نشست تخصصی تربیت بدنی و بررسی ابعاد ایمنی و بهداشت در ورزش در دانشگاه تبریز برگزار شد

۰۴ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۵:۳۷ کد : ۶۳۲ رویدادها و اطلاعیه ها

نشست تخصصی “تربیت بدنی و بررسی ابعاد ایمنی و بهداشت در ورزش” با همکاری شهرداری تبریز،  مدیریت امور فناوری، کمیته  HSE دانشگاه، در دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر سعید دباغ نیکوخصلت، رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز، در این نشست با اشاره به اهمیت همایش گفت:  فاصله تولید علم با کاربرد آن در جامعه ما افزایش یافته و باید در راستای عملی تر حرکت نمود لذا با توجه منویات مقام معظم رهبری و با تاسی از شعار امسال مبنی بر اقدام و عمل، باید در این مسیر گام برداریم.
رییس دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه تبریز، با ذکر این نکته که ایران جزو ۱۶ کشور تولید علم در جهان است، افزودمنابع علمی ما غنی بوده و اطلاعات قابل قبولی در اختیار داریم ولی اقدام عاجلی برای تحقق و عملیاتی کردن علم نداریم، لذا فاصله و عمقی که بین عمل و ادعاها وجود دارد ما را به سمت چالش می کشد که چرا  کاربرد علم از جایگاه مناسبی برخوردار نیست و چه زمانی این شکاف برطرف خواهد گردید.
دکتر نیکوخصلت، اضافه کرد: فرهنگ تنها مقوله ای است که باید نهادینه گردد بنابراین باید ابتدا از سیستم آموزش و پرورش کشور برای تحقق فرهنگ سازی ورزشی استفاده شود.
وی، ورزش را یک پایلوت مناسب دانست و تصریح کرد: دانشگاه تبریز در این راستا کمیته ایمنی را راه اندازی کرده و باید با کمک ایمنی در ورزش به اعتلای این حوزه اقدام نمود.
دبیر کمیته ایمنی دانشگاه تبربز نیز در این نشست با اشاره به اینکه کمیته مذکور از سال ۹۱ فعالیت خود را آغاز نموده است گفت: هر شخص باید در شرایط ایمن کار کند به طوری که میزان آسیب ها به حداقل برسد تا محیطی امن برای دانشجویان و دانش آموزان به وجود آید.
دکتر سهیل عابر، افزود: با آموزش های تخصصی در این حوزه می توان تلفات و آسیب های حین کار و فعالیت را کاهش داد، زیرا ایمنی، یکی از الزامات توسعه پایدار در ورزش و زندگی بشر محسوب می گردد.
دبیر نشست تخصصی "تربیت بدنی و بررسی ابعاد ایمنی و بهداشت در ورزش" هم در این مراسم با اشاره به اینکه مباحث بهداشت و ایمنی ورزش باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد، گفت: نهاد
HSE به فراهم نمودن محیط کار مناسب به دور از خطرات و به رعایت اصول حفاظت از محیط زیست و توسعه زندگی ایمن تاکید دارد و تلفیقی از بهداشت، محیط زیست و ایمنی می باشد.
دکتر فاطمه عبدوی افزود: این نهاد از زمانی آغاز به فعالیت نمود که سوانح جانی رو به فزونی بود زیرا در آن دوران، استانداردهای عمومی برای اماکن کار ورزشی رعایت نمی شد و لذا ایزو تصدیق کرد که مقوله ایمنی، امنیت کاری قابل قبولی را به ارمغان می آورد.
خاطر نشان می شود:  در این نشست مباحث و موضوعات مختلفی از جمله ایمنی در اماکن ورزشی، نقش ورزش دوران کودکی در سلامتی، چالش های اشتغال و کارآفرینی در فارغ التحصیلان رشته تربیت بدنی، ارگونومی محیط کار و الزامات حقوقی ایمنی در ورزش و بهداشت در اماکن ورزشی، توسط اساتید و متخصصان این حوزه از دانشگاه های صنعتی شریف، تبریز، بوعلی سینا همدان و آزاد تبریز مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.