مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز برگزار شد

۲۴ آذر ۱۳۹۵ | ۱۴:۳۳ کد : ۵۲۱۶ اخبار تصویری

هفدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز با تقدیر از ۲۹ نفر در تالار وحدت این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، رییس دانشگاه تبریز ضمن تبریک هفته پژوهش و اعلام اینکه این مراسم، فرصتی مناسبت برای تجلیل از زحمات اساتیدی است که در عرصه پژوهش و دانش گام بر می‌دارند، گفت: دانشگاه‌ها، کانون و مرکز تحقیقات و پژوهش هستند و تمام مشکلات و مسایل علمی کشور توسط پژوهش و فناوری حل می‌شود.

دکتر محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه دانشگاه تبریز با ۷۰ سال سابقه، نقش خود را به عنوان یک دانشگاه نسل دوم به خوبی ایفا کرده و در آستانه تبدیل به دانشگاه نسل سوم است، افزود: در این دانشگاه به ازای هر استاد، سه مقاله علمی تولید می‌شود ولی مقالات را باید به محصول تبدیل شود تبدیل کرد. چرا که دانشگاه‌های نسل اول فقط به تحقیقات پایه می‌پرداختند. دانشگاه‌های نسل دوم، علاوه بر تحقیقات، آن را کاربردی می‌کردند؛ ولی در دانشگاه‌های نسل سوم، دانشگاه باید علم را تبدیل به ثروت بکند.

وی ضمن انتقاد از افزایش کمی دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر متذکر شد: درکشورهای پیشرفته چنین افزایشی وجود ندارد. به عنوان مثال کشور چین با جمعیت حدود دو میلیارد نفری تنها دو هزار و ۴۰۰ دانشگاه دارد، اما کشور ما با ۸۰ میلیون جمعیت، دو هزار و ۶۴۵ دانشگاه دارد. پس باید از کیمیت‌ها کاست و به کیفیت‌ها پرداخت.

رییس دانشگاه تبریز اضافه کرد: باید برای پیشرفت به دنبال دو سازکار بود. یکی ارتباط دانشگاه با صنعت و دیگری ایجاد شرکت‌های انشعابی در دانشگاه. اگر سالانه از سه هزار پایان نامه تهیه شده در دانشگاه ما، فقط ۵ درصدشان کاربردی شود، می‌توان گفت که در این زمینه موفق بوده‌ایم؛ لذا باید پایان نامه‌ها قابلیت تجاری سازی داشته باشند.

دکتر‌پور محمدی در ادامه متذکر شد: البته دانشگاه‌ها علیرغم مشکلات عدیده، حرکت علمی خوبی دارد. اما دانشگاهی با ۸۰۰ عضو هیات علمی که ۵۰ درصد آن، دانشیار و استاد بوده و ده هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی دارد؛ لذا با این پتانسیل‌ها و توانایی‌ها، انتظار از دانشگاه تبریز بالا بوده و تلاش بیشتری را می‌طلبد.

بر پایه همین گزارش، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این مراسم به ارایه عملکرد حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز طی یک سال گذشته پرداخته و گفت: ۹۸ عنوان طرح تحقیقاتی مصوب درون دانشگاهی، ۸۱ طرح تحقیقاتی خاتمه یافته درون دانشگاهی، تعداد ۲۲۵۹ مقاله نمایه شده در ISI و سایر پایگاه‌های معتبر بین المللی، ۱۱۲ ارایه مقاله در همایش‌های علمی بین المللی خارج از کشور و ۹ عنوان اعطای فرصت‌های مطالعاتی بلندمدت و کوتاه مدت، بخشی از فعالیت‌های پژوهشی انجام یافته در مدیریت امور پژوهشی دانشگاه تبریز است.

دکتر محمد مقدم واحد همچنین به فعالیت‌های پژوهشی انجام یافته در مدیریت امور فناوری دانشگاه تبریز اشاره کرد و افزود: عقد ۴۶ عنوان قرارداد پژوهشی، ۵۳ عنوان طرح تحقیقاتی خاتمه یافته، ۸ عنوان قرارداد آموزشی و عقد ۱۹ عنوان تفاهم نامه همکاری با سازمان‌ها و مراکز صنعتی نیز از عمده فعالیت‌های این مدیریت در طی یک سال گذشته بود.

وی در ادامه در خصوص عمده فعالیت‌های مدیریت همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه تبریز گفت: انعقاد ۲۶ مورد تفاهم نامه جدید همکاری‌های علمی با دانشگاه‌های خارجی، جذب حمایت مالی خارجی برای طرح‌های بین المللی دانشگاه، عضویت دانشگاه تبریز برای همکاری در پروژه‌های اتحادیه اروپا، برنامه ریزی برای جذب دانشجوی خارجی، تاسیس دبیرخانه همکاری‌های علمی و بین المللی بین دانشگاه‌های وزارت علوم و دانشگاه‌های کشور ترکیه در دانشگاه تبریز و همچنین توافق برای تبادل ۵۰ نفر دانشجوی دکتری به صورت بورس از ایران و ترکیه و به تصویب رسانیدن برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک بین المللی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حداقل ۱۲ رشته بین دانشگاه تبریز و دانشگاه خاور نزدیک قبرس شمالی (Near East University) نیز از جمله عملکرد این مدیریت است.

دکتر مقدم همچنین به ارایه عملکرد بخش مالکیت فکری و کارآفرینی، گروه همکاری‌های فناوری، کلینیک صنعت و جامعه دانشگاه تبریز، کمیته ایمنی، بهداشت و محیط زیست، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه، کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه، مرکز فناوری اطلاعات و خدمات رایانه‌ای، اداره چاپ و انتشارات دانشگاه، مرکز رشد واحدهای فناوری، موسسه تحقیقاتی علوم اسلامی- انسانی، موسسه تاریخ و فرهنگ ایران و موسسه آذربایجان‌شناسی پرداخت.

بر پایه همین گزارش، سخنرانی دکتر محمدعلی راد، چهره ماندگار کشوری و استاد بازنشسته دانشگاه تهران، دکتر حسین پناهی پژوهشگر بر‌تر استان آذربایجان شرقی و دانشگاه تبریز در سال ۹۵ و دکتر جعفر صبحی استادیار دانشکده مهندسی برق و کامپیو‌تر دانشگاه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

بر اساس این گزارش، در هفدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران برگزیده دانشگاه تبریز، در مجموع از ۲۹ نفر، چهار نفر از برگزیدگان ویژه دانشگاه تبریز، چهار تن از پژوهشگران برگزیده گروه عمده علمی، ۱۵ نفر پژوهشگر برگزیده دانشکده‌ها و مراکز پژوهشی، سه نفر پژوهشگر برگزیده مدیریت فناوری دانشگاه و سه نفر از مدیران نهاد‌ها و سازمان‌های دولتی و صنایع استان که بیشترین همکاری را با دانشگاه داشتند، تجلیل به عمل آمد.