مراسم روز جهانی نجوم در دانشگاه تبریز برگزار شد

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۴ کد : ۷۰۵۴ رویدادها و اطلاعیه ها

مراسم روز جهانی نجوم در پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز و از سوی انجمن علمی دانشجویی نجوم برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز با اعلام اینکه هر ساله از اواخر فروردین‌ تا اواخر اردیبهشت‌ماه در اکثر کشورهای دنیا یک روز به روز جهانی نجوم اختصاص داده می‌شود، گفت: در این روز کلیه علاقمندان به نجوم (آماتور و متخصص)، بصورت عمومی اقدام به رصد آسمان با استفاده از تلسکوپ های کوچک می نمایند.
دکتر سهراب احمدی، با اشاره به اینکه امسال نیز در روز اول اردیبهشت‌ماه، این پژوهشکده جشن روز نجوم را با همکاری انجمن نجوم آیاز (گروه آیس‌پیکس) و دانشجویان علاقمند برگزار نمود، افزود:  حدود 250 نفر از خانواده‌های ادانشگاهیان دانشگاه تبریز و دانشجویان، ابتدا با هدف برگزاری روز نجوم، تعاریف نجوم آماتوری، آکادمیک و همچنین جایگاه و موقعیت زمین در کل عالم آشنا شدند.
رییس پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره‌شناسی دانشگاه تبریز اضافه کرد: به دلیل تعداد زیاد شرکت‌کنندگان شرکت کنندگان در دو مرحله و گروه‌های 20 نفره، تحت نظر لیدرهای مشخص شده، در شش غرفه با "مفاهیم کلی در دو موضوع آشنایی با منظومه شمسی و آسمان شب" آشنا شدند.
وی خاطر نشان شد: پس از آموزش عملی آشنایی با انواع تلسکوپ و نحوه کار آنها شرکت کنندگان به رصد خورشید، ماه و سیاره زهره پرداخته و نحوه استفاده از نجوم برای "مسیریابی و قبله‌یابی" تور نجوم در زیر گنبد افلاک نما با نمایش اجرام و صورت‌های فلکی آموزش دیدند.
لازم به ذکر است: دکتر آنیا صمدی (پژوهشگر پسا دکتری اخترفیزیک پژوهشکده) و جواد ابراهیم زاده  به عنوان اساتید آموزش در این رصد حضور داشتند وغرفه‌هایی برای آموزش نجوم و نقاشی کودکان همراه با فروش کتاب و محصولات نجومی نیز در محوطه پژوهشکده برپا شده بود.