نهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد

۱۴ تیر ۱۳۹۶ | ۱۳:۳۹ کد خبر : ۶۰۵۶ اخبار

نهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن در دانشکده ریاضی دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز ، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در آیین افتتاحیه این سمینار، ضمن معرفی دانشگاه تبریز با بیان اینکه این دانشگاه دومین دانشگاه قدیمی کشور بعد از دانشگاه تهران بوده و مهمترین دانشگاه شمالغرب کشور است، گفت: هرچند قدمت دانشگاه در تبریز به 700 سال پیش بر می گردد که مجتمع بزرگ ربع رشیدی به عنوان دانشگاهی مدرن در رشته های مختلف علوم تخصصی آن زمان، تربیت چندین هزار دانشجو را بر عهده داشته است.

دکتر محمد مقدم افزود: در همین راستا، دانشگاه تبریز نیز جایگاه بسیار بالایی در آموزش و پژوهش کشور دارد و با بیش از 22 هزار دانشجو، حدود 700 هیات علمی، 21 دانشکده و قطب های علمی و آزمایشگاه های متعدد، از دانشگاه های مهم ایران است.

وی با اشاره به مقالات و استنادات علمی اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز متذکر شد: در سال های قبل، بالغ بر 2 هزار در مجلات ISI  و علمی و پژوهشی چاپ شده و بیش از 17 هزار مقاله نیز در کنفرانس های داخلی و خارجی به چاپ رسیده است. ضمنا تعداد استنادات به مقالات اعضای هیات علمی از سال 92 به 95 از 7 هزار به 14 هزار رسیده است که تقریبا دو برابر شده و این از رشد علمی بسیار بالای دانشگاه تبریز خبر می دهد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز همچنین با اشاره به جایگاه جبر خطی عنوان کرد: ریاضیات رشته ای است که همه علوم به آن نیاز دارند. امروز هر کس از علوم ریاضی بیشتری بهره مند باشد، میزان موفقیت وی بیشتر است. جبر خطی نیز در مهندسی، فیزیک، علوم طبیعی، علوم کامپیوتر، علوم اجتماعی و بویژه اقتصاد کاربرد بیشتری دارد و در کشاورزی نیز در رشته اصلاح نباتات از جایگاه مهمی برخوردار است.

رییس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تبریز نیز در این آیین گفت: تبریز به عنوان شهر اولین ها و دومین شهر دانشگاهی ایران، پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018 بوده و خوشحالیم که این همایش در این شهر و در دانشگاه بزرگ تبریز که جایگاه بسیار بزرگی در جامعه دانشگاهی کشور دارد، برگزار می شود و امیدواریم که نتایج حاصل آن  برای جامعه علمی و اجرایی کشور مفید باشد.

دکتر حسین جباری افزود: جبر خطی و کارایی های آن فراوان و گوناگون آن در ریاضیات و محاسبات گسسته طیف گسترده و وسیعی را شامل می شود و علاوه بر کاربردهای آن در زمینه هایی از خود ریاضیات همانند جبر مجرد، آنالیز تابعی، هندسه تحلیلی و آنالیز عددی، استفاده وسیعی نیز در فیزیک، مهندسی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی دارد.

بر پایه همین گزارش، دبیر علمی نهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن، نیز در این سمینار گفت: جبر خطی، شاخه ای از ریاضی نیست، بلکه یک ابزار مهم بوده و در شاخه های مختلف جبر، هندسه، ریاضیات، فیزیک نظری از جایگاه مهمی برخوردار است.

دکتر محمد شهریاری با ابراز تاسف از کم رنگ شدن انتخاب این رشته افزود: دهه های 60 و 70 را می توان سال های طلایی جبر خطی برای کشور عنوان کرد که باید ریشه این موارد کارشناسی شده و فکری اندیشیده شود تا این علم به جایگاه واقعی خود برگردد.

وی همچنین با اشاره به تعداد مقالات رسیده به دبیرخانه سمینار گفت: حدود 80 مقاله به دبیرخانه ارسال شده بود که با بررسی های تخصصی اعضای کمیته علمی، 60 مقاله برای سخنرانی انتخاب شد و تصمیم گرفته شد که مقاله ای در قالب پوستر ارایه نشود.

اضافه می نماید: سخنرانی علمی دکتر سعید اعظم از دانشگاه اصفهان و دکتر داوود خجسته  از دانشگاه گیلان ، از دیگر برنامه های آیین افتتاحیه نهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای بود که  در سالن همایش پژوهشکده ستاره شناسی دانشگاه تبریز برگزار شد.

شایان ذکر است: نهمین سمینار جبرخطی و کاربردهای آن، روزهای 14 و 15 تیرماه  در دانشگاه تبریز برگزار می شود.