با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت:

افتتاح اولین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی شمالغرب کشور با مشارکت دانشگاه تبریز و شرکت مس سونگون

۰۲ دی ۱۴۰۱ | ۲۲:۴۱ کد : ۱۸۷۰۶ اخبار تصویری

طی مراسمی با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر مسئولین استانی و شهرستانی، اولین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی شمالغرب کشور با مشارکت دانشگاه تبریز و شرکت مس سونگون افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، «اولین آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی شمالغرب کشور» با حضور دکتر سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت، دکتر عابدین خرّم استاندار آذربایجان شرقی، دکتر صفر نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز، دکتر معصومه پاشایی نماینده‌ی مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی، دکتر علی رستمی مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران، دکتر معبود عباسزاده مدیر مجتمع مس سونگون و سایر مسئولین استانی و شهرستانی، با مشارکت دانشگاه تبریز و مجتمع مس آذربایجان در شهرستان مرند افتتاح و به بهره‌برداری رسید.
دکتر نصراله زاده طی سخنانی در این مراسم، با اشاره به ذخایر غنی معادن استان و شمالغرب کشور و ظرفیت‌های علمی دانشگاه تبریز در زمینه‌ی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی اظهار کرد: این آزمایشگاه مرجع با هدف رفع نیاز مبرم به صنایع معدنی از مراحل اولیه‌ی اکتشاف معدن تا گام نهایی استحصال مواد معدنی دایر شده که توانایی تأمین نیازهای شمالغرب کشور و سایر کشورهای مجاور با پتانسیل معدنی بالا را دارد.
رئیس دانشگاه تبریز همچنین با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت نگاه ویژه به معادن برای توسعه‌ی کشور به‌عنوان موتور محرک تولید و اشتغال در استان و شمالغرب کشور، افزود: با توجه به تنوع مواد معدنی در منطقه و با هماهنگی استانداری و همکاری شرکت مس سونگون، نیازهای حوزه‌ی معدن احصاء و این آزمایشگاه نیز به‌عنوان گام مشترک همکاری عملی دانشگاه و مجتمع مس سونگون، با اهداف ارتقاء فناورانه‌ی تکنولوژی‌های موجود در مراحل اکتشاف، استخراج، استحصال و بهره برداری، حل مشکلات زیست محیطی معادن با ارائه‌ی روش‌ها و تکنولوژی‌های نوین و توسعه‌ی صنایع پایین دستی معادن برای جلوگیری از خام فروشی تأسیس شد.
مسئولین ارشد کشوری و استانی حاضر در این مراسم نیز با اشاره به ظرفیت بالای معادن استان با دارابودن ۵۲ نوع ماده‌ی معدنی، این آزمایشگاه را برای پیشرفت صنایع معدنی استان و زمینه سازی برای گسترش سایر صنایع پایین دستی، اشتغال فارغ التحصیلان این حوزه وگسترش و پیشرفت بخش معدنی منطقه بسیار مفید و مطلوب دانستند.
براساس این گزارش، آزمایشگاه جامع معدن و صنایع معدنی شمالغرب کشور با آورده‌ی غیر نقدی بیش از 400 میلیارد ریال از سوی دانشگاه تبریز و آورده‌ی نقدی بیش از 500 میلیارد ریال از سوی شرکت ملی مس ایران، به نمایندگی مجتمع مس سونگون و با به‌کارگیری تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته‌ و بروز دنیا، به‌عنوان اولین و بزرگترین آزمایشگاه معدنی در شمالغرب کشور ایجاد شده است که با دارا بودن شبکه‌ی آزمایشگاهی شامل آزمایشگاه‌های شیمی، آنالیز دستگاهی، محیط زیست، کانی شناسی، XRD، XRF، واحد آماده سازی نمونه و ...، آماده‌ی ارائه‌ی خدمات آزمایشگاهی و آنالیز مواد معدنی معادن شمالغرب کشور می‌باشد.