گردهمایی کانون فارغ التحصیلان دانشکده های فنی دانشگاه تبریز

۲۱ آبان ۱۴۰۴ | ۱۵:۴۴ کد : ۲۵۸۸۸ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۳۶۹


گردهمایی کانون فارغ التحصیلان دانشکده های فنی دانشگاه تبریز به مناسبت هفته ترویج علم و رونمایی سردیس استاد فقید دکتر ارسطو ارمغانی با حضور جمعی از اساتید، فارغ‌التحصیلان و مسئولان دانشگاه برگزار شد. 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر محمدتقی اعلمی رئیس دانشگاه تبریز ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان و گرامیداشت یاد و خاطره اساتید فقید اظهار کرد: دانش‌آموختگان مهم‌ترین سرمایه یک دانشگاه هستند و شبکه‌ای که این عزیزان ایجاد می‌کنند، ستون اصلی اعتبار علمی و صنعتی دانشگاه به‌ویژه در دانشکده فنی است. نسل‌های مختلف فارغ‌التحصیلان در دوره‌های مختلف، نقش بسیار ویژه‌ای در توسعه کشور داشته و دارند و امیدواریم این نقش روزبه‌روز پربارتر گردد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز در سال‌های اخیر پیشرفت‌های چشمگیری داشته خاطرنشان کرد: ما در توسعه علمی، شاهد ارتقای رتبه‌های جهانی دانشگاه هستیم؛ به‌گونه‌ای که در ده سال اخیر، رتبه علمی دانشگاه بین ۱۲ تا ۱۷ در سطح جهانی بوده است. این پیشرفت بزرگ، به برکت تلاش‌های اساتید گران‌قدر و دانش‌آموختگان عزیز حاصل شده و خوشبختانه با شتاب زیادی ادامه دارد.
دکتر اعلمی ادامه داد: در سال‌های اخیر، برخلاف گذشته که در حوزه فناوری توسعه‌یافتگی چندانی نداشتیم، اکنون در این بخش نیز جایگاه مناسبی پیدا کرده‌ایم و با شتاب خوبی به حرکت ادامه می‌دهیم. البته زمانی می‌توان گفت در حوزه فناوری هم به جایگاه مطلوب رسیده‌ایم که سطح علمی و فناوری‌مان در یک رتبه قرار گیرد. در حال حاضر، رتبه ما در فناوری بین ۵۰ تا ۶۰ است؛ یعنی هنوز با رشد علمی‌مان هم‌گام نشده‌ایم.
وی خاطر نشان کرد: اما با توسعه پارک‌های علم و فناوری، مراکز استارت‌آپ، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری، خوشبختانه این حرکت در دانشگاه‌ها شکل گرفته و با سرعت بالایی در حال گسترش است. دانشگاه تبریز نیز در رتبه‌بندی‌های علمی، جایگاه‌های بسیار خوبی کسب کرده است، به‌ویژه در رشته‌های فنی که در اغلب آن‌ها جزو ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار داریم.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در رشته مهندسی عمران–آب رتبه اول را داریم و در جهان زیر صد قرار گرفته‌ایم؛ گفت: در بسیاری از رشته‌های فنی نیز رتبه دانشگاه تبریز بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ است و همان‌طور که گفتم، در اکثر رشته‌ها زیر ۵۰۰ هستیم.
