مکتب امام حسین(ع)؛ درس هایی که به ما آموخت

۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | ۰۹:۴۸ کد : ۱۰۱۳۰ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۲۰۶۱۷

دانشگاه و مکتب امام حسین(ع) به وسعت تاریخ دارد که برای همه جهانیان درس های زیادی آموخته، که در هیچ دانشگاه و مدرسه‌ای تدریس نشده است و از این رو راه و منش سید الشهدا، امروزه الگوی برای مبارزات ملت‌های آزاده جهان شده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز،- موسی کاظم‌زاده- امام حسین علیه السلام و یاران باوفای ایشان با عمل به فرامین الهی، به انسان های مؤمن، آزاده، جوان مرد و فداکار آموختند، که هنگامی که اساس مکتب با خطر مواجه می شود، باید در راه حفظ و پاسداری آن از هیچ گونه جانفشانی، فداکاری، ایثار و مقاومت دریغ نورزند.

بدون شک درس های دانشگاه نهضت حسینی آن قدر شور انگیز، متنوع و فروان است، که هنوز با گذشت چندین قرن هر روز و هر دم هم بر جلوه و شور آن افزوده می شود، چرا که استاد این دانشگاه امام حسین(ع) است و درس های این متکب، ایمان، ایثار، عزت، آزادگی، عشق به خدا، شجاعت، عمل به تکلیف و ... و از برنامه های اصلی این دوره، «امر به معروف و نهی از منکر»، « فداکاری در راه مکتب»، «آزاده زندگی کردن»، «حفظ عفاف و پاسداری از حجاب»، « درس توحید»، «حفظ مقدسات اسلامی»، «درس امام شناسی»، «ظلم تیزی»، «جوان مردی و فرزانگی» و «پایبندی به نماز»، و همچنین تلاش برای اصلاح جامعه و مبارزه با مفاسد است.

در هر صورت قیام امام حسین(ع) و واقعه کربلا درس های زیادی به جهانیان داده که امروزه الهام بخش انسان های آزاده و جوان مرد شده است، فردی همچون گاندی رهبر هندوستان برای نجات کشور هند معتقد است که باید همان راهی را بپیمایند، که حسین ابن علی(ع) پیمود و یا واشنگتن ایروینگ از پژوهشگران آمریکایی، امام حسین(ع) را نجات دهندأ بشریت در برابر ظلم و ستم معرفی می کند و همچنین بسیاری از روشنفکران فرانسوی، انگلیسی و اروپاییان نیز شیوه، راه و منش امام حسین(ع) و نهضت عاشورا را به عنوان الگویی معتبر و مستند در کسب آزادی معرفی می کنند، اما جای بسی تامل و تأسف است که برخی از سردمداران کشورهای اسلامی در دنیای عرب نه تنها هنوز از مکتب اباعبدالله الحسین(ع) هیچ گونه درسی نیاموخته اند، بلکه خود نیز در بسیاری موارد با دشمنان اسلام و مسلمین هم پیمان شده اند، مصداق این امر قتل عام کودکان و شهروندان یمنی به دست رژیم سعودی، کشتار کودکان و مردم فلسطین به دست صهیونیستها، جنایت ضد بشری گروه تروریستی تکفیری داعش در عراق، سوریه و افغانستان و بسیاری از جنایت های هم پیمانان آل سعود، اسرائیل و آمریکا در منطقعه و جهان است، در واقع این مسایل به نوعی نشانگر اینکه حادثه ای که در کربلا اتفاق افتاد، امروزه به شکل دیگری در منطقه و بعضی از کشورها در حال وقوع است.

به همین اعتبار؛ شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم همچون شهید حججی جان خویش را فدا کردند، تا اینکه ارزش های ناب اسلامی زنده بماند و به تعبیر قرآن شهدا در راه مقدس که همان" فی سبیل الله" است، کشته می شوند، تا اینکه اسلام، قرآن و حدیث حفظ گردد.

