مقاله اساتید دانشگاه تبریز برنده جایزه ویژه Tanner Award ۲۰۲۲ بعنوان مقاله پراستناد از طرف انستیتو تکنولوژیست های غذایی آمریکا انتخاب شد
مقاله دو نفر از استاتید دانشگاه تبریز برنده جایزه ویژه Tanner Award 2022 بعنوان مقاله داغ یا پراستناد از طرف انستیتو تکنولوژیست های غذایی آمریکا در شاخه مهندسی صنایع غذایی و نانوتکنولوژِی در ژوئن 2022 انتخاب شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، مقاله پژوهشی استادان دانشگاه تبریز دکتر سید جمال الدین پیغمبردوست دانشیار دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز و دکتر سیدهادی پیغمبردوست استاد تمام گروه مهندسی صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز با عنوان
"Development of antibacterial carboxymethyl cellulose-based nanobiocomposite films containing various metallic nanoparticles for food packaging applications" چاپ شده در نشریه Journal of Food Science انتشارات John Wiley ، برنده جایزه ویژه Tanner Award 2022 بعنوان مقاله داغ یا پراستناد از طرف انستیتو تکنولوژیست های غذایی آمریکا در شاخه مهندسی صنایع غذایی و نانوتکنولوژِی در ژوئن 2022 انتخاب شده است.
دکتر سید جمال الدین پیغمبردوست دانشیار دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه تبریز و یکی از نویسندگان این مقاله با اعلام این خبر گفت: در این پژوهش که برای اولین بار در دانشگاه تبریز انجام شده است فیلم های ضدمیکروبی فعال بر پایه پلیمر طبیعی کربوکسی متیل سلولز حاوی ترکیبی از نانوذرات فلزی مختلف جهت بسته بندی مواد غذایی تولید و خواص مختلف آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی در ادامه با بیان اینکه به دلیل مشکلات آلودگی محیط زیست فیلم های بسته بندی سنتتیک، امروزه تحقیقات به سمت تولید مواد بستهبندی زیستتخریبپذیر بر پایه بیوپلیمرهای طبیعی سوق داده شده است، تصریح کرد: بیوپلیمر کربوکسی متیل سلولز به دلیل ارزان بودن و در دسترس بودن یکی از پراهمیتترین پلیمرهای زیستتخریبپذیر میباشد، اما برخی محدودیتهای قوی بر سر راه توسعه محصولات مبتنی بر بیوپلیمرها وجود دارد که از جمله آنها می توان خواص مکانیکی ضعیف، نفوذپذیری زیاد بخارآب در مقایسه با پلیمرهای حاصل از مشتقات نفتی و همچنین خاصیت آبدوستی بالای آنها اشاره کرد.
به گفته وی در این پژوهش از ترکیبی از نانوذرات فلزی نقره، اکسید روی و اکسید مس جهت تقویت استحکام مکانیکی بیوپلیمر مورد اشاره استفاده شد و در نهایت فیلمهای فعال ضدمیکروبی تهیه گردید.
وی اضافه کرد:آزمون های مختلف مانند میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز پخش اشعه ایکس (EDXA)، نفوذپذیری بخارآب، طیف سنجی اشعه فرابنفش و نور مرئی، آزمونهای مکانیکی و میکروبی نشان دادند که با افزودن نانوذرات فلزی، نفوذپذیری رطوبتی فیلم ها کاهش یافته، مقاومت مکانیکی و کششی فیلمها تقویت شده، و فیلم های تولید شده خاصیت ضدمیکروبی قوی از خود نشان دادند. پس در نتیجه این فیلمها میتوانند به عنوان بستهبندی فعال مورد استفاده قرار گیرند و عمر ماندگاری مواد غذایی را افزایش دهند.
نظر شما :