افتتاح اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز

۱۸ آبان ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۶ کد : ۱۸۴۰۳ اخبار

آئین افتتاح و آغاز فعالیت اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری آذربایجان شرقی با حضور مدیرکل دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس، رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه تبریز و تعدادی از رؤسا و معاونین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان در تالار شهید باکری دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز در ابتدای این مراسم دکتر صفر نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز ضمن بیان جایگاه اندیشه و تفکر در راهبری اهداف افزود: در اندیشه و تفکر، خود پژوهی و آینده‌پژوهی جایگاه مهمی دارند بطوریکه با درک صحیح از تجارب گذشته و مشکلات فعلی و حالت‌های متصور احتمالی، می‌توان برای آینده برنامه مناسبی تدوین کرد و اگر این برنامه‌ریزی توسط نخبگان و پژوهشگران صورت پذیرد به‌واسطه ارتباط حداکثری نخبگان با جامعه از امکان تحقق و عملیاتی شدن بیشتری برخوردار است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات فعلی ما به‌واسطه نداشتن آینده‌پژوهی در سال‌های گذشته است،اظهار داشت: وقوع برخی پدیده‌ها نشانگر عدم آینده‌پژوهی و گسست بین فکرها و اندیشه‌ها است و لذا افتتاح مراکز استانی حکمرانی و قانون‌گذاری برای داشتن برنامه برای آینده، حرکتی مثبت و قابل‌تحسین است و دانشگاه تبریز با همه پتانسیل غنی علمی آماده همکاری در جهت پیشبرد اهداف مدنظر است.

در ادامه این برنامه دکتر علیرضا رهایی، مدیرکل دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اجمالی اهداف، وظایف و ساختار اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری گفت: در راستای تحقق عملی و کارآمد رویکردهای تحولی مجلس یازدهم، اصلاح نظام حکمرانی مبتنی بر چهاراصل کارآمد سازی، شفاف‌سازی، هوشمند سازی و مردمی‌سازی اداره امور کشور پایه‌ریزی شد که به‌منظور استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و تجربه کلیه صاحب‌نظران، اندیشمندان و محققان کشور برای مسئله شناسی، معرفی و مدل‌سازی‌های عملیاتی و پیشران در فرآیندهای تصمیم‌سازی، قانون‌گذاری و نظارت مبتنی بر رعایت اولویت‌های حکمرانی نو و مردمی‌سازی امور مختلف، طرح ایجاد اندیشکده‌های حکمرانی در سطح استان‌ها و کلان‌شهرها تصویب و اقدام شده است.

دکتر رهایی با اشاره به اینکه اندیشکده‌های حکمرانی استانی یک شبکه اجتماعی متشکل از ظرفیت نخبگان دانشگاهی هر استان محسوب می‌شوند افزود: این شبکه متشکل از نخبگان، دانشگاهیان و خبرگان اجرایی واجد شرایط هر استان به‌عنوان بازوی مشورتی و کارشناسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بوده که با مدیریت غیرمتمرکز و استقرار در مراکز استانی، بر اساس دستورالعمل ابلاغی، اهداف مدنظر را محقق می‌کنند.

مدیرکل دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با قدردانی از همکاری و همراهی دانشگاه تبریز درراه اندازی اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری آذربایجان شرقی  گفت: استان آذربایجان شرقی پس از استان‌های کرمان و گیلان سومین استان در سطح کشور است که اندیشکده حکمرانی و قانون‌گذاری فعالیت خود را آغاز می‌کند و با توجه به اینکه حدود 11 اندیشکده برای کل کشور در نظر داریم لذا اندیشکده آذربایجان شرقی به‌عنوان استان معین، استان‌های آذربایجان غربی و اردبیل را پوشش خواهد داد.

در ادامه مراسم دکتر آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی و دکتر فرهادی مدیر اجرایی اندیشکده های حکمرانی و قانون گذاری به بیان نکاتی در خصوص توانمندی های علمی و پژوهشی اساتید و پژهشگران استان آذربایجانشرقی در ارائه رهنمود به نمایندگان و مسئولین در خصوص شناسایی اولویت ها و طرح های علمی و عملی برای حل مسائل زمان حال و آینده پرداختند.

در پایان این مراسم احکام اعضای شورای علمی استان و همچنین رئیس و مسئول اجرائی استان ابلاغ و قرائت شد که بر اساس آن دکتر احمد فرشبافیان نیازمند دانشیار دانشگاه تبریز به عنوان مسئول شورای علمی اندیشکده واحد استان آذربایجانشرقی معرفی شد.

شایان ذکر است؛ آدرس ارتباط مجازیدفتر اندیشکده https://rc.majlis.ir/fa/andishkadeh  است.