با گرامیداشت هفته دفاع مقدس از رزمندگان دانشگاه تبریز تجلیل شد

۲۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۵:۴۱ کد : ۱۸۱۱۴ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۱۸۶۵

 

مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تجلیل از رزمندگان دانشگاه تبریز با حضور رییس دانشگاه تبریز، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی، جمعی از معاونان و مدیران دانشگاه، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی، دکتر محمدعلی پرغو جانباز سرافراز اسلام  در تالار شهید شفائی این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصراله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تجلیل از رزمندگان دانشگاه تبریز ضمن گرامیداشت فرارسیدن هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره‌ی شهدای گرانقدر به‌ویژه شهدای دانشگاه تبریز، با بیان اینکه وظیفه‌ی جامعه‌ی دانشگاهی پاسداری از ارزش‌های والای انقلاب است، اظهار کرد: شهدا از جان و مال خویش گذشتند و ازانقلاب اسلامی و نظام پاسداری کردند و اکنون برلی همه‌ی دانشگاهیان فرض است که با همدلی این سنگر ولایت مداری و انقلابی گری را گسترش داده و فضای جامعه را برای تمدن نوین اسلامی محیا سازیم.

روشنگری و تبیین، اسلحه امروز ما است

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی نیز طی سخنانی گفت: هیچ وقت مبارزه‌ در اسلام تعطیل نشده است و در طول تاریخ از زمان انبیا و اولیا تاکنون هرلحظه به منزله برهه‌ی حساسی از تاریخ بوده و تا زمانی که حق و باطل وجود دارد، مبارزه نیز وجود خواهد داشت.

حجت الاسلام و المسلمین محمد انوری ادامه داد: دفاع مقدس نیز یکی از برهه‌هایی است که تقابل حق و باطل را نشان داد و همه‌ی دنیا شاهد بود که تمامی ابرقدرت‌ها علیه جمهوری اسلامی متحد شده بودند؛ اما در اثر فداکاری‌های مردم که با فرمان امام خمینی(ره) راهی جبهه شدند، دشمن شکست خورد.

وی با بیان اینکه دشمن همواره بستر فتنه را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: دشمن با هر بهانه‌ای به دنبال ایجاد فتنه است و خط مبارزه با دشمن تا به امروز ادامه داشته و ما همیشه در حال مبارزه با جبهه‌ی کفر هستیم. لذا باید عده‌ای در وسط میدان آگاهی و روشنگری کنند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی در خاتمه تاکید کرد: روشنگری و تبیین اسلحه‌ی امروز ما است و همه‌ی ما باید در جنگ روایت‌ها هوشیار بوده و به وظیفه‌ی تبیینی خود عمل کنیم.

نباید ولی فقیه را تنها بگذاریم

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: همانطورکه امام خمینی(ره) تاکید کرده‌اند، نباید اجازه دهیم رزمندگان در میان پیچ و خم زندگی فراموش شوند و ما با گرامیداشت این ایام درواقع ارزش‌های انقلاب را حفظ می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید علیزاده ادامه داد: هیچ چیز دیگری نمی‌تواند جایگزین ارزش‌ها و شاخص‌های دفاع مقدس باشد و بهترین راه برای نمایش ارزش‌های والا، بیان رشادت‌ها و فداکاری‌های رزمندگان دوران دفاع مقدس است.

وی با انتقاد از سکوت برخی افراد در بیان واقعیت‌های دفاع مقدس بر ضرورت معرفی و تجلیل از رزمندگان تاکید کرد و افزود: متاسفانه وقتی رشادت‌های رزمندگان دفاع مقدس را به نسل فعلی بیان می‌کنیم، می‌گویند این افراد استثنا هستند درحالیکه نباید اجازه دهیم واقعیت جنگ‌ها تحت عنوان استثنا تلقی شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: ما باید رزمنده بمانیم و تلاش کنیم ارزش‌هایی فراتر از محتوای صنفی را بیان کنیم که برای این کار ابتدا باید خودمان را از پیچ و خم زندگی خلاص کنیم سپس به بیان ارزش‌های دفاع مقدس بپردازیم و باید عهد ببندیم تا نگذاریم ولی فقیه تنها بماند و باید ارزش‌هایی را که همچنان بر روی زمین مانده، بیان کنیم تا دشمنان ناامید شوند.

