آغاز به کار همایش الکترونیک خودرو در دانشگاه تبریز

۲۳ آبان ۱۳۹۶ | ۰۹:۴۵ کد خبر : ۶۴۰۱ اخبار

از سلسله همایش های پیمایش فناوری های الکترونیک، همایش دو روزه الکترونیک خودرو با حضور متخصصان این عرصه در دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در  افتتاحیه این همایش گفت: در گذشته، دانشگاه ها آموزش محور بودند ولی با پیشرفت ها و نیازهای جدید به پژوهش محور و امروز نیز، تبدیل به دانشگاه های کارآفرین شده اند که دانشگاه تبریز نیز در این مسیر در حال حرکت بوده و به موفقیت های بسیاری دست یافته است.
دکتر محمد مقدم واحد افزود: کسب رتبه نخست توسط دانشگاه تبریز به همراه دانشگاه تهران در رتبه بندی تایمز از جمله این افتخارات است. ضمن آنکه اخیرا نیز در سیستم رتبه بندی جدید یو اس نیوز؛ بر اساس شاخص های این رتبه بندی در بخش موضوعی رتبه ۱۵۲ دنیا را در بخش مهندسی به دست آورده ایم.
معاون پژوهش و فناوری اضافه کرد:  همچنین مرکز رشد واحدهای فناور با 70 واحد و مرکز نوآوری با مساحت بیش از 4 هزار متر مربع برای استقرار تیم‌های نوآور آمادگی همکاری با صنایع را دارد.
وی افزود: همچنانکه تولید واکسن کولی باسیلوس طیور برای اولین بار در کشور به منظور بی‌نیازی از واردات این واکسن، تولید واکسن دوگانه کولی باسیلوس و آنفلوانزای طیور، دستیابی به دانش فنی تصفیه پساب شرکت مس آذربایجان و خارج شدن این شرکت از لیست شرکت‌های آلوده کننده محیط زیست، کنترل پساب‌های شرکت پگاه تبریز، دستیابی به دانش فنی تصفیه پساب آلوده به مواد عالی مضر شرکت پتروشیمی تبریز و اصلاح فرایند تولید نخودچی به منظور کاهش بیماری‌های تنفسی در قطب تولید نخودچی کشور در ممقان تنها بخشی از اقداماتی است که توسط متخصصان و اساتید دانشگاه تبریز انجام یافته است.
بر پایه همین گزارش، رییس مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز نیز در این همایش، ضمن معرفی اجمالی دانشکده برق و کامپیوتر گفت: این دانشکده با حدود 1800 دانشجو و 60 نفر کادر، یکی از بزرگترین دانشکده های دانشگاه تبریز محسوب می شود. و  با داشتن آزمایشگاه های مجهز تحقیقاتی، امکانات منحصر به فرد، فضاهای آموزشی و تالارهای مناسب، در راستای اهداف علمی- پژوهشی کشور و تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد گام برمی‌دارد.
دکتر کوزه کنانی افزود: مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز نیز با توجه به چالش های موجود، از صنایع بهره می گیرد. در راستای این همایش نیز از مسئولین حوزه های مدیریت پسماند شهر، محیط زیست، منابع طبیعی و آلاینده های محیط زیست دعوت شد تا چالش های پیش رو بررسی و طرح شود که بیش از 20 طرح ارایه شده و 8 طرح برگزیده شد.
وی در ادامه گفت: طرح های برتر در مرکز نوآوری دانشگاه تبریز به مدت 9 ماه مستقر شده و سپس به مرکز رشد منتقل خواهند شد و به مدت 3 سال فرصت دارند تا طرح ها را به محصول تبدیل کنند.
شایان ذکر است: سخنرانی دکتر علی جهانگیری، مدیر منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی با موضوع معرفی منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی، دکتر اسماعیل نجفی اقدم دبیر شبکه فناوری ارتباطات و میکروالکترونیک ربع رشیدی با موضوع گزارش فعالیت های شبکه فام استان آذربایجان شرقی، مهندس فرصاد جان احمدی رییس اداره ارزیابی طرح های صحا با موضوع حمایت از سرمایه گذاری در بخش الکترونیک خودرو و دکتر آرش رنجبران رییس دانشگاه آزاد ایلخچی با موضوع سیستم های پیشرفته ترمز از دیگر برنامه های این همایش است.
همچنین، در ادامه، مهندس محمدرضا زمانلو، مدیر عامل شرکت طراحی مهندسی و ساخت تجهیزات و ابزارآلات سایپا با موضوع راهبرد توسعه صنعت خودرو در کشور، دکتر احمد اکبری عضو هیات علمی گروه کنترل دانشگاه صنعتی سهند با موضوع سیستم های کنترل ایمنی فعال در حوزه خودروهای نسل جدید و دکتر محمدصادق ذبیحی دبیر ستاد فناوری های لیزر فتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی و فناوری با موضوع فناوری فوتونیک پیشرانه اقتصادی به سخنرانی پرداختند و در پایان، نشست تخصصی با موضوع فعالان حوزه لیزر، فتونیک و ساختارهای میکرونی برگزار می شود.

ضمنا، سخنرانی دکتر مجتبی سعیدی از صا ایران با موضوع کاربرد سلول های خورشیدی و باتری ها در محرک های الکترونیکی، مهندس حسن قدس معاون پژوهشی صاایران با موضوع معرفی زیست بوم دانش بنیان در صنعت الکترونیک و بازتعریف نقش ها در اقتصاد مقاومتی، دکتر کرم دل رییس مرکز میکرو ماشین ارومیه با موضوع معرفی خدمات مرکز میکرو ماشین ارومیه، دکتر اصغر محمدیان عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با موضوع اینترنت اشیاء و کاربرد آن در خودرو، مهندس محمدعلی سلطانی رییس هیات مدیره انجمن برق و الکترونیک استان، مهندس چن فعال اقتصادی و مدیر عامل هلدینگ چین، دکتر هادی ولادی، دانشیار دانشگاه تبریز با موضوع سنسورهای MEMS در خودرو و کارگاه طراحی مدارات مجتمع آنالوگ و دیجیتال و کارگاه علمی آشنایی با خودروهای هایبرید و سیستم های الکترونیکی آن، از دیگر برنامه های این همایش است.
اضافه می نماید: همایش الکترونیک خودرو توسط منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی و با همکاری دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز در تالار کهربای این دانشکده در حال برگزاری است.