برگزاری نشست منطقه ای مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاههای منطقه ۳ کشور در دانشگاه تبریز

نشست منطقه‌ای مدیران، کارشناسان و روانشناسان مراکز مشاوره دانشجوئی دانشگاه‌های منطقه 3 کشور با حضور مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز نشست منطقه‌ای مدیران، کارشناسان، روانشناسان و فعالان دانشجویی کانون‌های سلامت روان مراکز مشاوره دانشجوئی دانشگاه‌های منطقه ۳ کشور با حضور دکتر ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان به میزبانی دانشگاه تبریز در تالار شهید باکری برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر جلیل باباپور دبیر منطقه‌ای مراکز مشاوره منطقه ۳کشور ضمن خیرمقدم هدف از برگزاری این نشست را تبادل تجربیات مدیران و کارشناسان در خصوص مسائل مرتبط با حوزه پیشگیری و مداخله درمانی عنوان نمود و افزود: به اشتراک‌گذاری ایده‌ها و نظریات در خصوص مسائل مرتبط با حوزه مشاوره جهت طرح در نشست آتی مدیران کلیه مراکز مشاوره دانشجویی کشور در دانشگاه هرمزگان و همچنین هماهنگی و آشنایی با نظریات همکارانی که در ماه‌های اخیر در مراکز مشاوره دانشجویی به‌عنوان مدیر یا کارشناس مشغول به فعالیت شده‌اند از دیگر اهداف این نشست است.

دکتر موسی رضایی معاون دانشجویی دانشگاه تبریز نیز ضمن تأکید بر نقش مهم مراکز مشاوره دانشجویی در ایجاد و گسترش آرامش روحی و روانی دانشجویان و کاهش ناهنجاری‌های رفتاری به بیان برخی از اقدامات معاونت دانشجویی دانشگاه تبریز درزمینهٔ ایجاد امکانات و فرصت‌ها جهت افزایش آرامش و نشاط روحی دانشجویان پرداخت.

دکتر ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در این نشست ضمن تقدیر از میزبانی دانشگاه تبریز، با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از مشکلات روحی و رفتاری بچه‌ها مربوط به والدین و کم‌کاری برخی از نهادهای آموزشی پایه از قبیل آموزش‌وپرورش است، افزود: دانشجویی که دانشگاه تحویل می‌گیرد از ناکامی‌های دوران حضور در خانواده و مدرسه انباشته است که با تغییر محیط آموزشی و مقطع تحصیلی اختلالات خود را بروز می‌دهد که شناسایی، پیگیری و انجام انواع مداخلات درمانی جهت رفع اختلالات به‌عنوان یکی از وظایف مراکز مشاوره دانشجویی است.

دکتر نعیمی با اشاره به اینکه اولویت اصلی مراکز مشاوره در آیین‌نامه جدید توانمندسازی و مهارت‌آموزی افراد سالم هست افزود: حدود ۲۰درصد دانشجویان دچار مشکلات روحی و نیازمند حمایت و مداخله مراکز مشاوره هستند و ۸۰درصد افراد سالم و بدون اختلال خاصی هستند و اولویت اصلی مراکز مشاوره توانمندسازی و مهارت‌آموزی افراد سالم جهت پیشگیری از ابتلا به مشکلات روانی هست و لذا در آیین‌نامه جدید که با تلفیق آئین‌نامه جوانی جمعیت و سبک زندگی ایرانی-اسلامی تدوین‌شده است اولویت اصلی پیشگیری و توانمندسازی است.

دکتر نعیمی با اشاره به اینکه آیین‌نامه به‌زودی ابلاغ خواهد شد و بودجه مراکز مشاوره از محل بودجه رفاهی است افزود: ارتقاء سطح سازمانی مراکز مشاوره به مدیریت و ساختار منسجم، افزایش امکانات فیزیکی متناسب با جمعیت دانشجویی، به‌کارگیری نیروی انسانی کافی، شرکت گسترده در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، شرکت کارشناسان روانشناسی در برنامه های اردویی دانشجویان، تشکیل شورای سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه با حضور مدیران بخش‌های مالی، فرهنگی، اجتماعی و ...دانشگاه باهدف تبیین نقش هر بخش در تأمین امکانات و بهبود ساختارها از برنامه‌های مهم آیین‌نامه جدید است.

مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با اشاره به نقش بیش از ۶۰درصدی همسالان دانشجویی درزمینه  یادگیری مهارت‌های زندگی دانشجویی گفت: طرح‌های مهمی در سطح ملی و دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت همسالان برای بهبود اختلالات اجراشده است چنانکه با اجرای طرحی دریکی از دانشگاه‌ها میزان مشروطی‌های دانشگاه در سه ترم از ۴۵۰نفر به ۱۵۰نفر رسیده است که با ابلاغ و اجرای چنین طرح‌ها و ایده‌های خلاقانه جدید می‌توان مسائل را مدیریت مطلوب نمود.

در ادامه نشست مدیران و کارشناسان به بیان گزارش عملکرد، ایده‌های جدید و نظریات خود در خصوص مسائل مرتبط با حوزه مشاوره در دانشگاه‌های متبوع خود پرداختند.

در پایان این نشست مرکز مشاوره دانشجویی این دانشگاه به‌عنوان «قطب مطالعاتی پیشگیری از مهاجرت دانشجویان و نخبگان» آغاز به فعالیت نموده و حکم دکتر جلیل باباپور به‌عنوان مسئول «قطب مطالعاتی پیشگیری از مهاجرت دانشجویان و نخبگان» ابلاغ شد.