درخشش مجدد دانشگاه تبریز در رتبه بندی جهانی یو.اس.نیوز ۲۰۲۲

۰۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۱:۵۸ کد : ۱۴۹۵۴ اخبار تصویری

دانشگاه تبریز بر اساس نظام رتبه‌بندی «یو. اس. نیوز»، همچنان در جمع بهترین دانشگاه‌های جهان قرار گرفته است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ رتبه‌بندی بهترین دانشگاه‌های جهان «یو. اس. نیوز» که در سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شده است، ۴۴ موسسه ایرانی در میان موسسه‌های برتر جهان جای گرفته‌اند که دانشگاه تبریز با کسب امتیاز 47/1 توانسته است رتبه جهانی 684 را به خود اختصاص دهد. همچنین  در این نظام رتبه بندی جهانی، رتبه دانشگاه در سطح آسیا 155 و در سطح ایران 7 گزارش شده است.
در این رتبه بندی دانشگاه‌های «تهران»، «آزاد اسلامی»، «علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران»، «صنعتی نوشیروانی بابل»، «صنعتی اصفهان»، و «صنعتی امیرکبیر» پنج مؤسسۀ برتر ایرانی در این سیاهه هستند.
این نظام به رتبه‌بندی پیرامون ۱۷۵۰ موسسه برتر از ۹۰ کشور پرداخته است که بر پایه ویرایش ۲۰۲۲ نظام رتبه‌بندی «یو. اس. نیوز»، «Harvard University» با بیشترین امتیاز پیشگام جهان است.
بر پایه همین گزارش، با توجه به کسب رتبه 831 دانشگاه تبریز در یو.اس.نیوز 2021 می توان گفت که رتبه دانشگاه تبریز نسبت به سال قبل به میزان 147 رتبه، بهبود یافته است.
همچنین دانشگاه تبریز در رتبه بندی موضوعی این نظام رتبه بندی نیز توانسته است رتبه های درخشان جهانی را به خود اختصاص دهد:
در مهندسی عمران، رتبه 39 جهانی؛مهندسی مکانیک، رتبه 77 جهانی؛انرژی و سوخت، رتبه 93 جهانی؛ مهندسی، رتبه 134 جهانی؛ علوم کشاورزی، رتبه 171 جهانی؛ مهندسی شیمی، رتبه 184 جهانی؛ مهندسی برق و الکترونیک، رتبه 208 جهانی؛ اپتیک، رتبه 284 جهانی؛ شیمی، رتبه 396 جهانی؛ علوم مواد، رتبه 460 جهانی؛ شیمی فیزیک، رتبه 489 جهانی

رتبه دانشگاه تبریز در سایر شاخص های این نظام رتبه بندی جهانی به شرح زیر است:
آوازه (Reputation) جهانی پژوهش، رتبه 729 جهانی
آوازه پژوهش در آسیا، رتبه 196 جهانی
تعداد مقالات، رتبه 645 جهانی
تعداد کتب انتشار یافته، رتبه 1400 جهانی
تعداد مقالات کنفرانس، رتبه 933 جهانی
شاخص تاثیر استنادی نرمال شده، رتبه 977 جهانی
تعداد کل استنادات، رتبه 676 جهانی
تعداد مقالاتی که جزء ده درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه 578 جهانی
درصد مقالاتی که جزء ده درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه 581 جهانی
مشارکت بین المللی (به نسبت کشور)، رتبه 140 جهانی
مشارکت بین المللی، رتبه 1194 جهانی
تعداد مقالاتی که جزء یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه 762 جهانی
درصد مقالاتی که جزء یک درصد برتر دنیا از نظر استنادی هستند، رتبه 1128 جهانی
لازم به ذکر است که در رتبه بندی جهانی یو.اس.نیوز 2022، ۱۷۵۰ مؤسسة برتر از ۹۰ کشور ارزیابی و رتبه بندی شده اند. بر اساس اطلاعات مندرج در این پایگاه، صرفاً مؤسسه‌هایی در این نظام، ارزیابی می‌شوند که دست‌کم ۱۲۵۰ مقاله در پنج سال گذشته (از ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ میلادی) در نمایه‌نامة «وب آو ساینس» داشته باشند. داده‌های ارزیابی این این نظام رتبه بندی جهانی، با همکاری شرکت «کلاریویت آنالیتیکس» (ناشر پایگاه‌های «وب آو ساینس» و «اینسایتس») گردآوری می‌شوند.
اطلاعات تفصیلی دانشگاه تبریز در رتبه بندی یو.اس.نیوز از طریق آدرس زیر قابل دستیبای است:

توضیحات دکتر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در گفتگو با بخش خبری 19:30 شبکه سهند: