دومین گردهمایی کشوری دبیران کانون های دانشجویی همیاران سلامت روان در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد

۲۵ تیر ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۷ کد خبر : ۶۰۷۷ اخبار

دومین گردهمایی کشوری دبیران کانون های دانشجویی همیاران سلامت روان با حضور  120 نفر در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز در این گردهمایی با اشاره به برخی دستاوردهای استان آذربایجان شرقی و در راس آنها شهر تبریز در خصوص کاهش و پیشگیری از برخی از آسیب های اجتماعی گفت: امروزه شهروندان این خطه افتخار می کنند به برکت این نظام و تلاش مسئولان استان، شهر تبریز به عنوان شهر بدون معتاد متجاهر و گدا در کشور مطرح است.

دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: در حال حاضر بحث اعتیاد به عنوان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی در کشورمان مطرح بود که در این راستا استان آذربایجان شرقی با ایجاد مراکز ترک اعتیاد و کمپ های مختلف باز پروری آنها، آموزش شغل، حرفه و مهارت زندگی گام های موثری را برداشته است.

رییس دانشگاه تبریز، داشتن عزم ملی و عمومی را برای کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی ضروری بیان کرد و یادآور شد: این دانشگاه نیز در سال های اخیر در حوزه  کاهش و کنترل آسیب های اجتماعی برنامه ها و عملکرد مثبتی داشته که نمونه این امر راه اندازی مرکز مشاوره، کانون همیاران سلامت، نمایشگاه ها و کارگاه های پیشگیری از اعتیاد و بسیاری از اقدامات است.

وی امنیت را مهمترین دستاورد انقلاب برشمرد و گفت: بعد از امنیت، سلامت دومین دستاورد اسلامی است که در بحث سلامت ضمن توجه به بهداشت جسمی، نظام درمان و بیمه به سلامت روان جامعه نیز اهتمام ویژه ای مبذول شده اگرچه که به نظر می رسد، برخی در جامعه ما هنوز آگاهی های لازم  برای استفاده از مشاوره روانشناسی دست نیافته اند.

معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رییس این گردهمایی نیز در این مراسم گفت: ما باید از تمامی ظرفیت ها و پتانسیل ها دانشگاه های کشور و از جمله دانشگاه های این استان برای اهدافی که در حوزه سلامت روان تعیین شده نهایت استفاده را داشته باشیم.

دکتر سید ابوالحسن ریاضی، شناسایی گروه های هدف و توسعه بخش آموزش کیفی را از جمله تاثیرگذار ترین اقدامات دانشگاه ها در این راستا برشمرد و افزود: برای اینکه در همین زمینه اقدامات ما موثر باشد باید دادن آموزش کیفی را از خودمان شروع کنیم، چرا که دانشجویان با آموزش کیفی مهارت های لازم را یاد می گیرند و آن را به جامعه منتقل می کنند.

وی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: با آسیب شناسی به موقع و برنامه ریزی درست در خصوص مشکلات جامعه بویژه مسایل روانی در این میان همچنین با بهره مندی و استفاده از ظرفیت های داخلی می توان از بسیاری از آسیب های اجتماعی جلوگیری نمود.

معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خاتمه ضمن قدردانی از میزبانی شایسته دانشگاه تبریز یادآور شد: در بحث همیاران سلامت روان در دانشگاه ها اقدامات راهبردی و کلان را خود دانشجویان این کانون در دست دارند و در این راستا سازمان و وزارت علوم فقط در حد حمایت و پشتیبانی های لازم را از دانشجویان می کند.

سردار محمد علی نصرتی، مشاور استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی از دیگر سخنرانان این گردهمایی بود.

وی در این آیین با بیان اینکه دشمنان این انقلاب بعد از هشت سال دفاع مقدس با ترفندهای مختلف و از جمله تولید و اشاعه مصرف مواد مخدر در کشور در صدد مقابله با این نظام است، گفت: به عنوان مثال هر ساله 50 نوع آموزش، تولید و مصرف انواع مواد مخدر و روان گردان ها از طریق شبکه های مجازی ارایه می شود که باید در این راستا مراقب هرگونه توطئه شوم دشمنان این انقلاب باشیم.

مشاور استاندار و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان آذربایجان شرقی در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: خطر اعتیاد در کمین همه خانواده‌های ایرانی است و از این رو باید از تمامی ظرفیت های کشور برای مقابله و مبارزه با پدیده شوم اعتیاد ضروری است.

سردار نصرتی، با تاکید بر اینکه با رویکرد علمی، هوشمندانه و عزم جدی مردم و مسوولان می توان در این خصوص به موفقیت های بزرگی دست یافت،  تصریح کرد: دانشگاه ها و قشر نخبه جامعه با ایجاد گفتمان غالب در جامعه می توانند، ضمن آگاهی بخشی به مردم، برای پیشگیری و کاهش از شیوع بسیاری از آسیب های اجتماعی، از جمله اعتیاد نقش تعیین کننده ای داشته باشد.

دکتر حمید یعقوبی، مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیر علمی این گردهمایی از دیگر سخنران این آیین بود که به مبحث همیاری و خود مراقبتی پرداخت.

وی با اشاره به مسئله خود مراقبتی گفت: خودمراقبتی شامل اعمالی است اکتسابی، آگاهانه و هدفدار است که مردم برای خود، فرزندان و خانواده شان انجام می دهند تا تندرست بمانند، از سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی خود حفاظت کنند و نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند.

مدیر کل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزودک در حال حاضر حدود 8 هزار دانشجو عضو کانون های همیاران سلامت روان هستند، که سعی می شود این تعداد در سال آینده به 80 هزار دانشجو برسد.

دکتر شهرام واحدی، رییس مرکز مشاوره دانشگاه تبریز و دبیر اجرایی این گردهمایی نیز با اشاره به برنامه های مختلف این گردهمایی گفت: برگزاری میزگرد تخصصی تحت عنوان نقش همیاران در پیشگیری از آسیب های اجتماعی و سالم سازی فضای دانشگاه، تشکیل کمیسیون های منطقه ای بررسی عملکرد یک ساله کانون های دانشجویی همیاران سلامت و روان و چشم انداز آینده با حضور دبیران کانون ها، ارائه تجارب موفق، انتظارات و چالش ها توسط دبیران کانون های دانشجویی مناطق دهگانه مراکز مشاوره، اهدای جوایز و تقدیر از فعالان گردهمایی، بازدید از مناطق تاریخی استان و ... از جمله برنامه های دو روزه این گردهمایی است.

وی در ادامه با اشاره به اهم فعالیت کانون همیاران سلامت دانشگاه تبریز افزود: این کانون در سال 94 با هدف آموزش و پیشگیری در زمینه آسیب های اجتماعی، تلاش در جهت تقویت روحیه انسان دوستی و نوع دوستی در بین دانشجویان، جذب، ساماندهی و تربیت دانشجویان در انجام خدمات همیاری و در زمینه مقابله با آسیب های اجتماعی، توانمند سازی، تقویت روحیه خودباوری، اشتغال ، کارآفرینی و ... شروع بکار نموده است.

همین گزارش حاکی است: این گردهمایی از سوی معاونت دانشجویی و  مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه تبریز و با همکاری دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مدت دو روز برگزار می شود.