رئیس دانشگاه تبریز در نشست هم‌اندیشی مدیران اندیشکده‌ها و اعضای شورای راهبردی اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه:

اندیشکده‌ها گنجینه‌های تولید فکر و اندیشه هستند

۲۶ آبان ۱۴۰۲ | ۰۰:۱۸ کد : ۲۰۷۳۵ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۵۳۰


نشست هم‌اندیشی مدیران اندیشکده‌ها و اعضای شورای راهبردی اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه تبریز، با حضور رئیس دانشگاه تبریز و مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز طی سخنانی در ابتدای این نشست اظهار کرد: ما در حال حاضر گنجینه‌های ارزشمندی از لحاظ تولید فکر و اندیشه در اختیار داریم که باید از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اگر مواجهه‌ی درستی با موضوعات مهمی چون قفقاز و ... داشته باشیم، نتایج خوبی را کسب خواهیم کرد و در غیر این صورت تهدید بزرگی خواهد بود.

دکتر نصراله‌زاده در خصوص ضرورت ایجاد اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ در دانشگاه تبریز نیز گفت: ما در دانشگاه تبریز با توجه به رسالت خود، به این نتیجه رسیدیم که باید عالمان و اندیشمندان در یک مجموعه در کنار هم جمع شده و با یکدیگر به تولید فکر و اندیشه بپردازند و در این مجموعه نحوه‌ی مواجهه‌ی درست را با موضوعات مهم منطقه در دستور کار خود قرار دهند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دانشگاه تبریز با پیشینه‌ی ۷۰ ساله در علم، تحقیق و پژوهش و به پشتوانه‌ی دانشگاهی که هفت قرن پیش تاسیس شده بود و همچنین اساتید فرهیخته‌ی خود، می‌تواند در موضوعات مهم منطقه نقش‌آفرینی کند.

رئیس دانشگاه تبریز افزود: همانطور که سال‌های قبل موضوعی مثل زنگزور و ... مطرح نبود و امروز شاهد این موضوعات هستیم، ممکن است در آینده نیز مسائل جدید دیگری نیز پیش بیاید. در حال حاضر بحث غزه مهم‌ترین موضوع در جهان اسلام است و خوشبختانه افکار عمومی در کل دنیا علیه رژیم جعلی صهیونیستی بسیج شده است.

وی با بیان اینکه بنا به فرموده‌ی امام خمینی(ره)، رژیم غاصب صهیونیستی یک غده‌ی سرطانی است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه این رژیم هیچ عمقی نداشت، ولی با حمایت و رفتار منفعلانه‌ی برخی از کشورهای منطقه رفته رفته بزرگ شد. اما با توجه به اینکه بعد از انقلاب اسلامی، بزرگ‌ترین حامی خود یعنی ایران را از دست داد، دوست تمام عیار اسرائیل به دشمن تمام عیار تبدیل شد و اکنون نیز این رژیم جعلی، در منگنه‌ای سخت گرفتار شده است.

رژیم غاصب صهیونیستی در منگنه‌ای سخت گرفتار شده است

دکتر نصراله‌زاده با اشاره به عملیات غرور آفرین "طوفان الاقصی" خاطرنشان کرد: تمامی معادلات منطقه با وقوع این عملیات بهم خورد. چراکه تاکنون هیچ عملیاتی با این حجم و غافلگیری رخ نداده بود؛ به‌طوریکه علاوه بر تخریب هفت شهرک صهیونیست نشین، بیش از یک هزار و ۸۰۰ زخمی، ۳۰۰ کشته و صدها اسیر به همراه داشته است که دستاورد کمی نیست.

وی همچنین گفت: غافلگیری اطلاعاتی، اثبات آسیب پذیری رژیم صهیونیستی و افزایش اعتماد به نفس جبهه‌ی مقاومت از دیگر دستاوردهای این عملیات به شمار می‌رود و هیچ شک و تردیدی نیست که اراده‌ی برخی کشورها در خصوص گره زدن استقلال خود به این رژیم، کاملا سست شده است.

رئیس دانشگاه تبریز در خاتمه شکست ناپذیری اسرائیل غاصب را یک افسانه عنوان کرد و افزود: اکنون شرایط بسیار خوبی برای کارکردن در صحنه‌ی نبرد با اسرائیل به وجود آمده است و ما باید با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها از جمله اندیشکده‌ها و مراکز تولید فکر و اندیشه در جهت تحقق وعده‌ی رهبر معظم انقلاب و نابودی رژیم جعلی صهیونیستی حرکت کنیم.

دست نیاز مسئولان به سمت اندیشکده‌ها دراز شده است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز گفت: معمولا خیلی کم فرصت فراهم می‌شود که افراد صاحب فکر و اندیشه که هرکدام در یک حوزه‌ی مشخص فعال هستند، در یک نشست هم‌اندیشی در کنار یکدیگر جمع شوند و متاسفانه همانطور که در علم پزشکی، روانشناسی مغفول واقع می‌شود، فکر و اندیشه نیز در کنار کارهای اجرایی در غربت قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد انوری ادامه داد: اندیشکده‌ها تلاش می‌کنند تولید فکر و اندیشه را پیش ببرند اما همواره از سوی مسئولان نهادهای مختلف مقاومتی شکل می‌گیرد و فقط زمانی که آن سازمان یا نهاد به بن بست می‌خورد، به یاد اندیشکده‌ها می‌افتد.

