به میزبانی دانشگاه تبریز؛ اجلاس روسای دانشگاه‌های ترکیه‌ای عضو اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز برگزار شد

۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۰:۰۰ کد : ۹۲۰۲ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۳۳۱۵

 

اجلاس روسای دانشگاه های ترکیه ای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز با حضور پروفسور رمضان کورکماز رئیس اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه تبریز در این اجلاس ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان، برگزاری این اجلاس و گشایش نمایشگاه توانمندی های علمی، تحقیقاتی و فرهنگی دانشگاه های ترکیه ای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه  قفقاز در تبریز را گامی بزرگ در جهت توسعه ارتباطات دو کشور بیان کرد.

دکتر میر رضا مجیدی در ادامه با تاکید بر اینکه امروزه ارتباطات حرف اول را می‌ زند و هر چه ارتباطات بیشتر باشد، قدرت ها فزونی می یابد، یادآور شد: متاسفانه دشمنان اسلام با فهم این موضوع نمی خواهند، ارتباطات کشورهای اسلامی افزایش یابد.

وی در بخش دیگر سخنان خود ضمن معرفی و تشریح برخی دستاوردهای دانشگاه تبریز در بخش های مختلف گفت: این دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر نیز با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، 10 پژوهشکده و گروه پژوهشی، 4 قطب علمی و 300 مرکز آزمایشگاهی یکی از دانشگاه های بین المللی، سطح یک و برتر کشور است.

رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در حال حاضر این دانشگاه جزو دانشگاه های سطح یک و جامع کشور مطرح است، تصریح کرد: هم اکنون ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه تبریز مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد نزدیک 50 درصد به بالا در رتبه دانشیار و استادی هستند.

وی در ادامه توسعه همکاری‌های بین‌المللی و قرار گرفتن در جمع دانشگاه‌های برتر دنیا را از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و یادآور شد: دانشگاه تبریز جزو اولین دانشگاه‌های بود که در اتحادیه‌های بزرگ بین‌المللی از جمله اتحادیه دانشگاه‌های جهان (IAU)، اتحادیه دانشگاه‌های بین‌المللی (IUC) و اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز(KUNIB) حضوری فعال داشته و همچنین رئیس کارگروه همکاریهای علمی ایران و ترکیه است.

به گفته وی این دانشگاه در حال حاضر نیز در عرصه‌های جهانی بسیار فعال بوده و هم‌اکنون با 160 دانشگاه از کشورهای مختلف دنیا  قرارداد و تفاهم نامه همکاری دارد که از این تعداد بیش از 60 دانشگاه از کشور جمهوری ترکیه است.

رئیس دانشگاه تبریز، تاکید کرد: دانشگاه تبریز آماده هرگونه توسعه همکاری علمی و آموزشی با دیگر دانشگاه‌های جهان و به ویژه با کشورهای منطقه از جمله با کشور دوست و همسایه ترکیه است.

وی در خاتمه یادآور شد: دانشگاه تبریز با توجه به راهبردهای کلانی که در پیش گرفته همواره موافق دیپلماسی توسعه علمی با تمامی دانشگاه های دنیا و به ویژه با کشورهای همسایه و اسلامی بوده و هست.

پروفسور رمضان کورکماز رئیس اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز نیز در این اجلاس ضمن قدردانی از دانشگاهیان دانشگاه تبریز در برگزاری اجلاس روسای دانشگاه‌های ترکیه‌ای عضو اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز به میزبانی این دانشگاه گفت: دانشگاه تبریز همواره جزو دانشگاه های پیشرو در زمینه توسعه همکاری های علمی بین دو کشور ایران و ترکیه بوده است.

وی تاکید کرد: روسای دانشگاه‌های ترکیه و در این میان روسای دانشگاه های ترکیه‌ای عضو اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز با درک این موضوع که دانشگاه تبریز نقش تعیین کننده ای در توسعه همکاری های دو کشور دارد، از این رو همواره آماده توسعه هر گونه توسعه همکاری علمی با این دانشگاه می باشند.

 رئیس اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر تعاملات علمی مهم‌تر از خود علم است، یادآور شد: برای توسعه روابط و همکاری‌های دوجانبه کشور ایران و ترکیه در زمینه های مختلف، باید تعاملات دانشگاهی نیز افزایش یابد.  

پروفسور رمضان کورکماز در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه نباید نگاه ما در مورد کشور ایران همچون کشورهای آمریکا و فرانسه باشد، تصریح کرد: امروزه ایران و ترکیه دو کشور همسایه، دوست و مسلمان، دشمنان مشترک دارند و از این رو ما نیاز داریم که هر دو کشور قدرتمند باشند و این قدرت با علم به دست می‌آید.

به گفته وی کشور ایران و ترکیه به خاطر داشتن تاریخ، تمدن و فرهنگ مشترک باید بیش از اینها در مقابل توطئه دشمنان خود متعهد باشند و برای رسیدن به این اهداف، چراغ علم را باید رهبر و راهنمای خویش قرار بدهند.

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز در ادامه با تاکید بر اینکه امروزه کشور و ملتی قدرتمندتر و توسعه یافته تر است که در عرصه تولید علم و فناوری با توجه به نیاز روز آن کشور پیشگام باشد، تصریح کرد: هم اکنون دو کشور ایران و ترکیه در تولید علم در حوزه های مختلف در منطقه پیشگام هستند و بر همین اساس باید از این پتانسیل برای قدرتمندتر شدن دو کشور استفاده کرد.

به گفته وی با تبادل تجربیات و انتقال تولید علم و فناوری بین اساتید و اندیشمندان دو کشور می توان بیش از اینها در راستای توسعه علمی دو کشور گام های موثری برداشت و از این رو برگزاری این اجلاس و نمایشگاهی از دستاوردهای علمی، تحقیقاتی و فرهنگی دانشگاه‌های ترکیه‌ای عضو اتحادیه دانشگاه‌های منطقه قفقاز در ایران و در آینده نزدیک نیز در کشور ترکیه می تواند، دستاوردهای خوبی برای هر دو کشور داشته باشد.

همین گزارش حاکی است: در این اجلاس همچنین روسا و نمایندگان دانشگاه های ترکیه ای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه قفقاز و جمعی از دانشگاه های ایران با معرفی ظرفیت های دانشگاه های خود خواستار توسعه همکاری های مشترک با توجه به توانمندیهای طرفین شدند.

 یادآور می شود: در کنار این اجلاس نمایشگاه توانمندی های علمی و فرهنگی دانشگاه های ترکیه ای عضو اتحادیه دانشگاههای منطقه  قفقاز از جمله«باشکنت»، «آرل»، « لقمان حکیم»، «مال تپه»، « ینی یوزییل»، «فیرات»، «کاپادوکیا»، «یدی تپه»، «سیواس جمهوریت» و «بایکنت» و بیش از 10 دانشگاه از ایران از جمله دانشگاه ملایر، علامه طباطبایی، تبریز، علم و صنعت ایران، صنعتی سهند، شهید مدنی آذربایجان، هنر اسلامی، بناب، دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه زنجان و ... در هتل شهریار تبریز برای بازدید علاقمندان ارایه شده است.


نظر شما :