دانشگاه تبریز مرجع علمی و دروازه اروپایی دانشگاه های ایران

۰۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۲:۱۱ کد : ۱۱۴۳۶ اخبار تصویری

پنجمین نمایشگاه آموزش عالی اتحادیه دانشگاههای اوراسیا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، پنجمین دوره کنفرانس و  نمایشگاه آموزش عالی اتحادیه دانشگاه های اوراسیا موسوم به یوری 2020 (EURIE2020) از 30 بهمن تا 2 اسفند درمرکز کنگره های استانبول برگزار شد.

در این رویداد که با شرکت بیش از 80 دانشگاه از بیش از 10 کشور دنیا  و همچنین حضور دانشگاه های تبریز، تهران، یزد، اصفهان، شهید مدنی آذربایجان، صنعتی سهند،دانشگاه نبی اکرم(ص)، نوشیروانی بابل، صنعتی کرمانشاه، آزاد اسلامی قزوین از ایران برگزار شد، دانشگاه های ایرانی توانمندی های خود در حوزه آموزش عالی را  با برپایی پاویون "study in Iran"  عرضه داشتند.

همین گزارش می افزاید؛ سرپرستی هیات ایرانی از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بر عهده دانشگاه تبریز و رییس این دانشگاه بود.

برگزاری پنل های تخصصی در زمینه موارد مرتبط با آموزش عالی و معرفی آن در کشورهای مختلف از برنامه های جنبی این نمایشگاه بود و در بارزترین این پنلها که با عنوان "ایران"  و با سخنرانی  معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، مدیر همکاریهای بین المللی دانشگاه اصفهان و رییس پردیس بین المللی دانشگاه تهران برگزار شد؛ از جنبه های مختلف به معرفی آموزش عالی در ایران و فرصتها و امکانات موجود پرداخته شد.

لازم به ذکر است؛ از دیگر برنامه های این نمایشگاه، برنامه ریزی برگزاری دیدارهای بین مسئولین دانشگاه های ایرانی و مسئولین دانشگاه های شرکت کننده بود که نتایج و اثرات مثبت و حائز اهمیتی برای توسعه همکاریهای بین دانشگاهی خواهد داشت.

یادآور می شود؛ دانشگاه تبریز به عنوان مرجع ملی همکاری های علمی، دانشگاهی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه از ماهها قبل و همانند سال قبل طبق مذاکرات صورت گرفته با برگزارکنندگان این رویداد  و جلب نظر آنها، بسته ویژه ای برای تسهیل حضور دانشگاه های ایرانی در این رویداد بزرگ بین المللی تدارک دیده بود.  ملاقات با رییس اتحادیه اوراسیا، دکتر مصطفی آیدین، شرکت در جلسات مذاکره با مسئولین دانشگاهها و شرکت در افتتاحیه این رویداد که با حضور وزیران علوم و فرهنگ کشورهای قبرس و اردن و وزیر تجارت و فناوری ترکیه و معاونان چند وزارتخانه مهم ترکیه و نیز قرائت پیام رییس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان همراه بود از برنامه های دکتر مجیدی  و هیات همراه در پنجمین نمایشگاه آموزش عالی اتحادیه اوراسیا بود.

همین گزارش حاکیست؛ با برنامه ریزهای قبلی و هماهنگی های صورت گرفته، رییس دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری و مدیر همکاریهای علمی و بین المللی این دانشگاه با حضور در دانشگاه های "استانبول"، "ییلدیز تکنیک"، "بوغازیچی" و "کوچ"  از دانشگاه های قدیمی و برتر ترکیه، ضمن دیدار و گفتگو با روسا و معاونان این دانشگاهها به بررسی راه های توسعه همکاری های مشترک پرداختند.

در این دیدارها ضمن تاکید بر لزوم همکاری بیشتر علمی بین دو کشور مسلمان و برادر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه  و لزوم بهره گیری حداکثری از دیپلماسی علمی در شرایط کنونی، مواردی همچون برگزاری دوره های مشترک آموزشی در رشته های مشخص، برگزاری دوره های تابستانی به منظور آشنایی دانشجویان مستعد طرفین با دانشگاه ها ، ایجاد ارتباط با مراکز رشد و نوآوری استفاده از آزمایشگاه های مرکزی، برگزاری  دوره های دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی،  تاریخ و علوم اجتماعی، راه اندازی مجلات معتبر مشترک و تبادل استاد و دانشجو  و نیز تاسیس کرسی زبان استانبولی در دانشگاه تبریز مورد بحث قرار گرفت.

بازدید از امکانات دانشگاه آیدین استانبول و امضای تفاهم نامه راه اندازی دوره مشترک در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار مابین دانشگاه تبریز و این دانشگاه  از دیگر  برنامه های فشرده هیات دانشگاه تبریز در مدت اقدامت در شهر استانبول بود.