جلسه هماهنگی تهیه فیلم درمورد شهدای ۲۷ دی دانشگاه تبریز تشکیل شد

جلسه هماهنگی تهیه فیلم درمورد شهدای 27 دی  دانشکده فنی دانشگاه تبریز با حضور مسئولین دانشگاه تبریز، صداو سیمای استان آذربایجانشرقی، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، بسیج هنرمندان و جهاد دانشگاهی استان آذربایجانشرقی در تالار علامه جعفری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز دکتر میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز ضمن بیان بخشی از فعالیتهای دانشگاهیان دانشگاه تبریز درشکل گیری تحولات اجتماعی کشوردردوران قبل از انقلاب اسلامی افزود: تفکرات مختلف استبداد ستیزی در دهه پنجاه با رهبری عالمانه امام خمینی (ره) به سمت تفکرات مذهبی سوق داده شد و دانشگاهیان بعنوان طلایه داران اندیشه نقش مهمی در تحکیم اندیشه های امام در جامعه داشتند و شرکت گسترده مردم و دانشجویان در قیام 29 بهمن تبریز و تحولات 18 اردیبهشت 57 در دانشگاه تبریز، نشانگر نقش غیرقابل انکار دانشگاه تبریز در تحولات قبل از انقلاب اسلامی است.

دکتر مجیدی با اشاره به نقش وفعالیت گسترده دانشجویان و دانشگاهیان در شکل گیری نهادهای انقلابی، تشکیل شورای عالی انقلاب فرهنگی، حماسه آفرینی سرداران و رزمندگان دلیردانشجوی دانشگاه تبریز از قیبل شهید باکری، شهید پورشریفی و...در طول هشت سال دفاع مقدس در جبهه¬های جنگ، و فعالیت اکیپ های متعدد مهندسی، فنی وپزشکی از دانشگاه تبریز در جبهه افزود: علاوه بر حضور مستقیم دانشجویان در جبهه با توجه به حمایت تسلیحاتی و نظامی همه جانبه شرق و غرب از عراق و محدودیت تسحیلات نظامی کشورمان دانشگاهیان بصورت مستقیم به تولید تجهیزات نظامی در کارگاه دانشکده فنی پرداختند و فعالیت دانشجویان موجب شد رژیم عراق یک عملیات مخصوص برای از بین بردن این کارگاه طراحی و اجراء نماید.

رئیس دانشگاه تبریز ضمن تاکید بر ضرورت آشنایی نسل جوان امروز با تاریخ پرافتخار دفاع مقدس و ترویج فرهنگ جهاد و شهادت افزود: دانشجویان دردوران مقدس افراد علاقمند به زندگی و علم بودند اما زمانی که احساس کردند تمامیت ارضی و اعتبار کشور در خطر است با تبعیت از اندیشه های آسمانی امام خمینی (ره) حماسه آفرینی نموده و به درجه عظیم شهادت و جانبازی نائل آمدند.

دکتر مجیدی با اشاره به اینکه تهیه فیلم یکی از راههای معرفی نقش دانشگاه تبریز در تحولات انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی به نسل امروز است افزود: بایستی فیلم تهیه شده ویژگیهای فرهنگ سازی شهادت و جهاد و بیان کننده تفکر شهداء، فیلم با رتبه بندی بسیار خوب در سطح کشور، بومی ودارای جذابیت یک اثر ممتاز برای جذب مخاطبین بیشتر در سطح کشور باشد و ضروری است برای رسیدن به اهداف فوق تقسیم وظایف بین سازمانهای ذیربط، طرح و برنامه دقیق وقابل اجراء و همکاری جدی صورت پذیردو دانشگاه تبریز برای تهیه فیلم با مشخصات ذکر شده آمادگی کامل دارد.

در ادامه نشست مهندس مرتضی صفری مدیرکل صدا و سیمای استان آذربایجانشرقی ضمن تقدیر از میزبانی دانشگاه تبریز افزود فعالیتهای انقلابی دانشگاهیان دانشگاه تبریز در تاریخ انقلاب اسلامی و جنگ بعنوان نقاط عطف تاریخ معاصر ایران و آذربایجان میباشد که متاسفانه تاکنون به طور کامل بدان پرداخته نشده است و ضروری است با تهیه فیلم کامل ضمن بیان رشد معنوی ورشادتهای شهیدان یکی از خلاء های مهم روایت تاریخ آذربایجان را جبران نمود.

در ادامه جلسه سایر حاضرین به بیان دیدگاهها و پیشنهادات خود درمورد موضوع نشست پرداختند و تصمیمات مورد نیاز اتخاذ گردید.

لازم به ذکر است که ۲۷ دی‌ماه سال ۱۳۶۵ در پی بمباران دانشکده فنی دانشگاه تبریز توسط رژیم بعثی عراق، ۲۲ تن از دانشجویان این دانشکده که در حال پشتیبانی از جبهه های حق علیه باطل بودند، به شهادت رسیدند و  دانشگاه تبریز به مشهدالشهدای دانشگاه های کشور معروف شده است.