افتتاح آزمایشگاه تحقیقات مطالعات زیست‌محیطی شهری پایدار و آزمایشگاه سنجش از دور در دانشگاه تبریز

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز آزمایشگاه‌های تحقیقات مطالعات زیست‌محیطی شهری پایدار و آزمایشگاه سنجش از دور و داده‌پردازی و پایش هوشمند شهری در دانشگاه تبریز با حضور دکتر محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی و دکتر میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز در دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز افتتاح گردید.

در ابتدای این مراسم دکتر محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی ضمن تقدیر از اقدامات دانشگاه تبریز درزمینهٔ تجهیز آزمایشگاه‌ها به امکانات پیشرفته و متناسب بادانش روز افزود: امروزه فناوری‌های مبتنی بر سنجش از دور در مدیریت شهری نقش اساسی داشته و بسیاری از امور را تسهیل می‌نمایند لذا آشنایی علمی دانشجویان و مدیران شهری با این فناوری موجب ارتقاء کیفیت آموزش و مدیریت پایدار شهرها می­گردد.

دکتر پورمحمدی با اشاره به نیازمندی‌های مختلف مدیران شهری در شهرهای استان آذربایجان شرقی به مدیریت هوشمند شهری درزمینه پایش و تغییرات اماکن و کاربری اراضی، حمل‌ونقل، فضای سبز، ترافیک، آتش‌سوزی و...افزود: خوشبختانه به همت مسئولین دانشگاه تبریز فناوری و علم موردنیاز مدیریت هوشمند شهری جهت آموزش دانشجویان و مدیران فراهم گردیده است و همکاری مدیران شهری با دانشگاه موجب رفع مشکلات مدیریت شهری و کاربردی شدن پژوهش‌ها و یافته‌های علمی در این زمینه خواهد شد.

در ادامه این مراسم دکتر میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز با اشاره به رسالت دانشگاه‌های نسل چهارم درزمینهٔ جامعه محور بودن و حل مشکلات موجود در جامعه افزود: رسالت دانشگاه‌های نسل چهارم ایجاب می­نماید درزمینهٔ حل مشکلات جامعه پیش‌قدم شده و فناوری کاربردی متناسب با مشکلات را در اختیار جامعه قرار دهد و دانشگاه تبریز به عنوان یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های ایران و منطقه افتخار دارد زیرساخت‌های لازم برای ارتباط دانشگاه با جامعه را فراهم نماید و شایسته است مسئولین و مدیران شهری نیازها و دغدغه‌های موجود درزمینه های مختلف فنی، اقتصادی، فنآورانه و ... را با دانشگاه‌ها مطرح نمایند تا با استفاده از پتانسیل غنی اساتید و دانشجویان راهکارهای علمی و عملی برای حل آن‌ها فراهم آید.

در ادامه این مراسم دکتر بهروز ساری صراف رئیس دانشکده برنامه‌ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با اشاره به راه‌اندازی دو آزمایشگاه کاربردی درزمینه مدیریت شهری در این دانشکده افزود: انجام آموزش و تحقیقات علمی درزمینهٔ آنالیز داده‌های مربوط به کیفیت آب، خاک، هوا و همچنین تحقیقات مرتبط با آمایش سرزمین و مدیریت شهری هوشمند ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز به فناوری مدرن را ضروری نموده لذا با مساعدت هیئت‌رئیسه دانشگاه و اعضای هیئت‌علمی این دانشکده زیرساخت‌های این آزمایشگاه‌ها فراهم‌شده و آماده استفاده دانشجویان هست همچنین این دانشکده آماده همکاری با سازمان‌ها و مراکز مرتبط مدیریت شهری درزمینه  تحقیقات مطالعات زیست‌محیطی شهری پایدار، سنجش از دور و داده‌پردازی و پایش هوشمند شهری است.

شایان‌ذکر است دانشکده علوم محیطی و برنامه‌ریزی دانشگاه تبریز به عنوان قدیمی‌ترین و مهم‌ترین مرکز تحقیقات دانشگاهی مرتبط با علوم محیطی و جغرافیا در منطقه شمال غرب کشور بوده و از سال 1326 اساتید و صاحب‌نظران زیادی در این زمینه فعالیت نموده‌اند و در حال حاضر با 30 عضو هیئت‌علمی و 5 آزمایشگاه تحقیقاتی و 3 کارگاه تخصصی مرتبط با برنامه‌ریزی شهری و روستایی و مطالعات محیطی در سه مقطع به فعالیت آموزشی، پژوهشی و فناورانه می­پردازد.