گردهمایی بین المللی بیوفوتونیک در دانشگاه تبریز برگزار شد

۲۳ تیر ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۲ کد : ۷۳۵۷ اخبار
تعداد بازدید:۲۰۱۰

 


از سلسله گردهمای های سالانه پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی سمینار بیوفوتونیک با حضور اساتید، محققان، دانشجویان و فعالان این حوزه  به مدت دو روز در دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در آیین افتتاحیه این گردهمایی با اشاره به سابقه آموزش عالی در این دیار و به ویژه ظرفیت های دانشگاه تبریز در حوزه های مختلف گفت: سابقه آموزش عالی در این منطقه به بیش از 700 سال قبل با تاسیس دانشگاه جامع ربع رشیدی بر می گردد که دانشگاه تبریز در امتداد همین مرکز بوجود آمده و امسال 70 سالگرد آن گرامی داشته می شود.
دکتر اصغر عسگری در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه در حال حاضر به خاطر داشتن 800  نفر هیات علمی، بیش از 24 هزار دانشجو، چندین قطب علمی و مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه های مجهز به عنوان یکی از دانشگاه های جامع و برترکشور مطرح است، یادآور شد: حرکت به سمت مرزهای دانش و تولید علم بر اساس نیاز روز جامعه از جمله سیاست های کلان این دانشگاه است.
وی در بخش دیگر سخنان خود ضمن معرفی پتانسیل های پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی این دانشگاه نیز خاطر نشان کرد: این پژوهشکده قبل از انقلاب به عنوان رصدخانه دانشگاه تبریز فعالیت خود را آغاز نمود و در سال 1371 با گسترش حوزه فعالیت خود به عنوان مرکز پژوهشی فیزیک کاربردی و تحقیقات ستاره شناسی ادامه می دهد و در سال 1382 به عنوان پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی با پنج گروه فعالیت خود را گسترش داد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز تصریح کرد: در حال حاضر این پژوهشکده با گروه های مختلف بین المللی از دانشگاه های سراسر دنیا در تعامل بوده و دارای طرح های تحقیقاتی مشترک است که برپایی چنین گردهمایی های در این راستا است.
 رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز نیز در آیین گفت: از سلسله همایش های سالیانه این پژوهشکده؛ اولین گردهمایی بین المللی با موضوع بیوفوتونیک در سطح بین المللی با حضور محققانی از کشورهای آمریکا، هلند و آلمان، در 5 محور و با تاکید بر اهمیت علم بیوفوتونیک، کاربردها و تازه های بیوفوتونیک در دانشگاه تبریز برگزار شد.
دکتر سهراب احمدی تصریح کرد: در این گردهمایی بین المللی 9 سخنرانی کلیدی در قالب سخنرانی از سوی محققانی از کشورهای آمریکا، هلند، آلمان و ایران ارایه شد.
وی با بیان اینکه این گردهمایی بین المللی در 5 محور اصلی حسگرهای زیستی، تصویر برداری زیستی، تکنیک های نوین بیوفوتونیک، نورو فوتونیک و نانو بیو فوتونیک برگزار شد، یادآور شد: این گردهمایی با حضور بیش از 80 نفر از اساتید، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار شد و در آن 40 مقاله در قالب پوستر از سوی شرکت کنندگان ارایه شد.
دبیر علمی این گردهمایی با اشاره به ضرورت برپایی چنین مراسماتی در سطح بین المللی خاطرنشان کرد: این آیین اولین گردهمایی در حوزه علم نوپای بیوفوتونیک در این پژوهشکده است و هدف از آن فراهم آوردن محیطی مناسب برای اساتید، دانش پژوهان و دانشجویان به منظور گفتگو و تبادل نظر در زمینه تازه های علم بیوفوتونیک است.
رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز اضافه کرد: این گردهمایی فرصت مناسبی برای محققین و علاقمندان به ویژه دانش پژوهان جوان و دانشجویان بود که با شرکت در آن از سخنرانی های متخصصین برجسته  خارجی و داخلی در این زمینه بهره برده و به بحث وتبادل نظر بپردازند.
دبیر علمی اولین گردهمایی بین المللی سالانه بیوفوتونیک در دانشگاه تبریز در ادامه در خصوص علم بیوفوتونیک گفت: بیوفوتونیک علمی بین رشته ای است که شامل رشته های بیولوژی، فوتونیک، الکترونیک، کشاورزی و ... را شامل می شود.
رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز در خاتمه تصریح کرد: تمرکز این گردهمایی بر یافته های جدید در حوزه بیوفوتونیک و علوم مرتبط با آن بوده است.
دکتر رضا خردمند دبیر اجرایی این گردهمایی نیز با اشاره به دیگر برنامه های این گردهمایی گفت: برگزاری یک کارگاه نظری و عملی در زمینه حسگرهای زیستی بر پایه تشدید پلاسمونهای سطحی از دیگر برنامه های این گردهمایی بود.
وی با اشاره به موضوع سخنرانی های کلیدی این گردهمایی از سوی محققان خارجی گفت: در این گردهمایی دو روزه پروفسور سلیم اون لو از دانشگاه بستون آمریکا در باره میکروسکوپ های تداخلی برای آشکار سازی نانو ذرات بیولوژیکی، دکتر لیلی ناهید آذر از انستیتو سرطان شناسی هلند در خصوص میکروسکوپ های با قدرت تفکیک بسیار بالا و دکتر وحید صندوق دار رییس موسسه ماکس پلانک آلمان در زمینه ردیابی ذرات بیولوژیکی با استفاده از میکروسکوپ های تداخلی به ارایه مطالب خود پرداختند.

دکتر خردمند افزود: این گردهمایی، اولین سمینار در این حوزه در دانشگاه تبریز بود که دارای مجوز امتیاز باز آموزی برای رشته های علوم پژشکی از سوی وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی بوده است.

 

 


( ۱ )

نظر شما :