در همین راستا به فرموده امام راحل(ره) «جنگ امروز ما جنگ با ابر قدرتهای شرق و غرب نیست؛جنگ ما، جنگ مکتب ماست علیه تمامی ظلم و جور، جنگ ما جنگ اسلام است، علیه تمامی نابرابری های دنیای سرمایه‏داری و کمونیزم؛ جنگ ما جنگ پابرهنگی علیه خوشگذرانی‌های مرفهین و حاکمان بی‏درد کشورهای اسلامی است.

این جنگ سلاح نمی‏شناسد، این جنگ محصور در مرز و بوم نیست، این جنگ، خانه و کاشانه و شکست و تلخی کمبود و فقر و گرسنگی نمی‏داند. این جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزش های اعتقادی ـ انقلابی علیه دنیای کثیف زور و پول و خوشگذرانی است. جنگ ما، جنگ قداست، عزت و شرف و استقامت علیه نامردمی هاست».

در هر حال از درس های مهمّ و ماندگار نهضت عاشورا که پیش از این به آن تاکید شد، می توان به، لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر، بردباری، وفاداری، پایبندی به آموزه های دینی و اسلامی، ظلم ستیزی، حفظ مقدسات اسلامی، حفظ عفاف و پاسداری از حجاب، ادب و بزرگواری و ... اشاره کرد، که رزمندگان اسلام نیز با دفاع از حریم اهل بیت(ع) و به خصوص با دفاع از دین خود و کیان و شرافت این مرزو بوم، به انسان ها درس ظلم ستیزی، ایثار، مقاومت، فداکاری، عدم سکوت و تسلیم در برابر زورمندان و ستمگران دادند و به آنها آموختند، که هر انسانی صرف نظر از هر عقیده و مذهبی که داشته باشند، در جامعه و زندگی خویش سعی کنند، آزاده باشند و تن به هیچ گونه ذلت و خواری ندهند و تسلیم ستم؛ هیچ گونه ستمگری و ظالمی نشوند.

در حقیقت شهدای انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و این روزها شهدای مدافع حرم کشورمان در کیلومترها در آن سوی مرزها، با نثار جان و همه چیز خویش و با الگوگیری از مکتب عاشورا و قیام امام حسین(ع)، موجب حفظ و احیای فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) شده و می شوند، به طوری که عزت و اقتدار امروز ملت ایران در عرصه های مختلف به خاطر ثمره خون این شهدا بوده است، نمونه بارز این امر شهید محسن حججی است.

آری حوادث تاریخی اگر به چشم عبرت و درس گرفتن مورد مطالعه قرار گیرد «درس آموز» است. حادثه کربلا یکی از این حوادث «الهام بخش» و «عبرت آموز» است که باید مورد توجه جوامع بشری و در این میان جوامع اسلامی قرار گیرد.

در حقیقت هیچ نهضتی، در طول تاریخ بشریت همچون نهضت امام حسین (ع) قلب ها را منقلب نکرده و روح عزت، آزادگی، عواطف و همسوی را در بشر ندمیده است، به طوری که امروزه با گذشت بیش از14 قرن از این رخداد هنوز که هنوزه، تبلور، معنا و مفهوم نهضت عاشور هر روز تازه تر از گذشته است که نمونه بارز این حقیقت پیاده روی و راهپیمایی ده‌ها میلیونی اربعین حسینی است.

در سخن کشیش مسیحی است، اگر ما پیروان مسیح، شخصیتی چون امام حسین (ع) داشتیم، تمام مردم جهان را مسیحی می کردیم. و ما مسلمانان و بالاخص شیعیان که حسین را داریم، آیا برای معرفی او به مردم جهان مسئولیتی نداریم. و آیا زمان آن نرسیده است، که اهل علم و صاحبان قلم همتی نمایند و شخصیت و قیام امام حسین (ع) را از مهجوریت خارج نمایند و این زیباترین تابلوی آفرینش را در معرض دید جهانیان قرار دهند.

 


( ۱۱۲ )

نظر شما :