وی با اشاره به جمله‌ای از دکتر داوری اردکانی فیلسوف و اندیشمند ایرانی در خصوص تفاوت "مشکل" و "مساله" گفت: دکتر داوری اردکانی معتقد است همه‌ی ما فقط مشکلات را می‌بینیم و به دنبال مساله‌ها نمی‌رویم. ما اگر صرفا به حل مشکلات بپردازیم و مساله‌ها را نبینیم، مشکلات یا به‌صورت موقت حل خواهد شد یا کلا بجای حل، پنهان می‌شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی با اشاره به اتفافات اخیر منطقه یادآور شد: موضوع قفقاز که مربوط به منطقه‌ی ما است، تاکنون تحت تاثیر برخی نگاه‌های سیاسی قرار داشت اما اکنون اتفاقات منطقه باعث شد افراد به این نتیجه برسند که حل مشکلات به این سادگی‌ ممکن نیست. به‌طور مثال در بحث لغو تجمع دانشجویان مقابل کنسولگری آذربایجان، مسائلی بین دولت انقلابی و جوانان انقلابی به وجود آمد و بار دیگر ثابت شد که نمی‌شود به راحتی مسائل را حل کرد.

وی در خاتمه تاکید کرد: با توجه به اینکه اکنون اندیشکده‌ها جایگاه ویژه‌ی خود را پیدا کرده و دست نیاز مسئولان به سمت اندیشکده‌ها دراز شده است، اهالی فکر و اندیشه باید این فرصت را مغتنم شمرده و برای حل مسائل مختلف جامعه کمک کنند.

ضرورت توجیه نمایندگی‌های سیاسی و فرهنگی ایران در کشورهای منطقه نسبت به جایگاه و اهمیت اندیشکده‌ها

رئیس اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه تبریز نیز گفت: ما در طول ۱۲ سال گذشته در موسسه‌ی تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه تبریز، کارهای فرهنگی، هنری، ادبی، سیاسی و ... را انجام داده‌ایم و امروز به این نقطه رسیده‌ایم که در قالب اندیشکده با تولید فکر، اندیشه و محتوا در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌ها موثر باشیم.

دکتر احمد فرشبافیان با تاکید بر ضرورت استفاده از تجربیات سایر اندیشکده‌ها، ادامه داد: در حال حاضر شاهد هستیم که نحوه‌ی برخورد ترکیه و جمهوری آذربایجان با وقایع مهم منطقه هر روز در حال تغییر رنگ است و این موضوع ایجاب می‌کند که اندیشکده‌ها راهکارهای جدی و مناسبی را ارائه دهند.

وی در تشریح برخی اقدامات انجام شده توسط اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه تبریز در طول سال‌های اخیر گفت: ما از سال ۱۳۹۳ تا روزهای شیوع ویروس کرونا ۱۶ سمینار علمی در کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، قبرس و... برگزار کردیم که حدود ۱۶۰ استاد دانشگاه‌ از دانشگاه‌های استان در این سمینارها شرکت کردند همچنین در این مدت، ۱۵۰ استاد و فعالان رسانه‌ای از کشورهای همسایه به دانشگاه تبریز آمدند و ما آن‌ها را با ظرفیت‌های کشور و استان آشنا کردیم.

وی، برگزاری هشت دوره نشان علمی دانشگاه تبریز و اعطاء این نشان به ۷۳ نفر، هفت دوره‌ی کنگره‌ی ادبیات عاشورایی و ۲۲ دوره‌ی دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی با شرکت یک هزار و ۱۷ دانشجو را از دیگر اقدامات اندیشکده‌ی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه‌ی دانشگاه تبریز برشمرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر نمایندگی‌های سیاسی و فرهنگی ما در کشورهای منطقه نسبت به جایگاه اندیشکده‌ها توجیه نیستند و بهتر است اندیشکده‌ها به فکر ایجاد رسانه‌ی اختصاصی و انجام کارهای رسانه‌ای منسجم و مشترک جهت معرفی جایگاه خود در بین مسئولان و تمامی مخاطبان باشند.

براساس این گزارش، دکتر شجاعی مدیر همکاری‌های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز، دکتر علی بمانی اقبالی عضو مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه، دکتر شعیب بهمن رئیس موسسه‌ی مطالعات جهان معاصر، دکتر علیرضا نظیف رئیس انجمن دوستی ایران و ارمنستان، دکتر احسان موحدیان عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی، دکتر احمد کاظمی پژوهشگر ارشد مسائل قفقاز و اوراسیا، رئیس موسسه‌ی فرهنگی آذر آران، حجت الاسلام مجتبی نظری مدرس حوزه و دانشگاه و دکتر حسن گلی معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این نشست حاضر بودند که علاوه بر تشریح اقدامات انجام شده در حوزه‌ی مسایل منطقه، نقطه نظرات خود را در خصوص مسائل قفقاز و سایر موضوعات منطقه بیان کردند.


( ۵ )

نظر شما :