دکتر عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم؛ دانشگاه تبریز، دانشگاهی برتر، تاثیرگذار و پیشروی کشور است

۰۴ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۵ کد : ۷۲۸۷ اخبار تصویری

در نشست شورا و هیات ممیزه دانشگاه تبریز، دکتر عبدالرضا باقری قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری این دانشگاه را دانشگاهی برتر، تاثیرگذار و پیشروی کشور دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با بیان اینکه دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه های برتر، تاثیرگذار و پیشروی کشور است، گفت: دانشگاهی با این ویژگی ها با توجه به ظرفیت های که دارد، باید در عرصه توسعه همکاری های بین المللی، جذب دانشجویان خارجی و حرکت به سمت دانشگاه های کارآفرین پیشگام باشد.
دکتر عبدالرضا باقری با تاکید بر اینکه دانشگاه های سطح یک و تاثیرگذار کشور باید در حل مشکلات جامعه و نیاز مردم و جامعه بوجود بیایند، تصریح کرد: امروز مردم حضور وزارت بهداشت را به خاطر خدماتی که در عرصه پزشکی، درمانی و بهداشتی به جامعه ارایه می کند، لمس می کنند اما حضور و نقش وزارت علوم برای حل مشکلات مردم و جامعه به خوبی تبیین نمی شود.فلذا اگر در گذشته به خاطر مطالبات اجتماعی به تعداد دانشگاه های کشور افزود شده اما در حال حاضر باید به سمت کیفیت گرایی  و حضور موثر در جامعه برویم.
رییس مرکز هیات های امنا و هیات ممیزه مرکزی حرکت دانشگاه ها به سمت دانشگاه های کار آفرین، توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه، اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک با سایر دستگاه و سازمان ها به منظور حل مشکلات جامعه و حضور در بطن جامعه تعیین کننده بیان کرد و خاطر نشان شد: دانشگاه های هر منطقه با توجه به پتانسیل هایی که در خود دارند باید در این عرصه ها اقدام به حرکت نماید که وزارت علوم نیز در این راستای ماموریت محور نمودن دانشگاهها و انتخاب مدیران متعهد و کاردان و برنامه محور حرکت می کند.
وی تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش های مختلف را در شکوفایی و آبادانی کشور ضروری دانست و یادآور شد: ماموریت خاص هر دانشگاه این است که در حد توان با اجرای طرح و پروژه به حل مشکلات منطقه علی الخصوص مسائل اقتصادی و صنعتی آن کمک نماید.
قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با بیان اینکه آموزش عالی کشور در طول چهار دهه با وجود برخی مشکلات، به برکت این انقلاب توفیقات و رشد قابل توجهی در بخش های مختلف داشته است، تصریح کرد: قبل از انقلاب در دانشگاه های کشور در چند رشته، نیروی انسانی تربیت می شد که این امر باعث خروج  بسیاری از دانشجویان از کشور  برای ادامه تحصیل می شد اما بعد از انقلاب به خاطر توانمندیهایی که در کشور ایجاد شده امروزه در همه رشته ها، نیروی ماهر و متخصص تربیت می شود.
رییس دانشگاه تبریز نیز در این آیین ضمن ارایه گزارشی از وضعیت فعلی این دانشگاه گفت: دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران تاسیس شده و به عنوان یکی از قدیمی ترین و درخشان ترین دانشگاه کشور است، اما سابقه آموزش عالی در این منطقه به بیش از 700 سال بر می گردد.
دکتر محمدرضا پور محمدی، با بیان اینکه سابقه درخشان این دیار در حوزه آموزش عالی و وجود دانشگاه ربع رشیدی را مایه افتخار دانست و یادآور شد: دانشگاههای بزرگ و قدیمی بیش از 70 درصد علم کشور را تولید می کنند اما با توجه به کمیت گرایی گذشته، این مقدار از منابع را در اختیار ندارند در حالیکه ساختمانها، تاسیسات و آزمایشگاههای آنها بدلیل قدیمی بودن نیاز به بازسازی دارند.لذا انتظار دانشگاه تبریز  و اساتید آن حمایت بیشتر مالی از سوی وزارت علوم و دادن اختیارات بیشتر به دانشگاههای سطح یک کشور است.
رییس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به برنامه های راهبردی این دانشگاه افزود: حرکت به سمت دانشگاه ها در حد تراز بین المللی، جذب دانشجویان خارجی، توسعه همکاری های بین المللی، ارتباط صنعت و دانشگاه و ... از جمله ماموریت های این دانشگاه است.

همین گزارش حاکی است: در این مراسم دکتر محمدعلی حسین پورفیضی رییس پارک علم و فناوری استان در خصوص عملکرد پارک استان و مشکلات پارک ها، دکتر محمدتقی اعلمی رییس دبیرخانه جذب هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص قوانین جذب و ارتقاء و هیات ممیزه و لزوم بازنگری در آنها، دکتر ناصر تقی زادیه رییس دانشکده مهندسی عمران در خصوص سیاست کلان وزارت علوم در پذیرش دانشجو و ارتقای اعضای هیات علمی، دکتر جواد اشرفی رییس دانشکده دامپزشکی در خصوص نحوه اختصاص بودجه پژوهشی و عمرانی، دکتر سیدرضا مجیدی رییس دانشکده شیمی در خصوص ماموریت جدید وزارت علوم در قبال فارغ التحصیلان، جذب دانشجو و استقلال دانشگاهها، دکتر الله شکر اسداللهی عضو هیات ممیزه دانشگاه در خصوص ارتقاء دانشگاه و توسعه ارتباط دانشگاه با جامعه،  دکتر داود مختاری مدیر امورآموزشی دانشگاه در خصوص  مسائل آموزشی و دکتر باب الله حیاتی رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در خصوص استفاده بیشتر از پتانسیل اساتید نمونه کشوری پس از بازنشستگی  به ارایه نکته نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و در ادامه قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و  رییس مرکز هیات های امنا و هیات ممیزه مرکزی به برخی دیدگاه ها و سوالات پاسخ داد.
لازم به ذکر است: بازدید از مرکز رشد و نوآوری و ساختمان در حال احداث این مرکز از دیگر برنامه های حضور دکتر باقری در دانشگاه تبریز بود.