با حضور وزیر علوم: واحد فرآوری شیر و محصولات لبنی دانشگاه تبریز به بهره برداری رسید

۰۸ مرداد ۱۳۹۸ | ۰۸:۱۴ کد : ۹۹۵۶ اخبار تصویری
تعداد بازدید:۱۷۹

امروز دو پروژه دیگر (واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی و سیستم تصفیه آب قنات) دانشگاه تبریز توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کلنگ زنی و افتتاح می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دقایق پیش واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی واقع در خلعت پوشان با حضور دکتر غلامی و هیات همراه وی افتتاح شد.

واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی دانشگاه تبریز با ظرفیت تولید یک تن در ساعت با اعتباری بیش از سه میلیارد تومان ( از محل کمک های خیرین و منابع داخلی) در محل خلعت پوشان این دانشگاه ایجاد شده و از این رو با راه‌اندازی این واحد بستر لازم برای انجام کارهای عملی دانشجویان و اساتید حوزه کشاورزی و دامپروری فراهم شده است.

بر پایه همین گزارش؛ دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در آیین افتتاح واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی واقع در خلعت پوشان دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه در حال حاضر در حوزه ارتباط با صنعت کارهای رو به رشد و زیادی در وزات خانه و دانشگاه ها صورت گرفته، اما برای رسیدن به مرحله ایده آل باید بیش از اینها تلاش کرد، تصریح کرد: همکاری دانشگاه با صنعت و با بخش خصوصی موجب آشنایی آنها با دغدغه ها و مشکلات یکدیگر و نیازسنجی صحیح ازمسائل می شود و بر همین اساس دانشگاه ها با ارائه راهکارهای علمی و اصولی ضمن جلوگیری از هدر رفت منابع و امکانات، با بهبود شرایط راه پیشرفت را برای بخش صنعت و خصوصی هموار می نماید.

به گفته وی یکی از اهداف آموزش، تولید محصولاتی منطبق با استاندارد و قابل استفاده بودن است که این کار در دانشگاه تبریز با راه اندازی واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی محقق شده که محصولات تولیدی را در ابتدا، خانواده دانشگاهی بهره مند خواهد شد.

وزیر علوم در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز جزو مراکز پیشرو در زمینه آموزش کشاورزی کشور است، یادآور شد: نگاه علمی و ویژه به بخش آموزش کشاورزی جزو نیازها و شاخص های پیشرفت است و افزایش توانائی های علمی دانشجویان کشاورزی موجب بهبود نتایج در عرصه عمل و فواید اقتصادی آن را در پی دارد.

دکتر میر رضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با اشاره به توانمدی های بالای دانشکده کشاورزی این دانشگاه در عرصه تولید علم و فناوری و تربیت نیرو در بخش کشاورزی و دامپروری تاکید کرد: با راه اندازی طرح پایوت شیر دانشجویان علاوه بر جنبه آموزش علمی با بحث مهارت افزایی مسائل و طرح های اجرائی در زمینه زراعت، امور دامی، صنایع غذایی وکشاورزی آشنا خواهد شد.

دکتر قادر دشتی رئیس دانشکده کشاوری دانشگاه تبریز نیز در این آیین با ارایه ارائه گزارش اجمالی در خصوص ظرفیت ها و توانمندی های علمی و پژوهشی این دانشکده کشاورزی گفت: این دانشکده از سال 1334 آغاز به فعالیت کرده و در این مدت همواره به نوعی پیشگاه تولید علم و فناوری در زمینه کشاورزی و رشته های مرتبط در سطح ایران بوده و در این میان همچنین اساتید و دانشجویان ممتازی تربیت کرده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه واحد تولیدی شیر و محصولات لبنی با مشارکت جامعه حامیان این دانشگاه  راه اندازی شده است، یادآور شد: در این واحد روزانه حدود سه تن شیر و دو تن دوغ تولید خواهد شد و قابلیت افزایش تا حدود  ده تن را نیز دارا است.

یادآور می شود: همچنین ساعات دیگر فاز اجرایی سیستم تصفیه آب قنات با ظرفیت تصفیه آب قنات 200 متر مکعب برای مصارف بهداشتی با حضور وزیر علوم در دانشگاه تبریز کلنگ زنی خواهد شد. برای اجرای این پروژه در مرحله اول بیش از 5 میلیارد ریال هزینه در نظر گرفته شده است.

همین گزارش حاکی است؛ روز گذشته نیز ساختمان مرکزی حراست و سیستم بخار با حضور دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر پور اصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از مسئولان با  اعتباری بالغ  بر 6 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده بود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به منظور افتتاح چند طرح عمرانی، خدماتی و آموزشی دانشگاه تبریز، بازدید از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و دیدار با دانشگاهیان و مسئولان آذربایجان شرقی به این استان سفر کرده است.

ناگفته نماند؛ دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۱ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی، بیش از 24 هزار  نفر دانشجو و 457 هزار مترمربع فضای آموزشی، کمک آموزشی و پژوهشی و نیز به جهت همجواری با دانشگاه های بزرگ کشورهای منطقه، به عنوان بزرگترین مرکز علمی غرب و شمال غرب کشور، عهده دار بخش بزرگی از مسئولیت تولید علم و فناوری و رقابت در عرصه های بین المللی است.

 

 

 


( ۲ )

نظر شما :