با حضورمعاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد؛ نشست هم اندیشی روسا و معاونان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان در دانشگاه تبریز

۲۰ آبان ۱۳۹۶ | ۱۷:۱۶ کد خبر : ۶۳۹۲ اخبار تصویری
با حضورمعاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و  فناوری برگزار شد؛  نشست هم اندیشی روسا و معاونان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان در دانشگاه تبریز

نشست هم اندیشی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با روسا و معاونان پژوهشی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استان، با موضوع پژوهش و فناوری در دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست روند علمی و برنامه های کلان توسعه علم و فناوری را رو به جلو عنوان کرد و گفت: با توجه به اسناد بالادستی و جهت گیری های موجود در جهان، دانشگاههای ما به دنبال مراکز نوآوری، رشد، کارآفرینی و ... هستند که همه اینها، نوید حرکت رو به جلو را می دهد.
دکتر وحید احمدی افزود: اگر در سال های گذشته، شاهد رشد کمّی در بحث تولیدات علمی بودیم، اما امروز در کنار آن، رشد کیفی را نیز شاهد هستیم، به طوری که اگر تا سال قبل، تنها یک یا دو دانشگاه در پایگاه های معتبری همچون لایدن و تایمز رتبه برتر را کسب می کردند، الان تعداد این دانشگاه ها به ۱۸ رسیده است.
وی همچنین به مقایسه تولیدات علمی و مقالات نسبت به سال های قبل پرداخت و گفت: اگر میزان تولید مقالات برتر در ۲۰۱۲ زیر ۷ دهم درصد بود، الان این مقدار به 9/2 رسیده و از نظر رشد کمّی مقالات هم از ۸ دهم درصد به ۲/۲ رسیده ایم که بسیار مطلوب است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری های کاربردی و  ماموریت گرا کردن پژوهش را از اولویت های این وزارت عنوان کرد و متذکر شد: اگر دانشگاه ها اساتید را موظف به تدوین برنامه های ۳ و یا ۵ ساله کنند و با تعریف امتیازاتی از قبیل ترفیع، برنامه های آنها را پیگیری کنند، در آینده نزدیک، بسیاری از پایان نامه ها کاربردی تر خواهد بود.
دکتر وحید احمدی همچنین اصلاح آموزش و افزایش مهارت افزایی دانشجویان را یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی وزارت علوم عنوان کرد و گفت: در همین راستا، با تعریف دوره های مهارت آموزی و آموزش های آزاد در کنار دوره تحصیلی، می توان توانمندی های دانشجویان را برای کاریابی بعد از فراغت از تحصیل بالا برد.
بر پایه همین گزارش، رییس دانشگاه تبریز نیز در این نشست، جایگاه ایران را در تولیدات علمی مطلوب عنوان کرد و گفت: ایران اسلامی توانسته است در حوزه های علم و فناوری روند رو به رشدی را طی کند، بطوریکه در تولید علم در منطقه و جهان اسلام، ایران رتبه نخست را داراست و در شتاب علمی نیز در سطح جهان، جایگاه بسیار خوبی داریم.
دکترمحمدرضا پورمحمدی یادآور شد: در سال های اخیر، وزارت علوم، تلاش های زیادی را برای پیشرفت علمی دانشگاه ها انجام داده است و به نوعی ریل گذاری از مرحله مقاله نویسی به سمت تولیدات علمی و تبدیل به محصول و ثروت انجام گرفته است.
وی آینده رشد علمی کشور را بسیار روشن خواند و افزود: باید در نظر داشت که شتابزدگی در سرعت علمی زیاد هم مقبول نیست؛ چرا که پیشرفت های علمی زمان بر هستند و در کنار شتاب علمی نباید از اولویت های دیگر غافل شد.
بر پایه همین گزارش، در این نشست همچنین تنی چند از روسا و معاونان پژوهشی دانشگاه های استان به ارایه نقطه نظرات خود  در خصوص مسائل پژوهشی پرداختند.