روز معلم در دانشگاه تبریز گرامی داشته شد

۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۲:۰۸ کد خبر : ۵۸۵۸ اخبار تصویری

با تجلیل از 36 استاد، مدرس و کارشناس نمونه ، روز معلم در دانشگاه تبریز گرامی داشته شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز در این مراسم، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و روز معلم و تجلیل از مقام شهید مطهری، گفت: اساس معارف بشری بر سه اصل خواندن، نوشتن و بیان استوار است و این سه، انسان را از سایر موجودات متمایز می کند؛ همچنانکه در قرآن کریم نیز، از مهم ترین علل بعثت پیامبر اکرم(ص)، تعلیم و تزکیه ذکر شده است.

دکتر محمدرضا پور محمدی با اشاره به جایگاه والای معلم گفت: هدف معلم، به کمال رساندن انسان ها و فعلیت بخشیدن به  ظرفیت های بالقوه انسان هاست. همچنانکه  امام خمینی(ره)، شغل معلمان را در ردیف شغل انبیاء دانسته و رهبر عظیم الشان انقلاب نیز، معلمان را چشم و چراغ جامعه عنوان کرده اند که مهم ترین و موثرترین مشاغل را دارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به برخی از دستاوردهای حوزه های مختلف دانشگاه تبریز گفت: تشکیل کمیته علم سنجی برای ثبت رکوردها، قرار گرفتن دانشگاه تبریز جزو دانشگاه های سطح یک کشور، جزو 5 دانشگاهی که در طرح ورود به دانشگاه های تراز بین المللی و صعود به 200 دانشگاه برتر جهان هستند،  قرار گرفتن در رده  دانشگاه های موثر جهان و کسب رتبه چهارم دانشگاه های کارآفرین کشور، از جمله افتخاراتی است که در سال گذشته کسب کرده ایم.

رییس دانشگاه تبریز با ذکر دیگر کارهای انجام گرفته در حوزه های مختلف دانشگاه  افزود: گسترش همکاری های بین المللی، جذب دانشجوبان خارجی، اعزام اساتید به خارج برای تدریس، برگزاری دوره های مشترک، جذب دانشجویان پسادکتری و عضویت در اتحادیه بین المللی دانشگاه ها از این جمله است. ضمن آنکه در بحث نوآوری می توان به تاسیس و گسترش شرکت های دانش بنیان اشاره نمود و مرکز نوآوری نیز با 4200 متر مربع تکمیل شده و بیش از 20 تیم  در آن مستقل شده اند.

دکتر پور محمدی در ادامه  به گزارش بخش های آموزش، پژوهش، تشکیل جامعه حامیان دانشگاه، ارتقاء مرتبه و پایه اساتید، ساماندهی اراضی دانشگاه، مسایل فرهنگی و اجتماعی و رفاهی  دانشگاه نیز پرداخت.

وی در بخش پایانی سخنان خود، بحث حضور در انتخابات را بسیار مهم خواند و گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران تنها نظام در دنیا است که با اتکاء به رای مردم اداره می شود و تقریبا در هر دو سالی، انتخاباتی برگزار می شود و هر سال، شاهد حضور بیشر و پرشورتر مردم در پای صندوق های رای هستیم که انشا الله در این دوره هم این حضور پر رنگ تر خواهد بود. پس همین حضور مردم بود که ایران در برابر شش ابرقدرت پشت میز مذاکره بنشیند و ثابت کند که زمان زورگویی به پایان رسیده و زمان، زمان منطق و گفتگو است که در سند برجام متجلی شده است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تبریز نیز در این مراسم، ضمن تبریک روز معلم و پرداختن به مقام شهید مطهری گفت: از شاخصه هایی که شهید مطهری به خاطر آن معلم نامیده شد، دلسوزی و دردمندی وی بود. همچنانکه در آثار و نوشته های این شهید بزرگوار نیز، این دردمندی و دردشناسی را می توان مشاهده کرد.

حجت الاسلام محمد انوری افزود: شاخصه دیگر این شهید، احساس مسئولیت بود. وی به عنوان معلم، رسالت خویش را در تعلیم و تعلم می دید و اساتید نیز باید در آموزش و پرورش به وی اقتداء کنند.

وی در بخش دیگر از سخنان خود، مهم ترین رسالت اساتید در این برهه از زمان را هدایت فکری جوانان عنوان کرد و متذکر شد: دانشجویان در کنار علم و آموزش، نیازهای اساسی دیگری دارند که اگر آنها برآورده نشود، دانش آموختگی زیاد مثمر ثمر نخواهد بود؛ پس هدایت و راهنمایی دانشجویان در برهه های حساسی مثل همین انتخابات پیش رو می تواند در پررنگ تر کردن نقش دانشجویان در آینده کشور مهم باشد.

حجت الاسلام انوری در بخش پایانی سخنان خود در خصوص انتخابات گفت: در بحث انتخابات، حضور حداکثری مهم است؛ همچنانکه در کلام رهبر معظم نیر به این امر اشاره شده  است؛ ایشان حتی حضور کسانی که به نوعی نظام را دوست ندارند هم مهم عنوان نموده و فرموده اند: همه در انتخابات شرکت کنند، حتی کسانیکه نظام را قبول ندارند برای حفظ و اعتبار کشور شرکت کنند.

بر پایه همین گزارش، دکتر کاظم قاسمی گلعذانی، استاد نمونه کشوری در سال گذشته معلمی را سوختن برای ساختن  عنوان کرد و گفت: علم و تقوی دو بال برای پرواز هستند که اگر یکی از این بال ها نباشد، با یک بال انسان نمی تواند به قله های موفقیت پرواز کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تلاش بیشتر دانشگاهیان دانشگاه تبریز را برای رسیدن به پیشرفت های بیشتر خواستار و در خصوص ایجاد رشته های جدید و اختصاص منبع مالی بیشتر برای رساله ها و پایان نامه ها، پیشنهاداتی را ارائه کرده و به تحلیل نظام های مختلف رتبه بندی دانشگاه ها در جهان پرداخت.

شایان ذکر است: در ادامه این مراسم با اهدای لوح تقدیری از 27 معلم نمونه، سه معلم مدعو  و 6 کارشناس نمونه دانشگاه تبریز تجلیل شد. همچنین از خدمات علمی حجت الاسلام دکتر احمد غروی تبریزی، پیشکسوت و استاد نمونه دانشگاه تبریز تقدیر شد.