وی ادامه داد: دانشجویان در مجامع علمی و مسابقات دانشجویی رتبه‌های بسیار خوبی کسب کرده‌اند. طی سال اخیر، از میان ۲۳ دانشجوی نمونه کشوری، پنج نفر از دانشگاه تبریز که دو نفر از آنان از دانشکده‌های فنی بودند. این موفقیت‌ها به برکت تلاش‌های اساتید گران‌قدر و حمایت دانش‌آموختگان عزیز حاصل شده و ان‌شاءالله ادامه خواهد داشت.
دکتر اعلمی با اشاره به اینکه، امروز صحبت از دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم است؛ دانشگاه‌هایی که کارآفرین‌اند و در حل مسائل جامعه نقش‌آفرینی می‌کنند؛ گفت:  اگر می‌خواهیم به این مرحله برسیم، بدون کمک جامعه دانش‌آموختگان قطعاً موفق نخواهیم شد. از این‌رو، ما دست نیاز به‌سوی دانش‌آموختگان عزیز دراز می‌کنیم تا در پیشبرد اهداف دانشگاه یار و همراه ما باشند.
وی ادامه داد: مسئله مهم دیگری که امروزه در دانشگاه‌ها مطرح است، تأکید بر «فناوری، نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان» است. یکی از قوانین مترقی که در دو سال اخیر تصویب شده و به شکوفایی دانشگاه‌ها و صنعت کمک خواهد کرد، قانون «جهش دانش‌بنیان» است.بر اساس این قانون، صنایع می‌توانند مالیات خود را در دانشگاه‌ها هزینه کنند. بسیاری از صنایع برای خود بخش تحقیق و توسعه دارند، و اینجا دانش‌آموختگان دانشگاه تبریز که در عرصه صنعت و عمران فعال‌اند، می‌توانند از ظرفیت دانشگاه برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی خود بهره ببرند. اگر این فعالیت‌ها در بستر پارک علم و فناوری و با همکاری اساتید و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام شود، در قالب مالیات پرداختی شرکت‌ها قابل اجرا خواهد بود.
دکتر اعلمی خاطر نشان کرد: دانشگاه تبریز در این زمینه طی هفت ماه گذشته عملکرد بسیار خوبی داشته است؛ بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان قرارداد با صنعت منعقد کرده‌ایم و از محل قانون جهش دانش‌بنیان، اعتباری بالغ بر ۱/۶ همت جذب شده است. انتظار داریم دانش‌آموختگان دانشگاه نیز در این مسیر همکاری داشته باشند، و ما نیز آماده تداوم این تعامل هستیم.
وی در رابطه با چشم‌انداز دانشگاه در پنج سال آینده گفت: ارتقای کیفیت آموزش، دیجیتالی‌سازی، توسعه تعاملات بین‌المللی، تقویت آزمایشگاه‌ها و افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان از جمله چشم انداز های دانشگاه است.

