شاخص های ارزیابی ارتقا دانشگاه ها به تراز بین المللی در دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت

۰۴ دی ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۷ کد : ۶۵۵۰ اخبار

شاخص های ارزیابی ارتقاء دانشگاه ها به تراز بین المللی با حضور دکتر سعید سمنانیان، عضو کمیته نظارت و هدایت طرح ارتقا دانشگاه های منتخب به تراز بین المللی در دانشگاه تبریز مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز در این نشست گفت: در  سالهای گذشته در بین هزار دانشگاه دنیا اسمی از دانشگاه های ایران وجود نداشت ولی امروزه با تلاش اساتید و دانشمندان کشور 14 الی 18 دانشگاه ایران در میان دانشگاه های تاثیر گذار دنیا قرار دارند.
دکتر محمد رضا پورمحمدی در ادامه با اشاره به  تولید علم و فناوری در دانشگاه تبریز و تاثیر آن در رتبه بندی های معتبر بین المللی افزود: بر همین اساس در رتبه بندی اخیر تایمز ۱۸ دانشگاه از ایران در این فهرست قرار داشتند که دانشگاه تبریز در میان دانشگاه‌های جامع به همراه دانشگاه تهران با قرار گرفتن در رده ۶۰۱ تا ۸۰۰ جایگاه نخست کشور را کسب کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه در دنیای امروز رمز بقای هر کشور و ملتی به میزان توسعه علم و فناوری وابسته است، تصریح کرد: با توجه به این راهبرد، دولت باید برای رقابت دانشگاه های کشور در تراز بین المللی، زیرساخت های لازم را فراهم نماید.
عضو کمیته نظارت و هدایت طرح ارتقا دانشگاه های منتخب به تراز بین المللی نیز در این آیین ضمن تشریح شاخص های ارزیابی ارتقاء دانشگاه ها به تراز بین المللی گفت: در این طرح ملی پس از حمایت ده ساله، 5 دانشگاه و 5 واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی ارتقا خواهند یافت.
دکتر سعید سمنانیان، در ادامه با اشاره به برخی اهداف و دستاوردهای مورد انتظار از این طرح افزود: ایجاد تحول در روند معمول و روزمره نظام دانشگاهی، تاثیر برروی فضای آکادمیک و سرعت بخشی به حرکت علمی موجود کشور، تزریق امید هرچه بیشتر در جوانان و اقشار دانشگاهی و جذب افراد مستعد و توانمند در بین اساتید و دانشجویان و صرف زمان بیشتر در فعالیت های علمی از جمله اهداف این طرح است.
به گفته مشاور معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جلوگیری از فرار مغزها، جذب متخصصین توانمند ایرانی خارج کشور، افزایش ارتباطات علمی بین المللی و بهره گیری از علم دیگران، افزایش تربیت دانشجو برای کشورهای منطقه، ایجاد فضای رقابت علمی در بین دانشگاهیان، سوق دانشگاهها و پژوهشگاهها به موسسات نسل سوم و جامعه محور و تاثیر غیر مستقیم در رشد دیگر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور از دیگر اهداف آن است.
لازم به ذکر است، این نشست با حضور اعضای شورای راهبری دانشگاه در طرح ارتقا دانشگاه به تراز بین المللی برگزار شد.
همین گزارش حاکی است: در همین راستا کارگاه آموزشی  با حضور روسا و معاونین پژوهشی دانشکده ها، مدیران گروه،اعضای هیات علمی و جمعی از دانشجویان و محققان پسا دکتری در سالن باران مرکز نوآوری دانشگاه تبریز  توسط دکتر سمنانیان یرگزار شد.