خودباوری مهم‌ترین دستاورد جنگ تحمیلی است

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: تحلیل‌های گوناگونی از دفاع مقدس بیان می‌شود و برخی اینطور وانمود می‌کنند که گویا جنگ ایران و عراق از سوی جمهوری اسلامی آغاز شده است و علت این امر نبود تحلیل علنی و پژوهشی از دفاع مقدس است.

امیر دریادار رضا عباسی افزود: ما در خصوص دفاع مقدس تنها در حد روایتگری و خاطره گویی اکتفا می‌کنیم درحالیکه رهبر معظم انقلاب طی ابلاغیه‌ای در بحث جهاد تبیین دستور تشکیل قرارگاه عملیاتی حوزه‌ی دفاع مقدس و مقاومت را صادر کرده‌اند؛ اما متاسفانه ما همچنان نمی‌توانیم آنطور که باید دستاوردهای دفاع مقدس را به دانشجویان منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه دشمن همواره به فکر پر کردن خلاء های موجود است، خاطرنشان کرد: امروز دانشجویان به‌دنبال دستاوردها نیستند بلکه می‌پرسند چرا بعد از فتح خرمشهر ایران با عراق صلح نکرد؟ چرا ایران می‌خواست جنگ با عراق به طول بیانجامد؟ بنابراین دشمن با پرکردن خلاءها به دنبال ایجاد سوالاتی از قبیل است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان شرقی، خودباوری را مهم‌ترین دستاورد دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: ما در سال‌های ابتدایی جنگ تنها می‌توانستیم قطعات ناوهای جنگی را عوض کنیم و حتی باور نداشتیم که یک روز خودمان می‌توانیم ناوشکن مانند جماران را تولید کنیم.

وی متذکر شد: امروز همه‌ی دنیا مقهور قدرت و فناوری نظامی ما است که ما برای رسیدن به این سطح از خودباوری و قدرت نظامی خون داده‌ایم؛ اما دشمنان پیشرفت‌های ما را نادیده گرفته و خلاءها و مشکلات را پررنگ می‌کنند.

امیر دریادار عباسی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: برخی جشن گرفتن آغاز هفته‌ی دفاع مقدس را به سخره می‌گیرند؛ ولی ملت به‌خاطر دستاوردهای غیر قابل پنهان و تجربیات پراهمیت آن، این هفته را ماندگار و مقدس دانسته است و گرامی‌داشت آن به‌همین علت است.

وی خطاب به کسانی که مخالف حضور جمهوری اسلامی ایران در جبهه‌ی مقاومت اسلامی هستند نیز گفت: حفظ منافع و امنیت در قلمرو جغرافیایی و سیاسی بستگی به زمین گیرکردن دشمن درخارج از قلمرو فوق مادارد وعلت حضور ما در لبنان، سوریه و عراق اهمیت منافع منافع ملی ما است و ما امروز دارای قدرت بازدارندگی هستیم و مطمئن باشید اگر آمریکا ذره ای یقین داشت که در جنگ با ما پیروز می‌شود، وارد جنگ می‌شد.

رونمایی از کتاب نقش دانشگاهیان دانشگاه تبریز در  دفاع مقدس

در ادامه‌ی این مراسم جلد دوم کتاب "نقش دانشگاهیان دانشگاه تبریز در  دفاع مقدس" رونمایی شد.

دکتر محمدعلی پرغو جانباز سرافراز اسلام و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز که تدوین و گردآوری این کتاب را انجام داده است، در آئین رونمایی این کتاب گفت: ما باید دست تک تک رزمندگانی را که در لحظات خطر، خطر کرده و اسلام را نجات دادند، ببوسیم.

وی با بیان اینکه حضور افراد در جبهه علمی دشمنان را مایوس می‌کند، افزود: حراست از انقلاب اسلامی و مستندسازی این تاریخ زرین قدمی در راستای انتقال این فرایند ماندگار به نسل‌های بعدی و بیان حقایق دفاع مقدس برای نسل‌های بعدی و پژوهشگرانی که در این حوزه قلم فرسایی خواهند کرد.

دانشیار دانشگاه تبریز در خصوص کتاب "نقش دانشگاهیان دانشگاه تبریز" گفت: این کتاب همانند جلد اول، به یاری رئیس، هیات رئیسه، مرکز انتشارات دانشگاه و موسسه تاریخ و فرهنگ ایران تهیه شده است که جلدهای سوم، چهارم و پنجم نیز در دست اقدام است.

براساس این گزارش، در پایان این مراسم رزمندگان دانشگاه تبریز مورد تجلیل قرار گرفتند.

آخرین ویرایش ۳۰ شهریور ۱۴۰۱

نظر شما :