علمی فناوری 15:32 - 23 اردیبهشت 1398
محققان دانشگاه تبریز موفق به طراحی و ساخت ربات عمود پرواز آتش‌نشان حامل کپسول کامپوزیتی اطفاء حریق با سرعت عمل بالا شدند.

ساخت ربات عمود پرواز آتش‌نشان در دانشگاه تبریز

به گزارش ایسنا، حسن بیگلری، مجری طرح و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز با بیان اینکه امدادرسانی و اطفاء حریق در حوادث غیرمترقبه یکی از مسائل مهم در زندگی روزمره است، اظهار کرد: داشتن تجهیزات مناسب در این موارد برای افزایش سرعت عمل اهمیت داشته و عواملی مانند ترافیک، ازدحام جمعیت و خرابی تجهیزات این مهم را به خطر می‌اندازد، بر همین اساس با افزایش نقش ربات‌ها در زندگی روزمره بشر، می‌توان از آن‌ها در زمینه امدادرسانی و اطفاء حریق نیز بهره برد.

وی با تاکید بر اینکه این طرح در قالب ثبت اختراع به سرانجام رسیده است، بیان کرد: در اختراع حاضر طرح جدیدی از یک ربات عمود پرواز ۶ موتوره مجهز به کپسول اطفاء حریق ارائه شده است که از ویژگی‌های بارز این ربات توانایی عملکرد مستقل آن برای مهار آتش است که در طرح‌های مشابه وجود ندارد، همچنین بکارگیری دوربین و سنسورهای تشخیص گاز امکان بررسی بدون مخاطره محل حادثه را به ماموران آتش‌نشانی می‌دهد.

وی، هدف اصلی از طراحی این ربات را کمک به افراد حادثه‌دیده به صورت موقت تا رسیدن امداد اصلی عنوان کرد و یادآور شد: زمان امدادرسانی، احتمال رویداد نقص فنی در دستگاه‌های آتش‌نشانی، عدم دسترسی مناسب به فضای حریق و به خطر افتادن جان امدادگران، مهمترین عوامل خسارت‌های جانی و مالی است که پوشش این موارد می‌تواند بطور چشم‌گیری درصد عملیات‌های موفق امدادگران بخصوص آتش‌نشانان را افزایش دهد. این طرح پوشش موقتی بر کاستی‌ها است که پتانسیل حفظ جان و مال افراد حادثه دیده را دارد.

بیگلری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به لزوم اجرای این طرح در دانشگاه تبریز اظهار کرد: با توجه به وجود موانعی مانند نداشتن دسترسی مناسب به مناطق شهری، ترافیک، امکان رسیدن سریع آتش‌نشان به محل حادثه به تاخیر می‌افتد؛ از این رو این ربات می‌تواند کمک موثری در کاهش زمان انجام اقدامات اولیه در مهار آتش و یا امداد و نجات باشد.

به گفته این محقق، سرعت عمل در رسیدن به محل حادثه و انجام عملیات اولیه در زمان‌های اولیه حادثه، مجهز بودن به کپسول آتش‌نشانی کامپوزیتی و مواد اطفاء حریق و نردبان امداد، قابلیت انجام عملیات مستقل برای امداد و نجات و اطفاء حریق بدون نیاز به پشتیبانی وسایل دیگر، دارا بودن بازوهای قابل تنظیم برای عبور از حفره‌های مختلف، قابلیت انجام عملیات آتش‌نشانی در محیط با دمای حداکثر ۴۰۰ درجه سانتیگراد و تامین انرژی پرواز توسط باتری از جمله قابلیت‌های مهم این ربات است.

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: ربات‌های آتش‌نشان به معنای عمومی آتش‌نشانی است که می‌تواند به عملیات‌های اطفاء حریق، یافتن محل حریق، امدادرسانی به اشخاص گرفتار و … کمک موثری کند.

بر اساس اعلام دانشگاه تبریز، طراحی و ساخت ربات عمود پرواز آتش‌نشان حامل کپسول کامپوزیتی اطفاء حریق با همکاری علی خلیلیان معتمد بناب، فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز به سرانجام رسیده است.

انتهای پیام


10125711
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است