استاد دانشگاه تبریز رتبه برتر اولین جشنواره ملی پژوهش های کاربردی دانشگاه صنعتی سهند تبریز را کسب کرد

۲۱ خرداد ۱۳۹۳ | ۱۶:۲۰ کد : ۴۱۸ رویدادها و اطلاعیه ها
تعداد بازدید:۲۴۲۲
استاد دانشگاه تبریز رتبه برتر اولین جشنواره ملی پژوهش های کاربردی دانشگاه صنعتی سهند تبریز را کسب کرد استاد دانشگاه تبریز رتبه برتر اولین جشنواره ملی پژوهش های کاربردی دانشگاه صنعتی سهند تبریز را کسب کرد
 


دکتر اکبر تقی زاده، استاد تغذیه دام دانشگاه تبریز با ارائه طرح " دوغ پروبیوتیک ضد دیابت" رتبه برتر اولین جشنواره ملی پژوهش های کاربردی دانشگاه صنعتی سهند تبریز را کسب نمود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر اکبر تقی زاده در این باره گفت: بررسی استفاده از دوغ غنی سازی شده با پروبیوتیک روی بیماران دیابتی زیر نظر انجمن دیابتی استان آذربایجان شرقی به مدت یک سال انجام شد و  نتایج حاصله از بررسی دوغ  پروبیوتیک روی بیماران دیابتی نشان داد که دوغ غنی سازی شده با پروبیوتیک تاثیر معنی داری در تقویت سیستم ایمنی و کاهش hs-CRP، افزایش کلسترول مفید (HDL)، کاهش کلسترول مضر (LDL)، کاهش تری گلیسرید وکلسترول تام خون در بیماران دیابتی داشته و سبب بهبود وضعیت قند خون در بیماران دیابتی نوع 2و کاهش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) شده است که بالا بودن آن رابطه نزدیکی با آسیب دیدن اعصاب و رگ های کوچک خونی دارد که ممکن است در بخش های مختلف بدن به ویژه چشم ها و کلیه ها مشاهده شود.
وی با بیان اینکه هدف از تغذیه در کشورهای توسعه یافته، تنها، زنده ماندن، رفع گرسنگی و تامین مواد مغذی نیست، به طوری که ارتقای سطح سلامت، کمک به کاهش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، برخی سرطان ها، چاقی، دیابت و... در راس برنامه ریزی‌های مربوط به تولید و فراوری مواد غذایی قرار گرفته است و به غذاهایی که با اهداف یاد شده طرح ریزی می شوند، غذاهای فراسودمند یا ویژه ساخت گفته می‌شود، افزود: مطالعات نشان می دهد برخی از بیماری های مزمن و عفونی ریشه غذایی داشته و ممکن است از طریق استفاده از غذاها یا اجزای غذایی مناسب به نحو قابل توجهی بهبود یابند و لذا ایجاد ترکیبات بسیار موثر در سلامتی و تغلیظ این ترکیبات نقش بسیار ویژه ای در تامین سلامتی و حفظ امنیت غذایی جامعه دارد.
بر پایه همین گزارش، طرح " دوغ پروبیوتیک ضد دیابت"در چهل و پنجمین نشست سراسری معاونین پژوهشی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور مورد تقدیر معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.
اضافه می نماید: طرح مذکور با همکاری دانشگاه تبریز، مرکز تحقیقات تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تبریز، انجمن دیابت استان آذربایجانشرقی و شرکت لبنیاتی گلدم انجام شد و دکتر علیرضا استادرحیمی، دکتر رضا مبصری، نازیلا فرین از دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مهندس زهرا بایرامعلی پور قشلاقی از شرکت گلدم همکاران طرح مذکور بودند.
  شایان ذکر است: از دیگر فعالیت های پژوهشی دکتر اکبر تقی زاده می توان انجام 17 طرح پژوهشی، انتشار بیش از 120 مقاله ISI، ISC و علمی-پژوهشی و ارائه بیش از 100 مقاله در کنفرانس های ملی و بین المللی، تالیف  و ترجمه 7 عنوان کتاب ، عضویت در هیات تحریریه 5 مجله داخلی و بین المللی  را نام برد.
 همچنین، رتبه برگزیده جشنواره ایده های برتر استان آذربایجانشرقی در سال 89 ،  رتبه برگزیده جشنواره ایده های برتر دانشگاه پیام نور استان آذربایجانشرقی در سال 90 ، رتبه اول جشنواره ملی ایده های برتر کشور در سال 91 ، مبتکر برگزیده اولین جشنواره ملی اختراعات و ابتکارات شهرداری کلان شهر تبریز در سال 1393 از جمله افتخارات این استاد دانشگاه تبریز است. 

 


( ۱ )

نظر شما :