با برگزاری یک کارگاه در دانشگاه تبریز، نحوه‌ی استفاده از این قانون را به شرکت‌های دانش‌بنیان شرح دهیم.

وی در خصوص تبدیل آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز به آزمایشگاه ملی شمالغرب کشور نیز گفت: این امر بعد از بازدید رئیس شبکه‌ی ملی آزمایشگاهی از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تبریز و صدور مجوز، امکان پذیر است.

ایجاد صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر در استان نیازمند سرمایه اولیه 334 میلیارد تومانی است

دکتر دهقانی فیروزآبادی در ارتباط با تشکیل صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر در آذربایجان شرقی نیز خاطرنشان کرد: صندوق CBC مختص سرمایه‌گذاری‌های کلان و بزرگ است و نیازمند سرمایه‌ی اولیه‌ی 334 میلیارد تومانی می‌باشد که باید با مشارکت شرکت‌های بزرگ صنعتی تشکیل شود. مزیت صندوق CBC این است که اگر سرمایه‌ی صندوق از 334 میلیارد تومان بیشتر شود، اعضای صندوق می‌توانند از اعتبار مالیاتی قانون سرمایه‌گذاری استفاده کنند.

وی همچنین در خصوص بهره‌برداری از کارخانه‌ی نوآوری گفت: اگر براساس آئین‌نامه‌ی بهره‌برداری کارخانه‌ی نوآوری، دانشگاه تبریز حائز شرایط مندرج درآئین‌نامه باشد، می‌تواند برای این کار اقدام کند که البته حتما باید بخش خصوصی نیز برای این موضوع حضور داشته باشد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهوری تاکید کرد: ما در بحث ارتباط با کشورهای همسایه، برنامه‌ای تحت همین عنوان را داریم و شما می‌توانید از طریق مدیریت امور بین‌الملل دانشگاه با مجموعه آقای دکتر میرآبادی جلساتی برگزار کرده و کمک‌های لازم را جهت جذب محققان پسادکتری دریافت کنید.

وی در خاتمه یادآور شد: ما از طریق بنیاد ملی نخبگان یک برنامه‌ی استانی را تدوین کرده‌ایم و اعتبارات خوبی نیز برای استان‌های عضو این برنامه خواهیم داد. پیشنهاد می‌کنم جلسه‌ای را با دکتر زندی رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی برگزار و در خصوص جزئیات این برنامه صحبت کنید.

 

 


( ۶ )

نظر شما :