رئیس دانشگاه تبریز در پنجمین جشن کتاب دانشگاه:

رشد و پیشرفت جامعه به کتاب و کتاب‌خوانی بستگی دارد

۳۰ آبان ۱۴۰۲ | ۱۶:۳۱ کد : ۲۰۷۷۲ اخبار تصویری

پنجمین جشن کتاب دانشگاه تبریز، با حضور رئیس و اعضای هیات رئیسه‌ی دانشگاه، اساتید، دانشجویان و فعالان حوزه‌ی نشر و چاپ کتاب در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه کتاب تمدن ساز است و رشد و پیشرفت جامعه به کتاب بستگی دارد، اظهار کرد: کتاب حقایقی را بیان می‌کند که ما در فضای مجازی کم‌تر شاهد این حقایق هستیم.

وی، پایین بودن میانگین زمان مطالعه‌ی کتاب در کشور را تاسف آور دانست و خاطرنشان کرد: به نظر من فضای مجازی منجر به دور شدن از کتاب شده است. درحالیکه ما نباید همه‌ی مطالب ذکر شده در فضای مجازی را باور کنیم، کتاب دارای سند است و هرشخصی نمی‌تواند کتاب بنویسد. بزرگترین فقر مختص کسانی است که با سواد هستند ولی کتاب نمی‌خوانند.

دکتر نصراله‌زاده با اشاره به افتخارات دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: ما در رتبه‌بندی‌ها و اعتبارسنجی‌ها افتخارات خوبی را کسب کردیم ولی این افتخارات در سایه‌ی زحمات و تلاش‌های اساتید و دانشجویان و بزرگانی چون دکتر سرورالدین و سایر مفاخر دانشگاه تبریز کسب شده است.

وی افزود: ما در دانشگاه تبریز گنجینه‌های ارزشمندی داریم که سالیان سال در مسئولیت‌های مختلف تلاش کردند و در واقع صاحبان دانشگاه انسان‌های شریفی هستند که اکنون ما با افتخار از آن‌ها تجلیل و یاد می‌کنیم. چراکه هرکسی که در مسئولیتی حضور داشته، از هیچ تلاشی برای رشد و پیشرفت دانشگاه دریغ نکرده است.

رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به فعالیت‌های دکتر سرورالدین در طول سال‌های متمادی یادآور شد: مفاخر ما باید الگویی برای جوانان باشند. دکتر سرورالدین در دوران خدمت خود هرکاری را که برای انقلاب لازم بود، انجام داده و ایفای نقش کرده است و در تمامی مسئولیت‌هایی که بود، فقط اخلاص را مد نظر قرار می‌داد.

وی در خاتمه اظهار کرد: کم‌تر مدیری در این سطح و تراز می‌توان پیدا کرد ولی تاکنون آنطورکه باید به شخصیت علمی این بزرگوار پرداخت نشده است در حالیکه دکتر سرورالدین علاوه بر شخصیت سیاسی، شخصیت علنی نیز دارد.

انتشار ۱۱ جلد کتاب توسط انتشارات دانشگاه تبریز در طول یک‌سال اخیر

رئیس کتابخانه‌ی مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز نیز در خصوص فعالیت‌های این مجموعه در سال ۱۴۰۲ گفت: از چهارمین جشن کتاب تا با امروز ۱۱ جلد کتاب توسط انتشارات دانشگاه تبریز به چاپ رسیده است.

دکتر رسول زوارقی ادامه داد: با حمایت‌های هیات رئیسه و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه، روند روبه رشدی از بعد انتشار نشریات به ویژه نمایه شدن در نمایه‌های بین المللی، کسب رتبه‌های برار کمیسیون نشریات علمی کشور و رتبه‌ی Q1 در ‌ISE، شاهد هستیم به‌طوریکه از دو نشریه در جشن کتاب اول، به ۱۶ نشریه در جشن کتاب پنجم رسیده‌ایم.

وی در ارتباط با بحث برون‌دادهای حوزه‌ی نشر نیز خاطرنشان کرد: خوشبختانه دو کتاب دانشگاه تبریز موفق به کسب جایزه‌ی ملی شدند که این دو کتاب عبارتند از: کتاب عفونت‌ها و مسمومیت‌های غذایی باکتریایی نوشته‌ی دکتر سید حسن موسوی که جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی را کسب کرد و کتاب روان‌شناسی در مربی‌گری ورزشی نوشته‌ی دکتر سید حجت زمانی ثانی که موفق به کسب جایزه‌ی کتاب ملی دانشگاهی علوم انسانی شد.