رئیس دانشگاه تبریز در پایان سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از اساتید پیشکسوت و تأثیرگذاری که در فعالیت‌های دانشگاه نقش اساسی داشته‌اند گفت: با توجه به اینکه کانون دانش‌آموختگان دانشکده فنی یکی از کانون‌های فعال است و هر دو سال یک‌بار این همایش برگزار می‌شود، پیشنهاد می‌کنم این گردهمایی‌ها تنها به همین نشست‌ها محدود نشود؛ بلکه به پیوندی مستمر میان دانشگاه و کانون تبدیل شود.
وی ادامه داد: ان‌شاءالله بتوانیم  از نقش مؤثر مهندسان و متخصصان فنی در حوزه‌های مختلف ازجمله انرژی، صنعت، زیرساخت‌ها، فناوری اطلاعات و امنیت ملی بهره بیشتری ببریم. ما آماده‌ایم با اتکا به توان دانش‌آموختگان قدرتمند خود، نقش دانشگاه تبریز را در توسعه ملی تقویت کنیم.

همچنین رئیس هیئت‌مدیره کانون فارغ التحصیلان دانشکده های فنی دانشگاه تبریز در ابتدا با اشاره به برگزاری دوباره گردهمایی‌ها در دانشگاه تبریز افزود: امروز همزمان با برگزاری گردهمایی مناسبت ویژه‌ای داریم، کانون مهندسان مشاور به پنجاهمین سال تأسیس خود رسیده و ما مفتخریم که در پنجاه‌سالگی این کانون، بار دیگر در دل دانشگاه گردهم آمده‌ایم.
دکتر سهیل آل‌رسول با تأکید بر نقش امیدآفرینی و همدلی در اهداف کانون اظهار داشت: هدف اصلی کانون در همه این سال‌ها، تقویت همدلی، همبستگی و ایجاد امید در میان فارغ‌التحصیلان و دانشجویان بوده است. این امیدبخشی به‌ویژه برای نسل جوانی که وارد عرصه سازندگی کشور می‌شود، امروز اهمیت بیشتری یافته است.
وی افزود: رشته مهندسی که در طول دهه‌ها نقش اصلی در سازندگی کشور داشته، در سال‌های اخیر متأسفانه تا حدی مهجور مانده است. بسیاری از دانشجویان جوان با نگرانی و ناامیدی وارد این رشته می‌شوند. یکی از وظایف مهم ما در کانون این است که با حمایت فارغ‌التحصیلان موفق، افق‌های کاری و موفقیت را برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان جوان زنده نگه داریم و به آنان امید دهیم که همچنان می‌توانند مؤثر و موفق باشند.
دکتر آل رسول با اشاره به تفاوت نسل‌ها خاطر نشان کرد: تفاوت عمده نسل قدیم با نسل جدید در این است که ما درگیر فعل "توانستن" بودیم، اما نسل امروز بیشتر درگیر فعل "داشتن" است. جوانان امروز برای حال و زندگی روزمره‌شان دغدغه دارند و این نکته باید برای ما اولویتی جدی باشد.
وی افزود: دوستان ما که امروز در حوزه‌های مختلف پیمانکاری، مهندسی مشاور و بخش‌های گوناگون دولت فعالیت دارند، در این مسیر نقش مهمی ایفا کرده‌اند و قطعاً با راهنمایی و حمایت آنان می‌توانیم این مسیر را هموارتر پیش ببریم.
در ادامه ریاست دانشکده مهندسی عمران، ضمن تبریک روز جهانی علم اظهار کرد: قدردان زحمات بی‌وقفه دانشگاهیان هستیم و امیدواریم با تلاش‌های مشترک، گره‌ای از مشکلات علمی کشور باز کنیم.
دکتر هدایت ولادی، به نقش فعال اعضای کانون فارغ‌التحصیلان اشاره کرد و افزود: در طول سال‌ها، فارغ‌التحصیلان دانشگاه تبریز همواره با همراهی مستمر خود در فعالیت‌های کانون، زمینه‌ساز پویایی علمی و تداوم فرهنگ مهندسی شده‌اند. حضور اساتید و پیشکسوتان در این رویدادها، انگیزه و امید نسل جدید مهندسان را افزایش می‌دهد.

وی با گرامی‌داشت یاد استاد فقید دکتر ارسطو ارمغانی و تقدیر از تلاش‌های آقای مهندس نلسون حضرتی در تهیه و طراحی سردیس، گفت: این افتخار و یادآوری جایگاه ارزشمند استاد ارسطو ارمغانی در دانشکده، الهام‌بخش همه ما خواهد بود و پرچم پرافتخار دانشگاه تبریز و دانشکده فنی همواره پر‌اهتزاز باقی خواهد ماند.
در پایان، دکتر ولادی از خانواده استاد ارمغانی و تمامی استادان، کارکنان و مسئولان دانشکده مهندسی عمران قدردانی کرد و یادآور شد که این حرکت، پیوندی مستحکم بین نسل‌های پیشکسوت و جوانان دانشکده برقرار می‌کند و فرهنگ علمی و مهندسی را در دانشگاه تبریز گسترش می‌دهد.
گفتنی است در این همایش با حضور رئیس دانشگاه تبریز از سردیس استاد فقید دکتر ارسطو ارمغانی رونمایی شد و از دانش آموختگان ورودی دهه 46 الی 48 به مناسبت 50 امین سالگرد فارغ التحصیلی، تجلیل به عمل آمد.

 

آخرین ویرایش ۲۴ آبان ۱۴۰۴

نظر شما :