همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی آذربایجان در دانشگاه تبریز برگزار شد

۲۲ مهر ۱۳۹۶ | ۱۱:۴۱ کد : ۶۳۰۹ اخبار تصویری

سومین همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی آذربایجان، از سوی موسسه مطالعاتی تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه دانشگاه تبریز، با تجلیل از ۱۹ شاعر و مداح داخلی و خارجی در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز در این همایش گفت: از عمده ترین اهداف برپایی چنین همایش هایی؛ اشاعه فرهنگ حسینی در منطقه و تبیین راه و رسم سیدالشهداء در قالب ادبیات و هنر و گردهمایی شاعران، سخنوران و ادیبان در جغرافیایی فراتر از ایران است.
دکتر محمدرضا پورمحمدی همچنین با اشاره به پیشینه غنی فرهنگ حسنی در آذربایجان و شاعران و مرثیه سرایان بزرگ در این خطه  افزود: دانشگاه ها باید به حوزه ادبیات، بویژه ادبیات عاشورایی بیشتر توجه کنند. چرا که این حوزه، ادبیاتی غنی همراه با فرهنگ ناب زندگی برای جوامع بشریست.
بر پایه همین گزارش، حجت‌الاسلام عبدالحمید بنابی به عنوان سخنران تخصصی این همایش به جایگاه محرم و کربلا اشاره کرد و گفت: در سوره فجر که به سوره امام حسین(ع) مشهور است، به ده شب قسم خورده شده است که بر اساس نظر عالمان دینی، سه روایت مشهور در خصوص این ده شب مطرح است. برخی آن را دهه اول ذی حجه، برخی دهه آخر رمضان و برخی دیگر، این ده شب را، دهه اول محرم می دانند که این دیدگاه از جایگاه رفیع محرم و عاشورا حکایت دارد.
این خطیب تبریزی در ادامه با اشاره به فلسفه قیام امام حسین(ع) افزود: باید به این نکته مهم دقت شود که امام حسین (ع) با آگاهی کامل به کربلا آمد. لذا ایشان نه برای برپایی حکومت که برای احیای دین ناب محمدی قدم در این عرصه نهاد و این موضوع را در سخنان امام (ع) در هنگام خروج از مکه می توان مشاهده کرد که فرمودند: چه بسیار مشتاق دیدار گذشتگان خویشم، مثل شوق یعقوب به یوسف. برای من شهادتگاهی برگزیده شده که حتماً آن را دیدار می‌کنم. گویا می‌بینم گرگ‌های گرسنه‌ دشت‌های نواویس و کربلا بند بند مرا از هم می‌درند.
وی همچنین به اهمیت برگزاری مراسمات مختلف عاشورایی پرداخت و گفت: مجالس عزاداری، نوحه خوانی ها، همایش های خیابانی، سرایش شعر عاشورایی و ... در راستای احیای نهضت عاشورا و قیام خونین امام حسین(ع) است و چه بسا، اگر این محافل و مجالس نبودند، بعد از گذشت  سالها، دیگر نشانی از عاشورا و کربلا نمانده بود.
دبیر سومین همایش پاسداشت ادبیات عاشورایی آذربایجان نیز گفت: این همایش زمانی برگزار می شود که ویژگی مهم فرهنگ ایثار و شهادت در جهان آشکار شده و حتی دشمنان فرهنگ مقاومت و عاشورا هم اقرار می کنند که عامل اصلی پیشرفت مسلمانان فرهنگ ناب عاشورا و فرهنگ مقاومت است.
دکتر احمد فرشبافیان در ادامه افزود: اگر دشمن گزینه های روی میز برای خودش مطرح می شود، گزینه های روی میز ما با این فرهنگ آشکار می شود. امروز فرهنگ عاشورا در ترکیه و آذربایجان خودش را با شاعران و مداحانی نشان می دهد که با تمام محدودیت ها در راه بسط فرهنگ مقاومت و ایثار با تاسی از فرهنگ ناب عاشورایی تلاش می کنند.
خاطر نشان می شود: در این همایش از ۱۹  شاعر و مداح داخلی و خارجی شعر و ادبیات عاشورایی آذربایجان یک هیأت دانشجویی( ۱۰ شاعر و مداح خارجی شامل: الشن خزر، یاشار جاهد، سید رحیم بخشی اف، افغان شریف اف، عادل اکبر اف، زامیغ محمود اف، سلیمان پولاد، ولی بدر، حسین ترک ائلی و عقیل ییلدیز ، ۴ مداح شامل: ولی الله کلامی زنجانی، مهدی خادم آذریان، مهدی قربانی و مهدی لیثی و ۴ شاعر داخلی شامل نادر سالک، مهدی رستمی، قادر نوجوان و محمدرضا بحری و  مهدی نعلبندی، مسئول هیات دانشجویی شهدای گمنام دانشگاه تبریز)  تجلیل به عمل آمد.
یادآور می شود: اجرای تواشیح توسط گروه بین المللی طارق  و مداحی توسط مداحین اهل بیت (ع) از دیگر  برنامه های این همایش بود.