در رتبه بندی های معتبر جهانی، دانشگاه تبریز در بین برترین های دنیا قرار گرفت

۲۶ مهر ۱۳۹۶ | ۱۲:۰۴ کد : ۶۳۲۲ اخبار

دانشگاه تبریز در رتبه بندی جهانی تایمز و پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی (ISI-ESI)، در سه رشته موضوعی در جمع  برترین دانشگاه های دنیا قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اعلام این خبر و با بیان اینکه در رتبه بندی کلی اخیر تایمز، دانشگاه تبریز جایگاه مناسبی را کسب کرده بود، گفت: این موسسه جایگاه دانشگاه ها را به صورت موضوعی و با جزئیات منتشر نموده که در این رتبه بندی ۷ دانشگاه کشور در زمره ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفته اند.

دکتر محمد مقدم واحد افزود: دانشگاه تبریز با قرار گرفتن در رده ۴۰۱ تا۵۰۰، رتبه مقام دوم را در میان دانشگاه های جامع کشور  بعد از دانشگاه تهران در رشته مهندسی و تکنولوژی به دست آورده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز افزود: همچنین این دانشگاه پس از دانشگاه های نوشیروانی بابل، تهران و صنعتی شریف همردیف با دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان  و گیلان قرار دارد.

وی تصریح کرد: زیر شاخه های تعیین کننده برای رتبه بندی در  موضوع مهندسی و تکنولوژی شامل مهندسی برق، مکانیک، عمران، شیمی و مهندسی عمومی بوده است.

دکتر مقدم واحد همچنین با تاکید بر اینکه این دانشگاه بر اساس بررسی پایگاه شاخص های اساسی علم آی.اس.آی ( ISI – ESI )، در جمع موثرترین دانشگاه های دنیا در رشته های موضوعی علوم کشاورزی و علوم گیاهی و دامی قرار گرفته، اضافه کرد: در این رتبه بندی ۹ دانشگاه کشور در جمع موثرترین دانشگاه‌های دنیا در رشته‌های موضوعی علوم کشاورزی و علوم گیاهی و دامی قرار گرفته‌اند که در این میان دانشگاه تبریز در حوزه علوم کشاورزی در بین دانشگاه های جامع رتبه پنجم را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه تبریز اخیرا نیز در سیستم رتبه بندی جدید یو اس نیوز؛ مقام سوم را در بین دانشگاه های جامع کشور بدست آورده بود که بر اساس شاخص های این رتبه بندی در بخش موضوعی نیز رتبه ۱۵۲  دنیا را در بخش مهندسی و ۳۷۵ دنیا را در شیمی از آن خود کرده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با بیان اینکه پایگاه شاخص‌های اساسی علم بر اساس میزان استنادهای دریافتی یا اثرگذاری مقالاتی که توسط دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی صورت می‌گیرد، آن دسته از دانشگاه هایی را که به لحاظ حجم استنادهای دریافتی در مجموع یک درصد برترها قرار گرفته باشند  معرفی می‌کند، افزود: این فهرست هر دو ماه یکبار روزآمد می‌شود، بنابراین امکان حذف یا اضافه شدن دانشگاه‌ها و موسسات جدید همیشه وجود دارد، علاوه بر این رتبه دانشگاه‌ ها و موسسات تحقیقاتی نیز به صورت مرتب بر اساس میزان فعالیت‌های اثرگذاری پژوهشی دانشگاه تغییر می‌کنند.

همین گزارش حاکی است: دانشگاه تبریز در حال حاضر با داشتن ۲۱ دانشکده، چندین مرکز تحقیقاتی و قطب علمی، بیش از ۲۴ هزار دانشجو و ۸۰۰ نفر هیات علمی به عنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر کشور مطرح است.