در پنجمین نشست معرفتی در دانشگاه تبریز مطرح شد؛

مهم ترین نقطه ضعف زندگی دنیایی، عدم کنترل خودخواهی است

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۸:۲۷ کد : ۱۹۶۵۶ اخبار
تعداد بازدید:۳۹۴

پنجمین نشست از سلسه نشست های معرفتی نهاد نماینگی مقام معظم رهبری با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین علی فاضلی در مسجد بزرگ دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، حجت الاسلام و المسلمین علی فاضلی ضمن اشاره به حدیثی از امام صادق (ع) که می فرمایند: در هر انسانی چهار شخصیت نهفته است ادامه داد:چهار روح آدمی را به جنب و جوش وا می‌دارد که جلسات پیشین در باب این موضوع، زندگی را تعریف کردیم و مطالب مطرح شده در توضیح این حدیث شریف بود و امروز به خود حدیث می‌پردازیم.

وی با بیان اینکه امام صادق (ع) فرمودند: انسان دارای چهار نوع زندگی که شامل زندگی نباتی، حیوانی، دنیایی و آخرتی است، گفت: در این جلسه به دو زندگی دنیایی و آخرتی که خداوند در اختیار انسان قرار داده تا انتخاب بکند، می‌پردازیم.در قرآن کریم چندین بار در مورد اختیاری بودن انتخاب این دو زندگی اشاره شده است اما باید به چندین مورد که در انتخاب نوع زندگی مهم هستند از جمله دارا مندی هشت شاخصه قدرتمندی(قبلا مطرح کرده ام) ، شایستگی انسان و ... دقت صورت گیرد.

حجت الاسلام فاضلی در تعریف دو نوع زندگی بیان شده، اظهار کرد: زندگی دنیایی و آخرتی تقریبا در ادبیات، علوم فقهی و فلسفی و اخیرا در روانشناسی پذیرفته شده است مثلا در ادبیات با عنوان زندگی حیوانی و انسانی اما در قرآن کریم، زندگی دنیایی و آخرتی تعبیر می‌ شود. یکی از ایرادات انتخاب زندگی دنیایی این است که بدون حکمت و اندیشه انتخاب می‌شود در این باب علامه جعفری در ابتدای کتاب «حیات و معقول» از زبان یک روانشناس فرانسوی آماری را بیان می کند، در یک تحقیقی از صد نفر علت های انتخاب شغلشان سوال می‌شود و نتیجه می‌گیرند هیچ حکمتی پشت انگیزه آن‌ها نبوده است به طور مثال پرستاری به علت علاقه مندی به لباس پرستاری این شغل را انتخاب می‌کند و نجاری به علت شغل پدری به این شغل روی می‌آورد. هیچ کدام از نفرات به هدف والا در انتخاب شغل خود توجهی نداشتند که همه ی این ها نشان از انتخاب زندگی دنیایی است.

وی در رابطه با نواقصات زندگی دنیایی، خاطر نشان کرد: مهم ترین نقطه ضعف این نوع زندگی این است که نمی‌توانیم خودخواهی را کنترل کنیم،زیرا خودخواهی در جوهره زندگی وجود دارد و نمی‌توان آن را حذف کرد. در مورد نقطه ضعف دوم می‌توان به نژاد پرستی اشاره کرد. نقطه ضعف سوم نیز ناامنی است که جلسه بعد بیشتر در باب آن صحبت خواهیم کرد.

شایان ذکر است؛ سلسه نشست های معرفتی دانشگاه تبریز دوشنبه هر هفته بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد بزرگ دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.


( ۵ )

نظر شما :