مقاله استاد دانشگاه تبریز، به‌عنوان دست آورد مهم مورد توجه محافل علمی جهان قرار گرفت

۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۰ کد : ۹۳۴۲ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۹۰۹

نتایج مقاله چاپ‌ شده دکتر حسن نمازی استاد دانشکده شیمی دانشگاه تبریز، به‌ عنوان دست آورد مهم مورد توجه محافل علمی جهان قرار گرفت و به‌ صورت یک گزارش در سایت "اخبار علوم پیشرفته" انعکاس یافت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، مقاله این عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در فوریه سال 2019 با عنوان: In situ synthesized chitosan–gelatin/ZnO nanocomposite scaffold with drug delivery properties: Higher antibacterial and lower cytotoxicity effects

در مجله:Journal of Applied Polymer Science /Volume 136, Issue 22, DOI: 10.1002/APP.47590 در امریکا به چاپ رسیده که مورد توجه محافل علمی و خبری قرارگرفته و به‌ عنوان یک دست آورد علمی جدید و نوید دهنده برای بهبود و رفع مشکلات مربوط به عرصه و ضایعات پوستی، انعکاس بین‌المللی یافته و در سایت: ADVANVED SCIENCE NEWS

Highlight شده و مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته است.

دکتر نمازی دراین‌ارتباط گفت: در این تحقیق، داربست‌های هیدروژل نانو کامپوزیت کیتوزان-ژلاتین/اکسید روی (CS-GEL/nZnO) ساخته‌ شده و بعد از شناسایی ساختار شیمیائی آن، نهایتاً پتانسیل و کارایی آن برای استفاده بالقوه در مهندسی بافت پوست مورد ارزیابی و مطالعه قرارگرفته است.

به گفته وی داربست‌های برپایه هیدروژل به‌ عنوان یک ماتریس موقت عمل می‌کنند که در آن سلول‌ها برای بازسازی بافت آسیب‌ دیده می‌توانند رشد و تکثیر یابند.

این عضو هیات علمی بابیان اینکه این تحقیق با کمک دانشجویان وی به سرانجام رسیده است، یادآور شد: با افزودن اجزایی به داربست تهیه‌شده که امکان تحویل مواد زیستی و داروها را به آن القاء می‌کند به بازسازی بیشتر بافت آسیب‌ دیده کمک کنند.

وی تصریح کرد: داربست‌ها از ترکیب کیتوسان (CS)، ژلاتین (GEL) و اکسید روی (ZnO) تهیه‌شده بودند. کیتوسان یک عامل تسریع‌کننده بازسازی بافت سازگار با محیط‌زیست و زیست‌تخریب‌پذیر است که دارای خواص ضد باکتریائی متوسط است. همچنین ژلاتین به‌عنوان ماده فعال بیولوژیکی برای تقویت چسبندگی و مهاجرت سلولی در ترکیب نانو کامپوزیت وارد می‌شد. برای بهبود اثرات ضد باکتریائی، نانو کامپوزیت حاصل از نانو ذرات اکسید روی که هیچ سمیتی برای سلول‌های سالم ندارند استفاده گردید.

به گفته وی گروه تحقیقاتی وی توانسته است با واردسازی نانو ذرات اکسید روی، خاصیت تحویل داروی کنترل‌شده را به داربست سنتزی القاء کند. در حقیقت نانو ذرات اکسید روی می‌توانند انتشار ناپروکسن به‌عنوان یک دارو ضدالتهاب غیراستروئیدی را برای مبارزه با التهاب حاصله در طی بازسازی بافت آسیب‌دیده کنترل کند.

دکتر نمازی خاطرنشان کرد: برخلاف مطالعات انجام‌شده قبلی در مورد این موضوع، نتایج این تحقیق، اثرات ضد باکتری بیشتر و سمیت سلولی کمتری را نشان داد. همچنین نتایج این مطالعه سنتز موفق داربست‌های هیدروژل CS-GEL/nZnO را اثبات می‌کند که به‌طور ویژه برای استفاده در کاربردهای بیوپزشکی، به‌ویژه مهندسی بافت پوست توصیه می‌شود.


( ۱۴ )

نظر شما :