برگزاری نشست علمی با عنوان عمار انقلاب به مناسبت بزرگداشت مقام علمی آیت الله محمد تقی مصباح یزدی در دانشگاه تبریز

نشست علمی بزرگداشت مقام علمی آیت الله محمد تقی مصباح یزدی با عنوان عمار انقلاب بصورت مجازی با سخنرانی حجت الاسلام آل هاشم، نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز، حجت الاسلام علی مصباح، فرزند آیت الله مصباح یزدی (ره) و حجت الاسلام سعید نیازی از اساتید حوزه علمیه و با شرکت دکتر محمد علی کی نژاد رئیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز و اساتید حوزه و دانشگاه برگزار گردید.

در این نشست حجت الاسلام آل هاشم، نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز ضمن تجلیل از مقام شامخ علمی آیت الله محمد تقی مصباح یزدی و تلاشهای علمی و عملی ایشان ایشان افزود:جامعیت علمی، قدرت بی نظیر شاگرد پروری و کادر سازی، تالیف بالغ بر یکصدو پنجاه اثر در حوزه های مختلف مرتبط با علوم اسلامی این علم مجاهد را بعنوان یکی از ارکان ترویج حکمت متعالیه اسلامی در دوران معاصر قرار داده است و نقش مهم وکلیدی ایشان در تدوین سند اسلامی نمودن دانشگاهها در قابل تجلیل می­باشد و باید این سند پیاده و به مفاد آن عمل شود.

دیگر سخنران این نشست حجت الاسلام علی مصباح، فرزند آیت الله مصباح یزدی (ره) ضمن بیان برخی از ابعاد فکری و شخصیتی پدرشان، بحث دانشگاهها و اسلامی کردن دانشگاهها را از مهمترین دغدغه های آیت الله مصباح (ره) در طول حیات فکری و علمی دانست و افزود: دغدغه اسلامی کردن دانشگاهها در حیات علمی ایشان قبل از سالهای پیروزی انقلاب سابقه دیرین دارد و از نگاه جامع ایشان و تیز بینی نسبت به نیازهای جامعه و اسلام سرچشمه می­گیرد که به نظر ایشان بایستی در تمامی ابعاد دانشگاهها مخصوصا" با اولویت تحول در شناخت و معرفت و دیدگاهی است که در دانشگاه تدریس می­شود آغاز گردد.

در ادامه نشست حجت‌الاسلام سعید نیازی از اساتید حوزه علمیه تبریز ضمن بیان مطالبی در خصوص ظرفیت‌شناسی اندیشه‌های حضرت آیت الله مصباح یزدی در پشتیبانی نرم افزاری گام دوم انقلاب افزود: نسل جوان، ذائقه، تاریخ، زبان و مسایل خاص خود را دارد و ما نمی‌توانیم بدون شناخت و توجه به این شاخص ها نسل جدید را به سمت توجه به محتوای بیانیه گام دوم و نهادینه کردن این محتوا در ذهن و قلب و این نسل اقدام کنیم و باید بستری فراهم کنیم تا نسل جوان از جهت فکری و عقلی سلوک ذیل اندیشه انقلاب اسلامی را بپذیرند تا زمانی که نسل جوان در گام دوم که مخاطب اصلی هستند، از حیث نظری و ذهنی با منظومه فکری انقلاب اسلامی همراهی نکنند در مقام عمل برای تحقق اهداف انقلاب، پای کار نخواهد بود و در این میان شخصیتی که می‌تواند نسل جدید را با زبان، ذائقه، تاریخ و مسائل خاص خود، با اندیشه‌های انقلاب اسلامی همراه کند، اندیشه‌های آیت‌الله مصباح است.

دکتر صمد بهروز رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تبریز در این نشست با اشاره به جامعیت و ذوفنون بودن در علوم و فنون مختلف اسلامی افزود: ایشان فقیه، فیلسوف، مفسر، متکلم و استاد اخلاق، عرفا و دارای جامعیت علمی بود و مباحث تفسیر از خداشناسی گرفته تا کیهان شناسی، اخلاق، اقتصاد، مدیریت سیاسی، فلسفه و... یک استاد زبردست بوده و تسلط ایشان بر مباحث فلسفی، زبانزد بود.

دکتر بهروز دلایتمداری را یکی از بزرگترین شاخصه های علامه مصباح یزدی برشمرد و افزود: وی هیچ زمان از اصول و معیارهای انقلابی عقب نشینی نکرد و بصیرت، روشن بینی و عمق تفکر ایشان موجب شد تا به «عمار انقلاب» مشهور شوند.

شایان ذکر است این نشست علمی با همکاری مجمع عالی حکمت اسلامی تبریز، دانشکده الهیات و علوم اسلامی دانشگاه تبریز و مرکز مطالعات علم و دین دانشگاه صنعتی سهند در دانشگاه تبریز برگزار شد.