رئیس دانشگاه‌تبریز در اجلاس دبیران مناطق و دبیران کارگروه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها :

احیای فرهنگ انقلابی بهترین راه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است

۱۳ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۰ کد : ۱۹۹۸۸ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۱۰۵۸

 

اجلاس دبیران مناطق و دبیران کارگروه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها با حضور و سخنرانی رئیس دانشگاه‌تبریز به کار خود پایان داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه‌تبریز، دکتر صفر نصراله‌زاده، در دومین روز این اجلاس با اشاره به اینکه برگزاری چنین نشست‌هایی که در راستای توسعه و تقویت فعالیت های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ها صورت گیرد، سابقه نداشته است، اظهار داشت: با روی کار آمدن دکتر کلانتری و با خوش‌فکری ایشان و اعضای تیم وی، فعالیت‌های جدید فرهنگی با ارایه ایده‌های نو شروع شده که برگزاری اجلاس دبیران مناطق و دبیران کارگروه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها به میزبانی دانشگاه‌تبریز مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور دلیل این ادعاست.

رئیس دانشگاه‌تبریز افزود: اجلاس دبیران مناطق و دبیران کارگروه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، اقدامی بزرگ، ارزشمند و پسندیده است که به یقین در آینده، نتایج و ثمرات خوبی برای توسعه و تقویت فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی در دانشگاه‌ها خواهد داشت.

وی در ادامه با طرح این پرسش اینکه کار فرهنگی به چه نوع کار و فعالیتی گفته می شود؟ تصریح کرد: کار فرهنگی باید پویا و با نشاط و در راستای بسط و ایجاد اعتماد و امیدآفرینی در جامعه باشد که لازمه آن اجرا و تدوین راهبردها و برنامه‌های فرهنگی با ایده‌های نو، به روز و پویا با توجه به سبک زندگی اقشار مختلف جامعه است.

رئیس دانشگاه‌تبریز با بیان اینکه در عصر حاضر، زیست مومنانه الزاماتی دارد که قطعا اگر به درستی انجام شود، نوعی کار فرهنگی محسوب می شود، اظهار داشت: چگونه زیستن و سبک زندگی ما می‌تواند یک کار فرهنگی باشد که لازمه تقویت آن حرکت در راستای آرمان‌های انقلاب؛ زیست مومنانه، خوش‌اخلاقی و خوش‌رفتاری است.

دکتر نصراله‌زاده، در بخش دیگر سخنان خود، احیای هویت فرهنگ‌انقلابی و اسلامی را برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن ضروری دانست و یادآور شد: دانشگاه که مبدا تحولات جامعه است، باید در راستای توسعه، تقویت و احیای هویت فرهنگ انقلابی و اسلامی که حضرت امام خمینی(ره) بعد از انقلاب، بنیانگذار این حرکت بودند، پیشگام سایر نهادها و دستگاه‌ها عمل نماید.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر، به خاطر عملکرد ضعیف در حوزه احیای فرهنگ انقلابی، تحکیم بنیان‌های عقیدتی، دینی و خانواده است که میزان تاب‌آوری افراد جامعه در مواجه با مشکلات و تنش‌های زندگی بسیار کم شده است.

رئیس دانشگاه‌تبریز، در بخش دیگر سخنان خود آینده پژوهی، نوسازی فرهنگی، پایش کارهای فرهنگی و تقویت نهاد‌های فرهنگی را در راستای تقویت و افزایش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها و جامعه را ضروری بیان کرد و افزود: باید نقشه راه درست و کلانی در این زمینه تدوین شود که اثربخشی لازم را داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه و احیای فرهنگ انقلابی و اسلامی بهترین راه مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است، یادآور شد: امروز دشمنان کشورمان با ابزارهای مختلف در صدد تضعیف بنیان خانواده‌ها و ترویج مسائل ضدفرهنگی در کشور هستند و ما  برای مقابله با آنها باید آمادگی قبلی داشته باشیم و در این رابطه، دانشگاه‌ها با ایجاد مراکز و اندیشکده‌ها می‌توانند گام‌های موثری بردارند.

دکتر نصراله‌زاده، ادامه داد: دانشگاه‌ها با ایجاد اندیشکده‌های راهبردی بین‌المللی فرهنگی و با تولید دانش، فکر و اندیشه می‌توانند در مقابله با تهاجم  و شبیخون فرهنگی دشمنان، طرح و برنامه داشته باشند.

وی افزود: در آینده نزدیک اندیشکده راهبردی بین‌المللی فرهنگی هم در دانشگاه‌تبریز ایجاد خواهد شد و در برنامه کلان و راهبردی این دانشگاه در نظر داریم چندین اندیشکده نیز با توجه به نیاز جامعه ایجاد شود.       

لازم به ذکر است؛ در دومین روز اجلاس کارگروه‌های فرهنگی و اجتماعی و دبیران شورای هماهنگی و معاونان فرهنگی و اجتماعی مناطق ده‌گانه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی با شعار« دانشگاه باورمندی و امیدآفرینی»، دبیران هر یک از کارگروه‌ها با ارایه گزارشی از روند فعالیت این کارگروه‌ها در ادامه به برنامه‌ها و راهبردهای کلان این کارگروه‌ها در راستای توسعه و تقویت فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها پرداختند.


( ۵ )

نظر شما :