برگزاری اولین همایش بین‌المللی خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی با مشارکت دانشگاه تبریز

۲۳ مهر ۱۳۹۹ | ۱۳:۲۰ کد : ۱۲۷۰۳ اخبار

اولین همایش بین‌المللی خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی با محوریت وقف و علم الادیان با مشارکت دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی آل هاشم امام جمعه تبریز دیروز در جلسه شورای سیاست گذاری اولین همایش بین المللی بزرگداشت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی با بیان اینکه احیای ربع رشیدی کار ارزنده ای است، اظهار داشت: مجتمع آموزشی ربع رشیدی مهم ترین مرکز آموزشی در دوره ایلخانان و عصر خویش بوده است و از این رو احیای این مجموعه کار ارزنده ای است که متولیان و دستگاه های ذی ربط باید در این راستا گام های موثری بردارند.

رئیس شورای سیاست گذاری اولین همایش بین المللی بزرگداشت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی در بخش دیگر سخنان خود برگزاری چنین همایشی را برای احیا و شناساندن این مرکز بسیارمهم و ضروری بیان کرد و افزود: مجموعه ربع رشیدی مرکز آموزشی و علمی بسیار مهم و اثرگذاری بوده و امیدواریم این همایش گشایشی باشد برای احیای این موقوفات باشد و من معتقد هستم این همایش یک کار بسیار مهم علمی و فرهنگی در سطح کشور ما خواهد بود.

دکتر مجیدی رئیس دانشگاه تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه ربع رشیدی دانشگاهی است که ۷۰۰ سال پیس تاسیس شد و ما اکنون دنبال این قسم دانشگاه ها هستیم، گفت: این همایش فرصت خوبی است برای شناساندن این مجموعه است، چرا که این مجموعه حدود 700 سال پیش به عنوان یک دانشگاه کارآفرین مطرح بود که امروزه ما به دنبال چنین دانشگاه های نسل سوم هستیم.

دبیر علمی این همایش در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه هم علم‌الادیان بود و هم علم‌الابدان، یعنی در کنار طب و بهداشت و داروسازی، صنایع را نیز به‌صورت تئوری و به صورت عملی آموزش می‌دادند اما چطور شده است که اکنون ما به دنبال تحقیق در مورد دانشگاه‌های نسل سوم کارآفرین در دنیا هستیم ولی ربع رشیدی را فراموش کرده‌ایم، یادآور شد: متاسفانه ما در نشان دادن این مجموعه  که ۷۰۰ سال قبل تاسیس شده و ۱۲ هزار دانشجو از اقصی نقاط جهان به این دانشگاه آمده بودند غفلت کرده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین سید شهاب الدین حسینی مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی هم در این جلسه با تاکید بر اینکه امیدواریم برگزاری همایش خواجه رشیدالدین همدانی موجب احیای موقوفات ربع رشیدی و همچنین شناساندن اندیشه های او شود، گفت: این همایش با مشارکت دانشگاه تبریز و اداره کل اوقاف استان زده شد و از میراث فرهنگی و شهرداری تبریز نیز برای برگزاری این همایش دعوت به عمل آمد و دانشگاه‌های داخل و خارج کشور نیز مشارکت کردند و به‌خاطر بین المللی بودن همایش، مجوز آی اس سی را نیز از مرکز اسناد جهان اسلام اخذ کردیم.

بر پایه همین گزارش؛ علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از این همایش و نحوه ارسال مقاله می توانند به آدرس اینترنتی این همایش به نشانی https://crf.tabrizu.ac.ir/fa/home مراجعه نمایند.