همزمان با افتتاحیه اردوی راهیان نور؛ کنگره شهدای دانشجوی استان در دانشگاه تبریز برگزار شد

۱۸ اسفند ۱۳۹۵ | ۱۰:۵۵ کد : ۵۶۶۴ اخبار

همزمان با افتتاحیه اردوی راهیان نور و با حضور سردار غیب پرور رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور، کنگره شهدای دانشجوی استان در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس سازمان بسیج مستضعفین کشور در این آیین با اشاره به جایگاه آذربایجان گفت: ایران بدون آذربایجان معنی ندارد و نقش آذربایجان در تاریخ ایران بسیار درخشان است؛ همچنانکه تاریخ مشروطه با آذربایجان عجین شده و اوج جانفشانی های مردم این دیار در کسوت لشکر ۳۱ عاشورا تجلی یافته است.

سردار غلامحسین غیب پور با اشاره به جایگاه ممتاز دانشگاه تبریز در تمهید و تدارک راهیان نور افزود: راهیان نور به عنوان سفیران شهیدان شاهد، نقشی مهم در انتقال ارزش ها و آرمان های شهید و شهادت به نسل امروزدارند؛ لذا بهترین الگوی تقویتی برای جوانان همین راهیان نور هستند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور در بخش دیگر سخنان خود گفت: همچنانکه رهبر معظم انقلاب، راهیان نور را یک ثروت معرفی می کند، باید این اردوها را تقویت نموده و از این داشته های معنوی صیانت نمود.

وی در بخش دیگر سخنان خود با پرداختن به چرایی اتفاق افتادن جنگ تحمیلی، متذکر شد: عده ای علت این جنگ را اختلافات ارضی و برخی دیگر، مسایل جغرافیایی ژئوپولوتیک و منابع اقتصادی عنوان می کنند؛ اما حقیقت مسئله و ریشه اصلی جنگ، وقوع انقلاب اسلامی بود که کشورهای استکباری نمی توانستند تحمل کنند، همچنانکه کشور عراق رسماً اعلام کرد که ۵۰ کشور به رژیم بعث عراق در جنگ با جمهوری اسلامی ایران کمک های مختلف مالی و تسهیلاتی می کردند.

رییس دانشگاه تبریز نیز در این آیین گفت: هر مکتب و فرهنگی، برای اعتلا باید از آرمان هایش پاسداری کند؛ همچنانکه فرهنگ شهادت، جزو رموز ماندگاری انقلاب اسلامی است و اردوهای راهیان نور، از گام های مهم برای ماندگاری آن فرهنگ و آرمان است.

دکتر محمدرضا پورمحمدی افزود: اگر ایران اسلامی در منطقه و جهان از امنیتی مثال زدنی برخوردار است، به برکت ایثار و خون سرخ شهداست و انتقال این ایثار و رشادت ها در قالب راهیان نور برای جوانان امروز ممکن می شود و باید امکانات کافی برای این امر فراهم نماییم که دانشگاه تبریز با اعزام بزرگ ترین کاروان راهیان نور دانشگاه های سراسر کشور، توانسته است به وظایف خود عمل کند.

بر پایه همین گزارش، فرمانده سپاه عاشورای استان نیز در این مراسم گفت: عملیات فرهنگی راهیان نور و دفاع مقدس و فرهنگ آن، همانند گنجینه است که باید به نحو عالی از آن بهره برداری کرد و به قول مقام معظم رهبری، راهیان نور معدن طلا و ذخیره برای کشور است

سردار غلام عسگر کریمیان افزود: اگر امروز قدرت عظیم بازدارندگی در کشور ایجاد شده و می توانیم به تولید قدرت نیز بپردازیم، همه به برکت خون پاک شهدا است. لذا برای تداوم راه نیز خون شهدا مهم ترین عامل است که راهیان نور بهترین مسیر برای شناخت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود متذکر شد: یکی دیگر از شاخص های شهر تبریز به عنوان اولین ها در دفاع از ارزش ها ی انقلاب اسلامی است که از نمونه های تجلی این ارزش می توان به شهدای والامقامی همچون شهید مهدی باکری، شهید شفیع زاده و بسیاری دیگر اشاره کرد.

خاطر نشان می شود: بازدید از آزمایشگاه ها و آخرین دستاوردهای پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی دانشگاه تبریز از دیگر برنامه های سردار غلامحسین غیب پرور و هیات در دانشگاه تبریزهمراه بود.

همین گزارش حاکی است: ۶۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس در جنوب کشور اعزام شدند. در اردوی بیست و چهارمین دوره اردوی زیارتی و فرهنگی شرکت‌کنندگان از مناطق جنگی شلمچه، طلائیه، هویزه، دو کوهه، اروند، فکه و... بازدید خواهند کرد. این اردو تحت عنوان از دانشگاه تا دانشگاه با محوریت «شهید احمدی روشن» از ۱۹ تا ۲۵ اسفندماه سال جاری در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس برگزار خواهد شد.