برگزاری برنامه های متنوع به مناسبت اربعین حسینی در دانشگاه تبریز

۱۵ آبان ۱۳۹۷ | ۱۴:۱۵ کد : ۷۹۹۷ رویدادها و اطلاعیه ها

هم‌زمان با اربعین سید و سالار شهیدان و هم‌نوا با خیل عظیم ده­ها میلیونی زائران اربعین، به همین مناسبت، برنامه‌های متعددی توسط کانون‌ها و تشکل‌های دانشجویی و با پشتیبانی مدریت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه تبریز برگزار شد.

برگزاری محفل شعر اربعینیان در بیت نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه‌ی محبوب تبریز، حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل هاشم، از جمله این برنامه‌ها بود که با شعرخوانی شاعرانی از دانشگاه‌های تبریز، علوم پزشکی تبریز، آزاد اسلامی واحد تبریز، آزاد اسلامی واحد هریس، صنعتی سهند و شهید مدنی آذربایجان برگزار شد.

در این محفل که به همت کانون شعر و ادب دانشگاه تبریز برگزار شد، نماینده ولی‌فقیه در استان، ضمن ارزشمند خواندن شعر متعهد تأکید نمودند: شعر اثر بسیار خوبی در رساندن پیام و ارتباط با عموم مردم دارد و چه‌بسا برخی از مسائل و مطالبی را که نمی‌توان با سخنرانی به مردم ارائه کرد، به‌وسیله‌ی شعر این مهم صورت می‌گیرد و ما این موضوع را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که شرکت شعرا برای تهییج جوانان جهت حضور در جبهه‌های حق علیه باطل بسیار مؤثر بود که ازجمله‌ی این شاعران می‌توان به استاد شهریار اشاره کرد.

حضرت حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل هاشم در بخش دیگری از سخنان خود افزودند: یکی از عمده دلایل پیشرفت و تمایل جوانان به شعر و شاعری، در سایه‌ی اهمیتی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی به مقوله‌ی شعر دارند و خودشان برای برگزاری برنامه‌های شعر وقت می‌گذارند و در این زمینه صاحب‌نظر هستند.

برگزاری نمایشگاه رهروان قافیه‌ی عشق نیز، از دیگر برنامه‌های فرهنگی است که توسط کانون فرهنگی دانشجویی منتظران و باهدف ایجاد فضای اربعین در نگارخانه‌ی شهید آوینی واقع در ساختمان مرکزی دانشگاه تبریز به مدت یک هفته از یکم تا هفتم آبان ماه برگزار شد.

این نمایشگاه شامل سه غرفه بود که غرفه‌ی فروشگاه اربعین مختص فروش کتاب، پیکسل و تابلوهای مذهبی- مهدوی بود و در غرفه‌ی مهدویت، فرم‌های عضویت در کانون، بروشورهای مهدوی، بروشورهای فعالیت‌های کانون عرضه می‌شد و در غرفه‌ی خیریه، نقاشی‌ها و کاردستی‌هایی کودکان کم شنوا و ناشنوای بی‌بضاعت به معرض نمایش درآمد.

عصر شعر اربعین در محل نمایشگاه رهروان قافله عشق با عنوان «محفل شعر اربعین» از دیگر برنامه‌های ادبی بود که در حال و هوای اربعین سید و سالار شهیدان، امام حسین (ع) با حضور شاعران دانشگاه تبریز و به همت کانون های شعر و ادب و منتظران دانشگاه  در تاریخ هفتم آبان برگزار شد و شاعران در این محفل، ضمن شعرخوانی، ارادت قلبی خویش را به نهضت حسینی نشان دادند و در پاسداشت حرکت عظیم و میلیونی پیاده‌روی اربعینیان، سروده‌های خود را ارائه کردند.

اعزام دانشجویان به همایش عظیم پیاده‌روی اربعین، از دیگر برنامه‌های فرهنگی صورت گرفته در دانشگاه تبریز است که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه انجام شد و حدود 80 نفر از دانشجویان به این سفر معنوی اعزام شدند.

همچنین، برگزاری مسابقه هنری اربعین، عنوان برنامه‌ای است که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه در قالب‌های عکس، فیلم کوتاه، شعر،  طراحی، خوشنویسی، داستان، پادکست برگزار می‌شود و هنرمندان فرصت دارند تا آثار خود را تا بیستم آبان به مجموعه‌ی بسیج دانشجویی تحویل دهند.

در همین راستا، ایستگاه صلواتی اربعین نیز توسط هیئت شهدای گمنام دانشگاه تبریز در مقابل ساختمان امور دانشجویی دانشگاه برپا شده و در راستای انعکاس حال و هوای اربعین در فضای دانشگاه و موکب‌های بین راهی اربعینیان، از دانشجویان پذیرایی کردند.

همچنین موکب اربعین توسط کانون مدافعان حرم دانشگاه تبریز از سی‌ام مهر تا  یازدهم آبان برپا شده و 15 نفر از اعضای این کانون در حال خدمت‌رسانی به زائرین اربعین حسینی بودند.

اضافه می نماید: «جا ماندگان از قافله اربعین» نیز عنوان مراسمی است که در تاریخ 22 آبان توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.