با حضور پروفسور ثبوتی دردانشگاه تبریز، طرح ارتقاء دانشگاه به تراز بین المللی بررسی شد

۲۰ آبان ۱۳۹۶ | ۱۱:۲۷ کد خبر : ۶۳۸۸ اخبار
با حضور پروفسور ثبوتی دردانشگاه تبریز،  طرح ارتقاء دانشگاه به تراز بین المللی بررسی شد

طرح ارتقاء دانشگاه به تراز بین المللی، با حضور پروفسور یوسف ثبوتی، ناظر این طرح در قالب کارگاه بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز در افتتاحیه این مراسم با اشاره به اهمیت انتخاب این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاه های نامزد ورود به طرح فوق از سوی وزارت علوم گفت: دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران به عنوان قدیمی ترین دانشگاه ظرفیت های زیادی دارد که نشانه بارز این امر حضور در رتبه بندی های مهم بین المللی و نیزجدیدترین سطح بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی و قرار گرفتن دانشگاه تبریز در بین هفت دانشگاه جامع بین المللی کشور است.

دکتر محمدرضا پورمحمدی، در ادامه با اشاره به آیین نامه راهبری ارتقای دانشگاه تبریز به تراز بین المللی افزود: شناسایی نقاط ضعف و قوت و فرصت ها و تهدیدهای دانشگاه، تقویت زمینه های تصمیم سازی و سیاست سازی، ایجاد زمینه افزایش بهره وری، تعمیق و اشاعه فرهنگ بین المللی شدن در دانشگاه، تقویت زمینه های پاسخگویی دانشگاه به ذینفعان درونی و بیرونی، تقویت تضمین کیفیت نظامند دانشگاه، شناسایی و کاربست عامل های تضمین کننده اجرای طرح ارتقا دانشگاه به تراز بین المللی و ... از جمله این اقدامات است.

وی توسعه علم و فناوری با توجه به نیاز روز جامعه، گسترش مرزهای دانش و کمک به رفع چالش های محلی، ملی و منطقه ای را از جمله دیگر ماموریت های این دانشگاه در تراز بین المللی عنوان کرد و یادآور شد: در سال های اخیر با توجه به پتانسیل های که در حوزه های مختلف در این دانشگاه وجود داشته و دارد گام موثری در این راستا برداشته شده است و در ادامه راه با تلاش دانشگاهیان می خواهیم این روند رو به رشد داشته باشد.

رییس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود خواستار دادن اختیار تام به دانشگاه های جامع و برتر کشور شد.

پروفسور یوسف ثبوتی، ناظر طرح ارتقای دانشگاه تبریز به تراز بین المللی نیز در سخنانی گفت: دستاوردهای دانشگاه های ایران در مقایسه با سایر تولیدات نهادها و دستگاه ها بهتر بوده چرا که در بیرون از مرزها تولیدات دانشگاه های ما خریدار دارند.

به گفته وی دانشگاه ها راهگشای جامعه هستند و به نظر می رسد دانشگاه های کشورمان وظیفه خودشان را در حوزه های مختلف جامعه به خوبی ایفا کرده اند و اگر  در این راستا به تراز بین المللی سایر دانشگاه های جهان نیز توجه شود بهتر از اینها می توان عمل کرد.

نماینده ایران در مجمع فرهنگستان‌های علوم جهان در بخش دیگر سخنان خود افزود: دانشگاه های ایران برای رسیدن به تراز بین المللی باید دو اولویت اصلی یعنی یاد دادن و یاد گرفتن را با تدوین برنامه های به موقع و درست، داشتن نظم و انضباط، نظارت برای اجرای کارهای خویش را در دستور کار خویش قرار دهند و همچنین برای رسیدن به اهداف تعیین شده به موقع موانع سر راه خویش را بردارند.

پرفسور ثبوتی اضافه کرد: در اجرای برخی برنامه ها از جمله جذب دانشجویان خارجی باید اختیارات لازم به دانشگاه داده شود و در این زمینه نیز ضروری است از سوی وزارت علوم و دولت حمایت های لازم صورت گیرد.

همین گزارش حاکی است: پس از نشست افتتاحیه،  برگزاری کارگاه برای اساتید دانشگاه تبریزدر تالار یشم دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر از دیگر برنامه های حضور پروفسور ثبوتی در این دانشگاه بود.

خاطرنشان می شود: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از دانشگاه های نامزد و منتخب حمایت ویژه می نماید تا طی 10 سال خود را به تراز 200 دانشگاه مطرح بین المللی برسانند و در همین راستا و پس از انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان یکی از دانشگاه های نامزد برای ارتقاء دانشگاه به تراز بین المللی، طرحی  توسط تیم متخصص متشکل از نمایندگان گروه های عمده تحصیلی و مدیران حوزه های مربوطه، زیر نظر دکتر قاسم زاده قائم مقام رییس دانشگاه تهیه شده و دائما در حال پایش است.