در آیینی؛ از نیم قرن تلاش علمی دکتر نوالی در دانشگاه تبریز قدردانی شد

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۳ کد : ۹۳۲۴ اخبار تصویری

مراسم نکوداشت و تجلیل از بیش از نیم قرن فعالیت های علمی و آموزشی دکتر محمود نوالی استاد برجسته دانشگاه تبریز و چهره ماندگار استان آذربایجان شرقی با حضور اصحاب فلسفه و جمعی از دانشگاهیان در تالار خاقانی دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز در ابتدای این مراسم ضمن تبریک  روز معلم و ابراز خرسندی از برگزاری این آیین اظهار داشت: میراث معنوی و فرهنگی آذربایجان توسط صاحبان اندیشه و متفکران  این سرزمین  در طول سال ها  حاصل شده و در این میان افرادی بوده و هستند که در تکامل آن سهم بیشتری داشتند و عمر خود را وقف پیشرفت فرهنگی و علمی این سرزمین نموده اند، که نمونه بارز آن دکتر نوالی است.

وی تاکید کرد: این استاد دانشگاه تبریز تمام تلاش خود را درگسترش دانش و صیانت از حریم معرفت صرف کرد، تا اینکه امروزه از وی به افتخار یاد شود.

رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تالیفات و ترجمه های ارزشمند دکتر نوالی در عرصه فلسفه مخصوصا در حوزه پدیدارشناسی  یادآور شد: وی با ترجمه کتاب وجود و زمان جزو پیشگامان ترجمه آثار مهم فکری و فلسفی جهان در ایران است.

دکتر مجیدی با اشاره  به تلفیق شعر و ادبیات  فارسی بالاخص اشعار مولانا و حافظ با  مسائل فلسفی در اندیشه های دکتر نوالی گفت: این چهره ماندگار دانشگاه تبریز از معدود افرادی هستند که با تلفیق عالی شعرو ادب فارسی با فلسفه معاصر حلاوتی خاص به این حوزه بخشیده است.

همین گزارش حاکی است، در ادامه این آیین همچنین جمعی از اساتید شاخص حوزه رشته فلسفی از دانشگاه های  تهران، سمنان، علامه طباطبائی و تنی چند از شاگردان وی ازدهه های شصت تا نود به  بیان ویژگی های اخلاقی، علمی و فلسفی بارز این استاد دانشگاه تبریز پرداختند و دکتر نوالی را الگوی والای علم و ادب معرفی نمودند که علاوه بر شخصیت جامع علمی دارای شخصیت  والای اخلاقی است.

دکتر محمود نوالی استاد بازنشسته دانشگاه تبریز نیز دراین آیین ضمن تقدیر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم  به  بیان  بخش هایی از اندیشه های خود  در زمینه  فلسفه و معنای زندگی پرداخت و یادآور شد: نسبتی که ما با جهان پیرامون خود پیدا می کنیم، معنای زندگی را برای ما رقم می زند و انسان موجودی لایتناهی و تعریف ناپذیر است که ذاتا خواهان کیفیت بالائی از زندگی و میل به دانستن دارد، لذا معانی متعددی برای زندگی هست و هیچ معنی و تعریفی از زندگی کاملترین نظر نیست، لذا می توان  معنای متعددی برای حقیقت زندگی بیان نمود.

وی در بخش پایانی سخنان خود میل  به دانستن و رفع جهل و میل  به زیبایی را از ویژگی های مهم انسان بیان کرد و یادآور شد: فلسفه استدلال های خاص خود را دارد و هرکاری که می کنید، فلسفه شماست و سعادت و بدبختی انسانها با دلایل آنها مشخص می شود.

همین گزارش حاکی است؛ رونمایی از کتاب درجستجوی معنای زندگی از دیگر برنامه های این مراسم بود که این کتاب شامل  مجموعه مقالات مراسم نکوداشت دکتر محمود نوالی است که به قلم  بیش از 22نفر از اساتید گروه فلسفه و شاگردان وی از سوی گروه فلسفه دانشگاه تبریز انتشار یافته است.