دکتر نصراله زاده در دیداربا پروفسور دکتر عمر چوماک لی:

از راهبردهای کلان دانشگاه تبریز توسعه دیپلماسی علم و فناوری با کشورهای همسایه است

۰۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۶:۲۰ کد : ۱۶۴۶۳ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۲۱۰۴

 

راهکارهای عملیاتی توسعه و تعمیق همکاریهای مشترک دانشگاهی بین دانشگاه تبریز و دانشگاه آتاتورک ترکیه بررسی شد.
رئیس دانشگاه آتاتورک کشور ترکیه و هیات همراه وی در دیدار با رئیس دانشگاه تبریز؛ راه های توسعه همکاریهای مشترک دانشگاهی بین دو دانشگاه را به میزبانی دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، این نشست با حضور پروفسور دکتر عمر چوماک لی رئیس دانشگاه آتاتورک، پروفسور دکتر مصطفی سوزبیلیر معاون آموزشی  دانشگاه آتاتورک، پروفسور دکتر تاشکین اوز تاش مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه آتاتورک، پروفسور دکترنعمت یلدیریم مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورک، دکتر زولفاق معاون آموزش پزشکی و نیز پروفسور مدینه گولوجه مشاور رییس دانشگاه اتاتورک، رییس دانشگاه تبریز، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، معاون پژوهش و فناوری، معاون پشتیبانی و منابع انسانی و نیز مدیر همکاریهای علمی و بین المللی دانشگاه تبریز برگزار شد.

 

توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه از جمله راهبردهای کلان وزارت علوم و دانشگاه تبریز است

دکتر صفر نصرالله زاده، رییس دانشگاه تبریز، در این نشست ضمن خیر مقدم به رئیس دانشگاه آتاتورک و اشاره به اهمیت حضور ایشان و هیات همراه وی در دانشگاه تبریز به منظور بازدید از بخش های مختلف دانشگاه تبریز و همچنین بررسی توسعه همکاری مشترک با تشریح برخی دستاوردهای دانشگاه تبریز در حوزه های مختلف گفت: این دانشگاه با قدمت حدود ۸۰ سال در حال حاضر با داشتن ۲۰دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و 24 هزار نفر دانشجو و رتبه بندیهای ملی و بین المللی بسیارخوب یکی از ۵ دانشگاه جامع و ۷ دانشگاه برتر کشور ایران است.
وی در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی دو کشور مسلمان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه گفت: ملت ایران و کشور همسایه و دوست، ترکیه دارای اشتراکات، تاریخی، فرهنگی، دینی، معنوی و فکری زیادی باهم دارند که این اشتراکات باعث می شود، توسعه همکاری مشترک دو کشور در بخش های مختلف از جمله توسعه همکاری علمی و آموزشی به راحتی در مقایسه با سایر کشورها صورت گیرد.
دکتر نصراله زاده در بخش دیگر سخنان خود گسترش و توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه و در این میان با دانشگاه های کشورترکیه را از جمله راهبردهای کلان وزارت علوم و به خصوص دانشگاه تبریز بیان کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر دیپلماسی علمی بهترین گزینه برای توسعه همکاری های مشترک کشورها است و از این رو دانشگاه تبریز آماده هر گونه توسعه همکاری مشترک با دیگر دانشگاه های جهان و به خصوص با دانشگاه های کشور ترکیه می باشد.
وی تشکیل گروه مشترک آموزشی و پژوهشی و کنسرسیوم دانشگاه های شمال غرب کشور ایران و دانشگاه های شرق ترکیه را برای توسعه همکاری های علمی و آموزشی بین دانشگاه های ایران و ترکیه ضروری عنوان کرد و گفت: این همکاری های مشترک می تواند در حوزه هایی چون برگزاری دوره های مشترک آموزشی، تبادل استاد و دانشجو، اجرای طرح تحقیقاتی مشترک و ... باشد.

رییس دانشگاه تبریز در ادامه افزود: اجرای برنامه های مشترک آموزشی با اعطای مدارک مشترک یا دوگانه روشی بسیار خوب برای تعمیق همکاری ها است و این موضوع مهم در سازمان آموزش عالی کشور ترکیه نیز بایستی پیگیری شود.

