نشست مشترک اساتید دانشگاه های ایران و ترکیه

۲۸ مهر ۱۳۹۵ | ۱۳:۵۰ کد : ۱۲۶ اخبار تصویری
.

در نشست مشترک اساتید دانشگاه های ایران و ترکیه، تبادلات علمی و فرهنگی دو کشور در دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، گروهی متشکل از تاریخ دانان و اساتید دانشگاه های ترکیه در ابتدای برنامه های خود با رییس دانشگاه تبریز دیدار کردند. دکتر محمدرضا پورمحمدی در این دیدار ضمن معرفی مختصری از این دانشگاه گفت: این دانشگاه بعد از دانشگاه تهران از لحاظ قدمت دومین دانشگاه کشور و دارای پتانسیل های زیادی است و آماده هر گونه همکاری های علمی و آموزشی با دانشگاه های دنیا، به خصوص کشورهای منطقه و اسلامی بویژه دانشگاه های کشور ترکیه است.

وی در ادامه با اشاره به مشترکات و ظرفیت های دو کشور ایران و ترکیه برای همکاری افزود: این دو کشور دوست و همسایه به خاطر تاریخ و فرهنگ مشترک و نیروی انسانی ماهر ظرفیت های زیادی نسبت به سایر کشورهای منطقه دارند که باید از این پتانسیل ها برای توسعه و پیشرفت همه جانبه دو کشور و ملت های منطقه استفاده شود.

سپس در محل تالار دانشکده حقوق و علوم اجتماعی دانشگاه تبریز نیز نشستی با حضور پرفسور اورتایلی و هیات همراه از ترکیه و اساتید و دانشجویان گروه تاریخ این دانشکده با محوریت تعاملات فرهنگی و علمی بین دو کشور ایران و ترکیه برگزار شد.

در این نشست، پروفسور ایلبر اورتایلی طی سخنانی به نقش برجسته تبریز در منطقه اشاره کرد و گفت: مشترکات فرهنگی و علمی بسیاری بین ایران و ترکیه وجود دارد و تبریز نیز در تعمیق این اشتراکات بسیار سهیم بوده است؛ چرا که نقاشان، طراحان و معماران و افراد نخبه زیادی از تبریز به ترکیه آمده و در ثبت بناهای تاریخی و فرهنگی نقش ایفا کرده اند.

مورخ و ترک شناس بزرگ کشور ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بیشترین اشتراکات بین دو کشور ایران و ترکیه در زمینه های علمی و فرهنگی در عهد صفویان و قاجاریه بود که باید با تمهیدات ویژه ای، باید این نقاط مشترک را تقویت نمود و از مباحث تفرقه افکن دوری نمود.

بر پایه همین گزارش، دکتر حسین فخر، رییس دانشکده حقوق و علوم اجتماعی با موضوع «معرفی قدمت آموزش عالی ایران و تبریز و ظرفیت های علمی دانشگاه تبریز»، دکتر عباس قدیمی، مدیر گروه تاریخ با موضوع«خیر مقدم و معرفی گروه تاریخ و راهکارهای گسترش زمینه های همکاری»، دکتر حسین صبوری مدیر همکاری های علمی و بین المللی با موضوع«تسهیلات دانشگاه تبریز در خصوص ارتباطات بین المللی و دکتر رضا دهقانی عضو هیات علمی گروه تاریخ با موضوع«روابط تاریخی ایران و ترکیه» به سخنرانی پرداختند.

اضافه می نماید: پخش کلیپ معرفی تبریز و دانشگاه از دیگر برنامه های این نشست بود.

شایان ذکر است: اعضای هیات ترکیه ای متشکل از تاریخ دانان و اساتید دانشگاه این کشور طی سفر ده روزه خود به ایران، برنامه های مختلفی در دانشگاه ها داشته و از مکان های تاریخی کشورمان دیدن خواهند نمود.