همایش فعالان خانه صنایع دستی در دانشگاه تبریز برگزار شد

۲۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۵:۵۱ کد : ۲۲۳۰۲ اخبار

به مناسبت روز جهانی صنایع دستی، همایش فعالان خانه صنایع دستی در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر رویا کبیری، مشاور ارشد تجاری‌سازی صنایع‌دستی در این همایش با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: همایش فعالان خانه صنایع دستی در دانشگاه تبریز در راستای ایجاد فرهنگ کارآفرینی و اشتغال زایی در حوزه صنایع‌دستی است.
 وی در ادامه با بیان اینکه 10 ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است، تصریح کرد: گرامیداشت این روز بهترین فرصت برای معرفی و ترویج فرهنگ هنرهای صنایع دستی و تقدیر و تجلیل از فعالان این حوزه است.
این فعال حوزه صنایع دستی با تاکید بر اینکه کشور ایران از نظر تنوع صنایع‌دستی رتبه اول را در جهان دارد، خاطر نشان کرد: به استناد داده‌های شورای جهانی صنایع‌دستی در جهان، 59 شهر جهانی صنایع دستی در سرتاسر جهان به ثبت رسیده که در این میان ایران با داشتن 11 شهر و 3 روستا   24 درصد آمار جهانی  و 32 درصد آمار منطقه ای را به خود اختصاص داده است.
به گفته وی در دنیا 600  قلم اثر صنایع دستی در یونسکو ثبت جهانی شده که از این تعداد 450 اثر متعلق به ایران است و به عبارت دیگر 75 درصد آثار جهانی صنایع دستی ثبت شده متعلق به ایران است.
وی افزود: ایران از نظر تنوع صنایع دستی ثبت شده در یونسکو با اختلاف بالا رتبه اول را داراست و  سومین کشور تولیدکننده صنایع دستی در جهان است.
مشاور ارشد تجاری‌سازی صنایع‌دستی یادآور شد: بر طبق گزارش های ارائه شده بازار جهانی صنایع دستی  ۸۰۰ میلیارد دلار است که  سهم ایران از این بازار  فقط ۵ هزارم درصد است.

به گفته وی، ایران  با داشتن ۱۴ شهر جهانی صنایع‌ دستی، سرآمد جهان است و هیچ رقیبی ندارد اما بهره وری اقتصادی ما از این صنعت فرهنگی درآمدزا در سال گذشته فقط ۲۲۴ میلیون دلار بوده است.
وی افزود: یکی از بهترین راه کارها برای خروج از چالش ها و رونق تولید صنایع دستی، افزایش صادرات و پیدا کردن بازارهای جهانی است.
بر پایه همین گزارش؛ حمید ابراهیم پور، بهروز سربخش و جلیل ولیزاده از فعالان حوزه صنایع‌دستی از دیگر  سخنرانان این همایش بودند که در خصوص جایگاه جهانی ایران در حوزه صنایع دستی، چالش اصلی حوزه صنایع دستی، بازاریابی صنایع دستی، مزایای کسب و کارهای مجازی، نحوه  افزایش صادرات صنایع دستی به ارایه دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
تجلیل از فعالان حوزه صنایع دستی از دیگر برنامه های این همایش بود.

همایش فعالان خانه صنایع دستی با همکاری مرکز نوآوری دانشگاه تبریز و شرکت های تلفیق مینا و خاتم هوشمند(تلفیق هنر) به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.