دکتر نصراله زاده به اقدامات دانشگاه تبریز در راه اندازی فراخوان طرح های پژوهشی مشترک دو کشور با همکاری سازمان پژوهش های علمی و فناوری ترکیه، توبیتاک، موسوم به فراخوان شمس تبریزی نیز اشاره کرد و گفت: این طرح های پژوهشی مشترک فصل جدیدی در مناسبات علمی دو کشور گشوده و دانشگاه تبریز به این اقدام افتخار می کند.

 

آماده توسعه همکاری های مشترک با دانشگاه تبریز هستیم

پروفسور دکتر عمر چوماک لی رئیس دانشگاه آتاترک،هم در این نشست ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه های قدیمی، برتر و بزرگ کشور ایران است و به همین خاطر آماده هر گونه توسعه همکاری با این دانشگاه هستیم.
وی در ادامه گفت: دانشگاه های ترکیه تمایل زیادی به گسترش همکاری های مشترک با دانشگاه تبریز در بخش های مختلف آموزشی و پژوهشی دارند، و با رایزنی و آشنایی با ظرفیت های دو دانشگاه می توان این همکار یها را بیش از پیش توسعه داد.
رئیس دانشگاه آتاتورک، در بخش دیگر سخنان خود ضمن معرفی اجمالی از ظرفیت های دانشگاه آتاتورک گفت: این دانشگاه یکی از ۵ دانشگاه دولتی مهم کشورترکیه و بزرگترین دانشگاه شرق این کشور هست که با دارا بودن بیش از ۸۰هزار دانشجو و بیش از ۳۰۰ آزمایشگاه تحقیقاتی و رشته های گوناگون در مقاطع مختلف آموزشی، می تواند به یک همکار علمی قدرتمند برای دانشگاه مهم تبریز تبدیل شود.

 

راه اندازی دوره های مشترک آموزشی

دکتر سعید شجاعی، مدیر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه تبریز نیز با اشاره به اهداف این سفر و دیدار رئیس دانشگاه آتاترک با رئیس دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه آتاتورک بزرگ ترین دانشگاه شرق کشورترکیه است که به منظور بررسی راه های توسعه همکاری مشترک بین دو دانشگاه، دیدار رئیس دانشگاه آتاتورک کشور ترکیه و هیات همراه وی با رئیس دانشگاه تبریز و بازدید از بخش های مختلف این دانشگاه صورت گرفت.
وی افزود: این برنامه دیدار در پی دو سال پیگیری مجدانه از وزارتخانه های دو طرف و تاکید بر راه اندازی دوره های مشترک آموزشی انجام شد و با بازدید هیات همراه دانشگاه آتاتورک  از دو دانشکده کشاورزی و دامپزشکی دانشگاه تبریز به راه اندازی دوره های مشترک آموزشی تاکید شد.
به گفته وی دانشجویان پذیرفته شده در این دوره ها نصف مدت تحصیل خود را در دانشگاه تبریز و نصف تحصیل دیگر را در دانشگاه آتاتورک سپری خواهند نمود که مجوز برگزاری دوره آموزشی بپیشتر از سوی وزارت علوم به دانشگاه تبریز اعطاء شده است.

 

امضای توافق نامه برگزاری دوره های آموزشی مشترک

بر پایه همین گزارش؛ امضای توافق نامه برگزاری دوره های آموزشی مشترک در دو موضوع کشاورزی و دامپزشکی بین روسای دو دانشگاه و بازدید از بخش های مختلف دانشگاه تبریز از جمله ساختمان تحصیلات تکمیلی دانشکده های کشاورزی و دامپزشکی و نشست با روسا و مدیران  گروه های آموزشی این دانشکده ها برای بررسی ظرفیت های دو دانشگاه و نیز دیدار با هیات رییسه دانشگاه های علوم‌پزشکی تبریز، صنعتی سهند، هنراسلامی تبریز از برنامه های رئیس دانشگاه آتاتورک کشور ترکیه و هیات همراه وی بود.

 


( ۶ )

نظر شما :