همایش آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در دانشگاه تبریز برگزار شد

۰۴ مرداد ۱۳۹۶ | ۰۹:۵۵ کد خبر : ۶۰۹۷ اخبار

نخستین همایش منطقه‌ای "آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی و ترویجی" ویژه اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم به معرفی مختصر دانشگاه تبریز پرداخت و گفت: دانشگاه تبریز به عنوان دوم دانشگاه قدیمی و مشهدالشهدای دانشگاه های کشور، از جایگاه علمی بسیار خوبی برخوردار بوده و در سال های اخیر در تولیدات علمی رشد بسیار مطلوبی داشته است.

دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: به عنوان مثال، دانشگاه تبریز در بین دانشگاه های ایرانی تاثیرگزار قرار داشته و رتبه 4 را داراست. همچنین در سال گذشته حدود 2400 مقاله اساتید دانشگاه تبریز در مجلات معتبر جهانی از جمله ISI به چاپ رسیده و متوسط مقاله برای هر نفر از هیات علمی 3 مورد است.

وی در خصوص برگزاری کرسی های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در دانشگاه ها گفت: این پیشرفت ها در دانشگاه ها، حاصل  کارهای علمی است که از آن جمله می توان به این کرسی های علمی اشاره کرد. هرچند کرسی های دانشجویی توانسته است موفق عمل کند، اما در بحث کرسی های علمی و تخصصی موفق عمل نشده و انتظار می رود که اساتید دانشگاه ها، ملاحظات مختلف غیر علمی را کنار بگذارند و به بالندگی آن کمک نمایند.

دکتر پورمحمدی در بخش پایانی سخنان خود، به عناصر موفقیت اساتید در بحث علمی پرداخت و متذکر شد: دانش پژوهی، انتقال دانش، ایجاد ارتباط و خصوصیت های اخلاقی و رفتاری، 4 عنصر موفیقت اساتید است که با تقویت آن می توان به تقویت بنیه علمی جامعه دانشگاهی پرداخت.

قائم مقام رییس و دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره کشور، نیز در این همایش، شهر تبریز را شهر معرفت و حکمت خواند و گفت: تبریز مهد سیاست، فرهنگ و تمدن بوده و نه تنها افخار ایران؛ که بلکه افتخار جهان اسلام است؛ دانشگاه تبریز هم از مهم ترین دانشگاه های کشور است که، در این دانشگاه گرد هم آمده ایم تا در خصوص توسعه کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره تعامل داشته باشیم و از کمیته دانشگاهی دانشگاه های منطقه نیز تقدیر کنیم.

حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه در ادامه با ارایه گزارش اجمالی از فعالیت های هیات کرسی های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره  افزود:  هیات کرسی های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره در سال 1382 تاسیس شده و در طول فعالیت خود توانسته 34 کرسی نظریه و بیش از هزار کرسی ترویجی برگزار نموده است.

وی در بخش دیگر از سخنان خود به انواع کرسی ها اشاره کرد و گفت: کرسی ها به دو بخش دانشجویی و هیات علمی تقسیم می شوند که دانشجویی در مناسبت های ویژه ای از قبیل انتخابات انجام می شود. اما کرسی دیگر، کرسی علمی معرفتی است که مختص اعضای هیات علمی بوده و به دو بخش علمی ترویجی و علمی تخصصی تقسیم می شود.

دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره در ادامه به تشریح کرسی علمی ترویجی پرداخت و گفت: این کرسی نشستی علمی است که با ارایه مکتوب صاحب اثر برای دفاع از نظر خود یا نظر غیر به همراه نقد ناقد و مباحثه علمی با هدف بسط فرهنگ گفتگو و نقد، تقویت فضای عقلانی، ترویج و بررسی دیدگاه های مختلف و گفتمان سازی علمی  صورت می گیرد.

حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه همچنین در خصوص  کرسی علمی تخصصی متذکر شد:  این نشست علمی نیز در چند جلسه با حضور داوران و کمیته ناقدان صورت می گیرد و صاحب نظر به ارایه مدعیات علمی خود که قبلا در قالب طرحنامه نظریه، نوآوری یا نقد به دبیرخانه هیات ارایه کرده بود می پردازد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توضیح آیین نامه حمایت از کرسی های نظریه پردازی و نقد و مناظزه پرداخت.

بر پایه همین گزارش، نخستین همایش منطقه‌ای "آشنایی با کرسی‌های نظریه‌پردازی و ترویجی" ویژه اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های استان آذربایجان شرقی  با حضور اساتید دانشگاه های استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان و به همت حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز در تالار لعل دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز برگزار شد.

اضافه می نماید: طی احکام جداگانه ای از سوی قائم مقام رییس و دبیر هیات حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره،  دکتر محمدرضا پور محمدی، رییس دانشگاه تبریز به  عنوان رییس کمیته دانشگاهی دانشگاه تبریز و رییس کمیته های دستگاهی دانشگاه ها و مراکز علمی استان آذربایجان شرقی منصوب شده است.