رئیس کتابخانه‌ی مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز همچنین گفت: انعقاد قرارداد بین المللی‌سازی نشریات علمی دانشگاه با هدف قرار دادن ۱۸ نشریه‌ی علمی یکی از اقدامات مهم ما بود که بر این اساس تاکنون ۹ نشریه در پایگاه معتبر بین المللی اسکوبو نمایه‌سازی شده است.

وی ادامه داد: تسهیل پرداخت‌های مالی نشریات علمی دانشگاه بر مبنای ماده‌ی ۴۷ با مساعدت‌ها و حمایت‌های ارزشمند رئیس دانشگاه و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه از دیگر فعالیت‌های کتابخانه‌ی مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز به شمار می‌رود.

به گفته‌ی دکتر زوارقی، پیگیری گسترش ساعات کاری کتابخانه‌ی مرکزی دانشگاه تا ساعت ۱۸ جهت افزایش مدت زمان خدمات دهی به دانشجویان و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری تور آشنایی با کتابخانه‌ی مرکزی، برگزاری کارگاه‌ توانمندسازی کتابداران و زمینه‌سازی آشنایی آن‌ها با پایگاه‌های معتبر بین المللی، پیگیری مکاتبه با دانشکده‌ها در خصوص برگزاری جلساتی از دروس روش و سمینار تحقیق در کتابخانه‌ی مرکزی، فعال‌سازی مجدد بخش خدمات اطلاعاتی به کم‌بینایان و نابینایان، اتمام ساماندهی و رونمایی از مجموعه‌ی کتابخانه‌ی شخصی استاد فقیه سید حسین کهنمویی متخلص به ریاضی و راه‌اندازی کتابخانه‌ی انسانی در راستای نوآوری اجتماعی و مسئولیت اجتماعی دانشگاه برای ایجاد شبکه‌های انسانی با ماهیت فرهنگی، آموزشی، مهارتی، فناورانه، نوآورانه و با اهداف نوع دوستانه و داوطلبانه، از دیگر اقدامات کتابخانه‌ی مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تبریز در طول یک سال اخیر بود.

مطالعه‌ی کتاب موجب ایجاد انگیزه در انسان می‌شود

رئیس اسبق دانشگاه تبریز نیز با اشاره به جایگاه والای کتاب و کتاب‌خوانی گفت: مطالب زیادی می‌توان از کتاب یاد گرفت که این امر در فضای مجازی امکان پذیر نیست.

دکتر محمد حسین سرورالدین ادامه داد: مطالعه‌ی کتاب موجب ایجاد انگیزه در انسان می‌شود و اگر یک فرد در مسیر کتاب‌خوانی قرار گیرد، شیفته‌ی کتاب شده و به این مسیر ادامه می‌دهد.

وی اشاره‌ی کوتاهی نیز به مسئولیت‌های خود در سال‌های گذشته کرد و خطاب به اساتید جوان گفت: علی‌رغم حضور در مسئولیت‌های مختلف، هرگز از پژوهش و تحقیق دور نشدم و با وجود اینکه هیچ نیاز مالی هم نداشتم، ولی بازهم همیشه در تلاش برای افزایش سطح علمی و تحقیقاتی خود بودم.

براساس این گزارش، تجلیل از مقام علمی دکتر سرورالدین، برگزاری مسابقه‌ی کتاب‌خوانی، رونمایی از سامانه‌ی کتابخانه‌ی انسانی، رونمایی از کتاب‌های جدید انتشار یافته‌ توسط انتشارات دانشگاه، تجلیل از نویسندگان برتر، نشریات برتر علمی، کاربران فعال کتابخانه، کتابداران فعال، تقدیر از دست‌اندرکاران اعم از مدیران مسئول، سردبیران، مدیران داخلی و کارشناسان نشریات ارزیابی شده توسط کمیسیون نشریات علمی کشور با اعتبار الف و ارزیابی شده توسط ISC با اعتبار Q1 از دیگر برنامه‌های پنجمین جشن کتاب دانشگاه تبریز بود.

لینک دانلود فایل