دبیر ستاد توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری:

سند ملی توسعه‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته آماده تقدیم به شورای عالی انقلاب فرهنگی است

۰۸ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۰ کد: ۲۲۱۸۵ اخبار
تعداد بازدید: ۶۸۲



نشست هم‌اندیشی دبیر ستاد توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری با اساتید دانشکده‌ی فنی مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز با حضور ریاست و اعضای هیأت علمی این دانشکده برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر مصطفی میلانی در ارتباط با تمایز این ستاد با سایر ستادهای توسعه‌ی فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: ستاد توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری با شرکت‌های بزرگی مانند نفت، فولاد و صنایع دفاعی در ارتباط بوده و با فرصت‌ها و چالش‌های صنعتی از جمله صنایع معدنی و فولادی مواجه است و مشکلات بسیاری در این حوزه‌ها به ستاد ارجاع داده می‌شود؛ به‌طوریکه تاکنون 238 طرح به سامانه‌ی ستاد ارسال شده است.
 وی، از همکاری این ستاد با مراکز پژوهشی و دانشگاهی خبر داد و افزود: در حال حاضر پنج اولویت اصلی برای ستاد تعریف شده است که نخستین اولویت مربوط به مباحث شیرین‌سازی آب است و با توجه به اینکه در استان‌های مختلف با چالش‌ کم آبی مواجه هستیم، توسعه‌ی زنجیره‌ی فناوری‌های این حوزه می‌تواند در بحث شیرین‌سازی موثر واقع شود.
میلانی در ارتباط با سایر اولویت‌های این ستاد خاطرنشان کرد: استحصال مواد با ارزش از باطله‌ها و شورآبه‌ها، ساخت سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره‌ی ارزش محصولات پتروشیمی و توسعه‌ی فناوری‌های مرتبط با ساخت افزایشی و ساخت دقیق و جلوگیری از خام‌فروشی از دیگر اولویت‌های توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری به شمار می‌رود.
وی با اشاره به حجم عظیمی از عناصری چون متانول، اوره و آمونیاک در صنایع مختلف در کشور یادآور شد: تکمیل زنجیره‌ی این صنایع می‌تواند در ایجاد ارزش افزوده و بهره‌گیری در  فرآیندهای فناوری دیگر مثمر ثمر واقع شود.
دبیر ستاد توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود از انتشار فراخوان حمایت از طرح‌های فناورانه‌ی جذب و جمع آوری کربن (Carbon Capture) خبرداد و افزود: امروز صنایع کشور به این نتیجه رسیده‌اند که باید کربن تولیدی در صنعت خود را به ارزش افزوده تبدیل کنند و بر اساس معاهده‌های بین المللی اگر کشوری نتواند میزان انتشار کربن خودش را کاهش دهد باید از کشورهایی که این قابلیت را دارند، کمک بگیرد و در حال حاضر برخی ار کشورها از جمله ژاپن و کره جنوبی در خصوص انجام این فرایند در میادین نفتی و گازی کشورهای دیگر اظهار تمایل کرده‌اند.
وی با اشاره به آغاز تدوین سند ملی توسعه‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از سال 1396، گفت: این سند از سال 1402 با 9 هدف کلان، شش راهبرد و 32 اقدام برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و تنظیم شده است.
به گفته‌ی میلانی حمایت از مقالات پسادکتری، پایان نامه، طرح‌ها و زیرساخت‌های فناوری، ارائه تسهیلات قرض الحسنه قابل تبدیل به بلاعوض، اعتبار مالیاتی و همچنین ارائه‌ی خدمات شبکه‌ی آزمایشگاهی از جمله خدمات حمایتی ستاد توسعه‌‌ی فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته‌ی معاونت علمی ریاست جمهوری محسوب می‌شود.
میلانی از ارتقای همکاری‌های این ستاد با دانشگاه‌ها و مراکز علمی سطح کشور خبر داد و گفت: به دنبال ارتقای هم افزایی با دانشگاه‌ها در مورد اولویت‌های پژوهشی و خواهان تدوین یک سند جامع پژوهشی همراه با دانشگاه‌ها هستیم و حتی شرکت‌ها و واحدهای صنعتی می‌توانند با استفاده از شرایط مالیاتی تعریف شده، ضمن کمک به مراکز پژوهشی و دانشگاهی، بجای پرداخت مالیات به دولت با سرمایه‌گذاری و حمایت از طرح‌های دانشگاهی موجب ایجاد تعریف پروژه در دانشگاه‌ها شوند.
براساس این گزارش، در ادامه‌ی این نشست دکتر محمدرضا شبگرد رئیس دانشکده‌ی فنی مهندسی مکانیک، ضمن معرفی دانشگاه تبریز و تشریح فعالیت‌ها و ظرفیت‌های دانشکده‌ی فنی مهندسی مکانیک، بر لزوم تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های مهم و تاثیرگذار کشور در بحت تولید مواد تاکید کرد و این امر را پیش زمینه‌ی اصلی تحقق بسیاری از طرح‌ها عنوان کرد. همچنین سایر اساتید حاضر در این نشست نیز به ارائه‌ی راهکار در ارتباط با اولویت‌ها و اهداف ستاد پرداختند.

آخرین ویرایش ۰۸ خرداد ۱۴۰۳

نظر شما :