نشست علمی " کشاورزی دقیق" در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد

۲۴ آبان ۱۳۹۶ | ۱۴:۵۰ کد : ۶۴۰۹ اخبار

نشست علمی" کشاورزی دقیق " با حضور معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج و دبیرکل کمیسیون بین المللی مهندسی کشاورزی و بیوسیستم در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این همایش ضمن معرفی اجمالی این دانشگاه، گفت: دانشگاه تبریز با پتانسیل های مختلف از جمله در حوزه  کشاورزی که بزرگترین و یکی از دو دانشکده قدیمی دانشگاه تبریز است به عنوان یکی از دانشگاه های برتر و سطح یک کشور مطرح می باشد.

دکتر محمد مقدم واحد در ادامه با بیان اینکه امروزه دانشگاه ها با توجه به نیاز جامعه و صنعت به سمت دانشگاه های کارآفرین در حرکت هستند، افزود: دانشگاه ها زمانی در حوزه آموزش فعالیت می کردند و بعد با توجه به نیاز به سمت پژوهش رفتند و الان نیز در فاز سوم یعنی کارآفرینی در حرکت هستند.

به گفته وی در شرایط فعلی برای دانشگاه ها فرصت خوبی است تا به نیازهای واقعی جامعه و صنعت بپردازند و مشکلات و نیاز های آن را رفع نمایند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز  گفت: در سال های اخیر نیز در دانشگاه تبریز ارتباط خوبی بین جامعه و صنعت فراهم شده و این دانشگاه مسائل و مشکلاتی را که از طریق تحقیق و محصولات جدید دانش بنیان قابل حل بود در دستگاه ها و شرکت ها با ایجاد تفاهم همکاری فی مابین برطرف نموده است و به عنوان مثال می توان به تفاهم همکاری با شرکت پتروشیمی، صنایع دفاع، آب و برق منطقه ای، شرکت پگاه، مس سونگون، محیط زیست، پالایشگاه و ... اشاره کرد.

دکتر حسین نوید، دبیر این همایش نیز  در این آیین با اشاره به اینکه این همایش با حضور متخصصان و محققان دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، نهاد های سیاست گذاری و صنایع مرتبط و نیز دبیر کل کمیسیون بین ‌المللی مهندسی کشاورزی و بیوسیستم (CIGR) برگزار می شود، گفت: نشان دادن اهمیت پرداختن به " کشاورزی دقیق" و ایجاد زمینه برای هم‌فکری و هم‌افزایی بخش‌های مختلف علمی، تحقیقاتی و اجرایی حوزه کشاورزی، از اهداف این همایش است.

دبیر همایش علمی کشاورزی دقیق، افزود: نیاز حیاتی بشر به محصولات کشاورزی از یک سو و ضرورت حفظ منابع راهبردی، نظیر آب و خاک و نیز محیط زیست از سوی دیگر، سیاست گذاران کشاورزی دنیا را به استفاده موثر، به‌هنگام و بهینه نهاده های کشاورزی سوق داده است، تصریح کرد: این راهبرد ضمن داشتن مزایای اقتصادی از استفاده بیش از نیاز واقعی نهاده‌ها و ورود مواد شیمیایی کشاورزی به چرخه غذایی انسان از طریق رسوب در محصولات کشاورزی یا نفوذ در آب‌های سطحی و زیرسطحی، و در نهایت در بدن انسان جلوگیری می‌کند.

دکتر نوید در ادامه، آب و خاک را دو منبع مهم در حوزه کشاورزی برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر وضعیت هردو منبع آب و خاک روزبه‌روز بحرانی تر شده و در برخی موارد شرایط بسیار نگران کننده است.

به گفته دانشیار گروه بیوسیستم دانشکده کشاورزی یکی از راه حل ‌های عمده این مشکلات استفاده از روش‌های مدیریتی جدید در سامانه‌های کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین به  منظور مدیریت بهینه نهاده‌ها  است و امروزه این امر در کشاورزی دنیا تحت عنوان "کشاورزی دقیق" مطرح است.

دبیر علمی این نشست خاطر نشان کرد: در حال حاضر، علی ‌رغم افزایش آگاهی ‌های عمومی و تلاش‌های صورت گرفته در راستای حفظ منابع، استفاده بی‌رویه از نهاده‌ها و منابع آب و خاک همچنان ادامه دارد به طوریکه در سال‌های اخیر، کشاورزی حفاظتی از سوی سیاست‌گذاران و مجریان بخش کشاورزی مطرح و با جدیت تمام پیگیری شده است؛ با این‌حال, عدم تصمیم‌گیری‌های به‌موقع، جامع و قاطع در استفاده از فناوری‌های نوین در سطوح مختلف فعالیت‌های کشاورزی، در مقام عمل اجرای اصول "کشاورزی دقیق" توفیق چندانی نداشته است.

خاطر نشان می شود: ارائه مقاله توسط دکتر حمیدرضا قاسم زاده، با عنوان " کشاورزی دقیق، چرا؟ "، دکتر اسکندر زند، با عنوان" ضرورت پرداختن به کشاورزی دقیق در کشور"، پروفسور میکیو اومدا با عنوان " کشاورزی دقیق و هوشمند "، پیام ویدئویی " پروفسور نیکولاس تریمبلی "، دکتر صابر گلکاری با عنوان " نگاه بخش تحقیقات کشاورزی به کشاورزی دقیق" از دیگر برنامه های روز اول این نشست علمی بود.

همچنین در حاشیه این همایش تفاهم نامه ای بین دانشگاه تبریز و موسسه دیم کشور به امضای دکتر محمد مقدم واحد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، دکتر اسکندر زند، معاون وزیر کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج و دکتر صابر گلکاری،رئیس موسسات تحقیقاتی دیک کشور رسید.

یادآور می شود: برگزاری کارگاهی با عنوان DGPS و  کارگاه استفاده از تصاویر ماهواره ای در کشاورزی از برنامه های روز دوم این نشست خواهد بود.

همین گزارش حاکی است: نشست علمی  "کشاورزی دقیق " به میزبانی گروه مهندسی بیوسیستم دانشگاه تبریز طی روزهای 24 و 25 آبان سالجاری در تالار لعل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر این دانشگاه در حال برگزاری است.

لینک وب سایت نشست علمی " کشاورزی دقیق"