با همکاری محققین دانشگاه تبریز و پژوهشگران بین المللی انجام پذیرفت: ارائه راهکار نوین تخمین بار رسوب معلق با استفاده از پردازش تصاویر سطح جریان آب

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، راهکار تخمین بار رسوب معلق در جریان آب با استفاده از تکنیک پردازش تصویر با همکاری اساتید دانشگاه تبریز وپژوهشگران برتر بین­ المللی طراحی و ارائه گردید.

دکتر محمدعلی قربانی استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی و از نویسندگان مسئول این تحقیق با اشاره به اینکه این تحقیق بر مبنای یاد گیری عمیق (Deep Learning) استوار است، قادر به تحلیل نتایج حاصل از پردازش تصویر به منظور برآورد بار رسوب معلق در شرایط آزمایشگاهی می ­باشد افزود: با توجه به اهمیت برآورد مقدار رسوب رودخانه ها در مطالعات جامع منابع آب، محدودیت اندازه ­گیری، صرف هزینه و زمان به لحاظ پراکندگی مکانی ایستگاه‌‌های اندازه‌گیری و دشواری­ های سنجش، انگیزه اصلی برای این تحقیق است و در مطالعات آتی می­توان این طرح را به صورت میدانی و برای رودخانه ­های واقعی اجرا کرد و بر غنای کار افزود.

استاد گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی با اعلام اینکه نتایج حاصل از این تحقیق در شماره 10 نشریه معتبر Scientific Reports - Nature در سال 2020 میلادی به چاپ رسیده است افزود: نتایج این تحقیق می ­تواند مورد استفاده سازمان­های آب منطقه ­ای استان‌ها، سازمان جهاد کشاورزی و شرکت­ های مهندسین مشاور در امور آب قرار گیرد.

نویسنده مسئول این مقاله افزود: این تحقیق نتیجه کار تیم پژوهشی سیزده نفره از پژوهشگران کشورهای ایران، آمریکا، انگلستان، ترکیه، فنلاند، کره جنوبی وهند می­باشد که دکتر محمدعلی قربانی، دکتر فرزین سلماسی، دکتر سعید صمدیان فرد از گروه مهندسی آب و دکتر محمود شهابی عضوهیئت علمی گروه علوم خاک دانشگاه تبریز از محققین و نویسندگان ایرانی طرح از اعضای هیئت علمی دانشگاه تبریز می­ باشند.

لازم به ذکر است که. عنوان کامل مقاله مذکور به شرح زیر است:

Continuous monitoring of suspended sediment concentrations using image analytics and deriving inherent correlations by machine learning

دسترسی به مقاله چاپ شده توسط شناسه برنمود دیجیتالی زیر میسر است:

doi.org/10.1038/s41598-020-64707-9

یادآور می­شود که دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز پس از دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران از لحاظ قدمت دومین مرکز آموزش عالی در زمینه کشاورزی است که در سال ۱۳۳۴ تاسیس یافته و در حال حاضر به عنوان یکی از بزرگترین و تاثیرگذارترین دانشکده ­های دانشگاه تبریز است.