بهره برداری از قنات قوچی باشی دانشگاه تبریز

۲۳ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۴۶ کد : ۱۱۳۳۵ اخبار

در 41مین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، قنات قوچی باشی دانشگاه تبریز به طول مسیر 1337 متر برای مصارف و استفاده در فضای سبز و اراضی کشاورزی ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان این دانشگاه به بهره برداری رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز؛ این قنات در سالیان گذشته به دلیل ساخت و سازهای شهری از جمله احداث مترو از دسترس خارج شده بود که در سال 92 با تلاش مقنیان دانشگاه تبریز شاخه اصلی آن در محدوده باغ یعقوب کشف و احیاء شد.

این قنات با  نام محلی( بای آب) برگرفته از نام باغ یعقوب که تعداد 18 حلقه چاه و با عمق حداقل 22 و حداکثر 40 متر به طول مسیر 1337 متر با دبی آب فعلی 4 لیتر بر ثانیه جزو قنات های تاریخی دانشگاه تبریز است. با توجه به عدم امکان انتقال آب قنات به پردیس دانشگاه با ابتکار مقنیان مدیریت منابع انسانی و پشتیبانی به اراضی خلعت پوشان منتقل و مورد بهره برداری قرار گرفت.

یادآوری می شود با اجرای فاز دوم و همچنین جلوگیری از برداشت های غیر مجاز قنات مذکور امکان افزایش آب دهی تا 15 لیتر بر ثانیه را خواهد داشت.

لازم به ذکر است؛ قنات های دانشگاه تبریز با طولی بیش از 20 کیلومتر شامل سه قنات به نام¬های قنات بالا چشمه از منطقه ائل گلی، پرواز، گلشهر و یاغچیان، قنات کشیش از منطقه ولی عصر جنوبی و شمالی و قنات سیدلر و کنسول از منطقه شادباداولیاء و یاغچیان آغاز و پس از طی محدوده فوق وارد پردیس دانشگاه تبریز می شود و در حال حاضر مستند سازی، پلاک یابی و تعیین مظهر قنوات و محل چاه های آن، تعیین موقعیت محل چاه قناتها توسط گیرنده GNNS با اتصال به سامانه شمیم به صورت فایل رقومی در دست اجرا است.

اجرای طرح جامع فضای سبز دانشگاه تبریز و گسترش قابل توجه  فضای سبز دانشگاه تبریز از 36 هکتار به بیش از 50 هکتار طی سال های اخیر، افتتاح باغ تحقیقاتی گیاه­شناسی دانشگاه تبریز،  فراهم آوردن امکان استفاده از آب قنات های دانشگاه و لایروبی آنها که علاوه بر کمک به تامین آب شهری موجب احیای قنات­های تاریخی شهر تبریز گردیده  از جمله اقدامات دانشگاه تبریز در زمینه حفظ و توسعه فضای سبز این دانشگاه است.