راه اندازی دستگاه کروماتوگرافی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر

۲۵ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۰۴ کد : ۷۳۶۹ رویدادها و اطلاعیه ها

دستگاه کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی (GC-MS) در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر وابسته به دانشگاه تبریز راه اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، با اعلام این خبر گفت: با توجه به اعلام نیاز متقاضیان دانشگاهی و خارج دانشگاه و در راستای پیشبرد اهداف پژوهشی و آموزشی، دستگاه کروماتوگرافی گازی- طیف سنج جرمی (GC-MS) با پیگیری و تلاش همکاران در این دانشکده راه اندازی شده است.

دکتر ذبیح الله نعمتی، افزود: این دستگاه در ابتدا در قسمت کروماتوگرافی گازی ترکیبات مختلف را جدا سازی کرده و سپس با استفاده از یونیزاسیون مولکول های تشکیل دهنده هرکدام از این ترکیبات و مشخص کردن الگوی m/z آنها، در قسمت طیف سنج جرمی، ترکیبات مختلف را با مقایسه این الگوها با الگوهای موجود در کتابخانه خود شناسایی می کند.

دکتر نعمتی با اشاره به کاربرد این دستگاه، اضافه کرد: شناسایی نمونه های مختلف در غلظت های پیکوگرم از نظر مولکولی، شناسایی مواد موثره اسانس های انواع گیاهان دارویی به خصوص گیاهان حاوی روغن های فرار، تشخیص وجود ترکیب یا ماده سمی خاص در مواد غذایی و کمی سازی ترکیبات شناسایی شده از جمله کاربردهای این دستگاه است.

وی با اشاره به مشخصات دستگاه کروماتوگرافی نیز گفت: این دستگاه محصول شرکت Agilent کشور ایالات متحده آمریکا بوده و  مشخصات بخش کروماتورگرافی (GC)، طیف سنجی جرمی (MS) و ستون کاپیلاری آن به ترتیب 7890B GC system، 5977A MSD و HP 5MS (30 m × 0.25 mm, film thickness 0.25 µm) است.

رییس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر  با تاکید به اینکه این دستگاه حدود 4 سال پیش با هزینه ای بالغ بر چهارمیلیارد و پانصد میلیون ریال خریداری شده است یادآور شد: مقرر گردیده است که این دستگاه به عنوان آزمایشگاه مرکزی همکار شروع به ارائه خدمات بنماید.