معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در آئین آغاز به کار دوازدهمین سمینار هندسه و توپولوژی ایران در دانشگاه تبریز:

دولت باید به‌صورت ویژه از علوم پایه حمایت کند

۰۱ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۴۰ کد : ۲۰۰۹۳ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۱۱۹۸

 

دوازدهمین سمینار هندسه و توپولوژی ایران با حضور اساتید رشته‌ی هندسه از سراسر کشور در دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر مصطفی صحرایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز طی سخنانی در این آئین اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر علوم پایه رو به زوال است و دولت باید به‌صورت ویژه از علوم پایه حمایت کند.

وی ادامه داد: امروز وظیفه‌ی دولت است که اجازه ندهد علوم پایه رو به زوال حرکت کند و با ایجاد امکانات لازم، زمینه‌ی جذب فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پایه را در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و تحقیقاتی فراهم آورد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز با تاکید بر ضرورت حفظ و انتقال دروس علوم پایه به نسل‌های آینده خاطرنشان کرد: خوشبختانه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شدت در حال پیگیری این مهم است. البته حمایت واقعی زمانی اتفاق می‌افتد که فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پایه بتوانند جذب مراکز تحقیقاتی شوند.

دانشکده ریاضی همواره در برگزاری همایش‌ها، سمینارها و کنفرانس‌ها پیشگام بوده است

رئیس دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر نیز گفت: دانشگاه تبریز به‌عنوان دومین دانشگاه قدیمی ایران در سال ۱۳۲۶ و دانشکده‌ی ریاضی نیز در سال ۱۳۴۸ تاسیس شده است و در حال حاضر در این دانشکده چهار گروه آموزشی ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حال فعالیت است.

دکتر سید حمیدرضا مراثی ادامه داد: دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر همواره در برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها و سمینارها پیشگام بوده؛ بطوریکه اولین سمینار هندسه‌ی ایران نیز سال ۱۳۷۹ در دانشگاه تبریز برگرار شد و سال آینده میزبان سمینار ریاضیات کاربردی خواهیم بود.

وی با تاکید براینکه این قبیل همایش‌ها محفل مناسبی برای تبادل افکار و نظرات هستند، افزود: ما معتقد هستیم که برگزاری سمینارها، همایش‌ها و کنفرانس‌های علمی می‌تواند نقش به سزایی در پیشرفت و رشد جامعه‌ی هدف داشته باشد.

دکتر تومانیان و دکتر پوررضا علَم هندسه‌ دانشگاه تبریز را برافراشتند

عصو هیأت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان نیز طی سخنانی در خصوص خدمات علمی دکتر تومانیان استاد پیشکسوت هندسه‌ی دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز گفت: دکتر تومانیان از سال ۱۳۴۹ و بدو تاسیس انجمن ریاضی ایران، نقش بسزایی در ترویج علوم پایه ایفا کرده و همواره منشا خیر و برکت بوده است.

دکتر قربانعلی حقیقت‌ دوست ادامه داد: دکتر تومانیان و دکتر پوررضا علَم هندسه‌ی دانشگاه تبریز را برافراشتند و به پاس خدمات این اساتید است که ما اکنون در کشور و کل منطقه در هندسه حرفی برای گفتن داریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: برگزاری اولین سمینار هندسه در دانشگاه تبریز، سومین سمینار در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، ششمین سمینار در دانشگاه بناب، نهمین سمینار در دانشگاه مراغه و بالاخره دوازدهمین سمینار در دانشگاه تبریز و همچنین مکاتبات ۱۰۰ ها نامه به وزارت، کمیسیون آموزش مجلس و فرهنگستان علوم، همگی نشان دهنده‌ی پیگیری و دلسوزی دکتر تومانیان در هندسه است.

بدون حمایت از علوم پایه، پیشرفت کشور ممکن نخواهد بود

استاد بازنشسته‌‌ی دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه دکتر تومانیان یکی از مهم‌ترین پایه‌های ریاضیات ایران است، اظهار کرد: این استاد فرهیخته کار خود را از صفر شروع کرد و هرگز سنگ لای چرخ پیشرفت کسی نگذاشت.

دکتر محمد جلوداری ممقانی ادامه داد: دکتر تومانیان همواره با آغوش باز از دانشجویان استقبال می‌کرد و نه تنها در میان ارامنه‌ی ایران بلکه در سایر کشورها نیز از جایگاه ویژه‌ی علمی و اجتماعی برخوردار است. البته من به‌عنوان یکی از شاگردان دکتر میرنیا، باید از این استاد فرهیخته نیز یاد کنم که کمتر از دکتر تومانیان خدمت نکرده است.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید از علوم پایه حمایت کند، گفت: کسانی که با مسئولان در ارتباط هستند، باید این موضوع را به گوش مسئولان برسانند که بدون حمایت از علوم پایه، پیشرفت کشور ممکن نخواهد بود و ما باید علاوه بر بها دادن به این علوم، جوانان را نیز تشویق کنیم تا در این رشته‌ها تحصیل کنند.

انتخاب ۴۰ مقاله برای سخنرانی ۳۰ دقیقه‌ای و ۱۰ مقاله به شکل پوستر

دبیر علمی دوازدهمین سمینار هندسه و توپولوژی ایران نیز طی سخنانی گفت: سمینار هندسه و توپولوژی برای اولین‌بار در سال ۱۳۷۹ با همت اساتید گروه ریاضی محض دانشگاه تبریز آقای دکتر تومانیان، آقای دکتر پوررضا و سایر اساتید در مرکز تحقیقات علوم پایه با هدف تبادل دانش ایده‌ها و نظرات اساتید برتر این حوزه شروع بکار کرد.

دکتر مرتضی فغفوری ادامه داد: از آن تاریخ تاکنون این سمینار هر دو سال یک‌بار در یکی از دانشگاه‌های کشور برگزار می‌شود. البته دوره‌ی قبل سمینار به‌علت شیوع ویروس کرونا به‌صورت مجازی تشکیل شد و امسال با پایان این پاندمی، برگزاری حضور سمینار در دستور کار قرار گرفت.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: از دی‌ماه سال ۱۴۰۱ که تبریز به‌عنوان محل برگزاری دوازدهمین سمینار در نظر گرفته شد، کمیته‌های علمی و اجرایی تشکیل و پذیرش مقالات از فروردین‌ماه سال جاری آغاز و مقدمات اولیه‌ی برگزاری این همایش فراهم شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: خوشبختانه مقالات بسیاری به دبیرخانه‌ی سمینار ارسال شد که با طی روند داوری و انتخاب ۴۰ مقاله برای سخنرانی ۳۰ دقیقه‌ای و ۱۰ مقاله به شکل پوستر مورد پذیرش قرار گرفت. همچنین پنج سخنرانی ۴۵ دقیقه‌ای توسط اساتید مدعو در شاخه‌های مختلف هندسه و توپولوژی در نظر گرفته شد.

دکتر فغفوری در خاتمه خاطرنشان کرد: امیدواریم این سمینار به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی با هدف تبادل دانش ایده‌ها و نظرات برتر در حوزه‌ی هندسه و توپولوژی کشور، فرصتی برای ارتقاء دانش و مهارت‌های تک‌تک ما در این حوزه و  برقراری ارتباط و تبادل تجربه با همکاران و صاحب‌نظران پیش آورد.

براساس این گزارش، در پایان این مراسم، تابلوی نقاشی دکتر تومانیان که توسط شاگردان این استاد فرهیخته تهیه شده بود، رونمایی شد.

 


( ۴ )

نظر شما :